Ново начало след раздяла

 • 2 599
 • 11
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1
Здравейте, историята ми е следната - разделихме се окончателното с майката на детето ми,тя неведнъж казваше че не изпитва вече чувства към мен въпреки че аз много силно я обичам, няколко години прекарахме заедно заради детето ни което много обичаме и двамата и бяхме в добри отношения и с разбирателство, постепенно започна да се отдръпва от мен , премести се в отделна квартира с детето и в един момент тя започна много бурно и бързо нова връзка,новият мъж след само 2 месеца се премести да живее при нея и детето ни. Запазваме добри отношения за сега,разбрали сме се кой как ще гледа детето.Много много силно обичам детенцето си,не знам каква е обстановката при майка й, не знам какво е отношението на новия мъж към детето, притеснявам се дали детето ще остане привързано към мен, разчитам на това че ще се виждаме почти всеки ден или поне такова е обещанието на майка й.Опитвам се сега да подредя мислите си и живота си въпреки силната болка в момента.Какво бихте ме посъветвали,искам да продължа живота си напред,да бъда щастлив и детето ми да остане близо до мен

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 05:50 от There is hope

# 1
 • Мнения: 5 330
Еми щом се разбирате с майката значи няма драма, споко.

# 2
 • Мнения: 9 488
Аз ще ви посъветвам да имате благоразумието да запазите отношенията си с майката и да не помъкнете детето по съдилища, за да доказвате кой от двама ви е по-по-най. Нищо друго няма да ви съветвам.

# 3
 • Мнения: 3 200
Посещение при психолог може да ви помогне.

# 4
 • София
 • Мнения: 39 460
Ами това е. Стъпка по стъпка, ден след ден, животът ще се нареди. Направи си график за виждане с детето и го спазвай.

# 5
 • София
 • Мнения: 13 392
Запази си добрите отношения с майката и не се опитвай да настройваш детето. Това е най-доброто, което можеш да направиш. Спазвай си графика, бъди на разположение, продължавай да се грижиш нормално за детето. Разбираемо е да те боли, много е неприятно да разбереш, че чувствата при другия са си отишли. Ще ти е трудно, но трябва постепенно да продължиш живота си, крачка по крачка.

# 6
 • Далечният изток
 • Мнения: 15 652
Аз бих посъветвала да си изготвите едно споразумение с майката за режим на лични контакти между теб и детето. Най-добре съдът да го одобри, за да имаш официален документ и за да не вземе майката да забрави за обещанията си. Но не проформа "всяка първа и трета събота" примерно, а реалният режим по дати и часове.

# 7
 • Мнения: 17 127
Въпросът как да си щастлив ли е или как да се виждаш с детето повече? Едното може да се разреши от съд, но за другото трябва да поработиш и да си намираш други занимания вместо да фокусираш само върху това с кого живее бившата. Опитай да си създадеш собствен живот иначе така само да следиш някой друг какво прави няма да те направи щастлив.

# 8
 • Мнения: 13 064
За личното ти щастие ще ти трябва време - да преодолееш раздялата и да си заживееш отделно живота.
А за вижданията с детето много добре са те посъветвали да си направите споразумение и да се спазва. Разбира се, много важни са добрите отношения между теб и бившата ти, но отношения се развалят, а споразуменията остават.

# 9
 • Мнения: 7 145
Направи всичко възможно да останеш в добри отношения с майката. За твое съжаление от нея зависи до колко ще вихдаш детето си, защото съда би определил два уикенда в месеца. Ако имаш възможност предлагай неща като да водиш и вземаш детето от градина/училище/извънкласни. Ако имаш възможност за болничен ако е болно. Предложи да е при теб, а тя да отиде с новия си някъде си за няколко дни. Изобщо използвай всяка възможност хем да си с детето си, хем да го представяш, че един вид тя да има време за новия си. На детето му трябват нови дрехи за пролетта - ти си насреща да фо заведеш в Мола. Схващаш ли?
Сега, аз ако съм, даже бих се сприятелила с новата, за да я опозная какъв човек е с детето ми. Помисли си.

# 10
 • Бургас
 • Мнения: 5 756
Малко на шега, но в темата за нахалната бивша един баща, който дава допълнително пари, разбира се с бившата и вижда децата си често го обявиха за “тегло” за новата му жена Simple Smile

Имаше съвети за споразумение за контакти, което да валидирате и в съда. Това е добър съвет. Предложи го на майката и поеми разходите по тази процедура.

Бъди на линия за помощ когато е нужна. Дали финансова, дали с грижа. Питай дали има нужда от нещо често. Не влизай в излишни спорове с майката на детето си и с времето нещата ще си дойдат по местата.
Учудващо много хора си развалят отношенията с бившите за тотални глупости. Не влизай в такива схеми, защото нищо добро няма да излезе.

Когато мине болката от раздялата, всичко ще си дойде на мястото. Дай си време и бъди търпелив и със себе си и с майката на детето си.

Най - вече: никога не позволявай на нова жена да се меси в отношенията ти с детето ти и майката. И майката да се меси в отношенията с нова партньорка.

# 11
 • Мнения: 163
Авторе, за майката няма какво да те е яд. Симпатии към такива никога не трябва да имаш. Щом си е унищожила семейството, да си носи кръста.

За детето обаче ще трябва да се поинтересуваш в какви условия живее, щото майката в момента си въобразява че живее втора младост и този новия днес е там, утре не. Също така ще трябва да разбереш как се отнася с детето и ако нещо не е наред, моментално говориш с бившата. Колкото е тя родител, толкова и ти.

Най-важното нещо, бъди активен в живота на детето и бъди добър пример за него защото не са редки случаите в които майките се опитват да настроят децата против бащите си.

Общи условия

Активация на акаунт