Къде срещате нови мъже?

• 33 008
  • 880
  •   1
Отговори
# 510
  • France
Прав си. Мъж, живеещ при мама, е отписан, независимо от ръста си, заплатата си и добрата си душа. Joy

# 511
Цитат
Външен вид, ръст не са без значение, но характер, поведение, разсъждения, между временно, взимат превес.
Интересно как ли феновете на женската хипергамия ще вкарат тези качества в схема, че да продължат да си защитават тезата? Thinking

Няма противоречие. Тук противопоставянето е външен вид (на мъжа) vs. характер, отношение, в контекста на дискусията около ръста, килограмите. Установила съм за себе си, че физическото привличане не се определя само от тях, "боята" на мъжа или други физически признаци, по-комплексно е. Образование и соц. статус не съм споменавала. Wink

# 512
  • Далечният изток
Цитат
Външен вид, ръст не са без значение, но характер, поведение, разсъждения, между временно, взимат превес.
Интересно как ли феновете на женската хипергамия ще вкарат тези качества в схема, че да продължат да си защитават тезата? Thinking
Представям си един безработен мъж, 1.60, живеещ при мама, НО....със страхотна душа, джентълменски характер и поведение и уникални разсъждения за живота...колко ли кандидатки ще има?  JoyJoy
Оооо не, какъв характер, напротив ни характер, ни поведение, ни нормални разсъждения може да има такъв. Комплексар отвсякъде... И безработен брррр

Мен определено в един мъж повече ме привличат 6-те инча отколкото всичко друго Simple Smile
Тези между ушите, нали не си помислихте нещо друго.

# 513
  • София
Скрит текст:
А защо е добре мъжът да превъзхожда жената? Никога не съм чувствала, че правя компромис, ако мъжът не е над мен по всеки от изброените параграфи. Има качества, които са ми важни да притежава. Но ги гледам като качества и не ги меря спрямо моите.

Килограмите и ръстът вече са ми важни... по-нисък от мен вероятно не бих възприела, а дебелаци не ме привличат Joy
На болднатия въпрос в началото сама си дала болднатия отговор в края.
Добре е, защото такива мъже привличат жените.
По-назад 2 страници спорихме защо по-високи мъже са по-привлекателни за жените, какво били печелели жените от това... генетично може да печелят нещо, може и не (науката не е категорична), но такива мъже просто са по-привлекателни и това е достатъчно за да са по-търсени.
Същото с ниво на образование и потенциал да печелят пари. Който живее на този свят го е забелязал емпирично, а тук вече има и аргумент, че може и да спечелиш нещо от това.

И така го пишеш "изброените параграфи" като че ли са поне 10. А те са само 3 в цитата от Абуто... същите като в темата за хипергамията. Явно тия 3 са се показали през историята като важни за жените.

Чакай малко... от това мъжът да не е дебелак, не следва, че ме превъзхожда Joy И двамата с Рийган не ми отговорихте на въпроса. Това кой какво привлича и това какво е добре са две различни неща. Понякога даже противоположни.

И пак опряхме до сравненията перфектния мъж или някъв изпадняк. Не, има си напълно нормални мъже, които не превъзхождат жената по всеки параграф, но имат качества и какво да предложат. Докато вие твърдите, че мъжът може да е страхотен, но ако жената е малко по-образована и вади малко повече пари - край. Което е крайно и невярно.

Маминото синче не опира до хипергамия, между другото. Ако е висок, красив, образован и с голяма заплата, но е лепнат за мама и я слуша за всичко като послушно паленце - пак няма да стане.

# 514
  • France
Бизи, нали се сещаш, че първите 7 години дават най-големият отпечатък върху всичко, което цитираш. И хората са привлечени от себеподобните си.

# 515
За мен пък не е важно мъжът да е над мен, но е важно да ме уважава ( което става по-малко вероятно ако е над мен по финанси и статус) , да го е грижа за чувствата ми и да бъде интелигентен.И да прави хубав секс, за което е важно да не е егоист.

Иначе съм била с богати , дето са супер зле като партньор и не бих живяла с тях посмъртно.

# 516
И двамата с Рийган не ми отговорихте на въпроса. Това кой какво привлича и това какво е добре са две различни неща. Понякога даже противоположни.
И пак опряхме до сравненията перфектния мъж или някъв изпадняк. Не, има си напълно нормални мъже, които не превъзхождат жената по всеки параграф, но имат качества и какво да предложат. Докато вие твърдите, че мъжът може да е страхотен, но ако жената е малко по-образована и вади малко повече пари - край. Което е крайно и невярно.
Едва ли би имало проблем ако жената вади малко повече пари и е малко по-образована. Въпросът е разликата да не е голяма. Ако разликата е голяма в нейна полза, нищо друго няма да има значение, защото този мъж е чао...рано или късно. Затова смятам, че е по-добре в двойката двамата да са поне равни, а ако мъжът е повече - още по-добре от гледна точка на стабилност на връзката. Това е нормално, в природата на жената е винаги да търси по-доброто и да има повече изисквания. Някой беше казал, че един мъж гони една жена докато тя го хване. Жените избират в крайна сметка, те са по-важните, те са тези, които ще родят, ще отгледат и т.н.
Мъжете сме по-прости създания.

За мен пък не е важно мъжът да е над мен, но е важно да ме уважава ( което става по-малко вероятно ако е над мен по финанси и статус)
Защо да не те уважава ако е по-богат? Мъжът едва ли ще търси от теб равни доходи, образование или висока длъжност. По-скоро ще търси красотата ти, женствеността ти, грижата, характера, подкрепата...

# 517
Представям си един безработен мъж, 1.60, живеещ при мама, НО....със страхотна душа, джентълменски характер и поведение и уникални разсъждения за живота...колко ли кандидатки ще има?  JoyJoy
Не знам, ама не остават ергени. Обикновено ергени остават тия наперените дето отговарят на всичките определения за вървежни.

# 518
  • София
За мен пък не е важно мъжът да е над мен, но е важно да ме уважава ( което става по-малко вероятно ако е над мен по финанси и статус) , да го е грижа за чувствата ми и да бъде интелигентен.И да прави хубав секс, за което е важно да не е егоист.

Иначе съм била с богати , дето са супер зле като партньор и не бих живяла с тях посмъртно.

И за мен е много важно да ме уважава и третира като личност. Нещо, което много мъже не правят, ако се чувстват отгоре и много над жената. От тази гледна точка, даже изобщо не предпочитам големи разлики в полза на мъжа. Особено пък в случаи, в които жената не е подсигурена и става зависима от мъжа.

Рийган, не знам природа ли е, но много дълго конюктурата е налагала на жената да се оглежда за определени неща. Въпрос на оцеляване е било. С тези шеметни промени в социума, толкова пластове могат да се разместят. Да не говорим, че точно поради горното, при жената винаги е стояла дилемата - физически и личностно привлекателния, или този, който ще даде сигурност и ще я подсигури. При мъжа дилемата не стои, и отново, не поради природа, а от чисто икономически фактори. По-скоро смятам, че икономическата уязвимост на жената я спира да следва истинската си природа да гони привлекателни мъже.

# 519

Абсолютно същия опит имам и аз с мъжете.
Не е важно да е над теб, а той да те поставя над него. Какво ме грее, че е велик, ако аз с него ще се чувствам неоценена и незадоволена, във всеки аспект. Мерси съм от такива.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 14:53 от happy doc

# 520
Има жени, при които тази дилема не стои - те получават и финансовата стабилност и статуса, и хубавия външен вид, в пакет. Има мъже, които са висока топка и са много харесвани от жените, защото си имат всичко. Говоря като външни проявления (сега това дали тези мъже са ок и като характер, е друг въпрос). Тези мъже обаче са свикнали на много интерес и на свой ред могат да избират. Какво биха търсили те и какво биха избрали? Ами със сигурност няма да е това жената да е минимум PhD или да е CEO с голяма заплата. Всъщност тези жени биха се наредили някъде в края на списъка им...Grinning
Всъщност това е трагедията на много напредналите в живота жени. Те не харесват тези под тях (голяма част от мъжете), а тези отгоре им пък не харесват тях.

Да не говорим, че точно поради горното, при жената винаги е стояла дилемата - физически и личностно привлекателния, или този, който ще даде сигурност и ще я подсигури.

# 521
  • France
Много мъже са финансово стабилни и имат добър статус. Но умната жена не лежи на тази кълка, а работи върху себе си.

# 522
  • София
А защо биха се наредили в края на списъка им, Рийгън? Дали защото много мъже не се чувстват комфортно в компанията на такива жени? Нима жената CEO c PhD не може да е красива и желана? Нали не бяха важни тези неща, пък сега изведнъж се оказаха минус Wink

Тези мъже, които са свикнали на огромен избор, вероятно не са и свикнали да го свеждат до една жена. Такъв ми се струва опция за някоя авантюра, но не и за сериозна връзка. В моето търсене трагедия никога не е имало - харесвала съм си човека, а не съм търсила да си го меря с него. Според мен много мъже бъркат това жената да има някакъв стандарт - тоест, мъжът да не е изпадняк - с това жената да държи да е с мистър по-по-най. Вече, ако много мъже не могат да покрият елементарен стандарт, мога да разбера защо теорията за женската "лакомия" е успокояваща - едно време даже имаше един такъв лаф за размера. Повече от 14 сантиметра била лакомия, нещо такова Joy Тоест, не е на теб да не ти достига, просто жените искат прекалено много Wink

# 523
Е, те много мъже успокояват дефицитите си точно под предтекст,  че жената била твърде много искаща и с високи стандарти.
И това съм го чувала от мъже.

# 524
  • София
Ама къде ги тия турбо мъже?
Аз съвсем сериозно, си говоря с много хора напоследък. На първи, втори, трети разговор се крие информация, пускат се заблуди...
И в един момент се оказва, че той е в най-добрия случай на моето ниво, а в повечето други - под него.
Не че аз съм цъфнала и вързала....

Общи условия

Активация на акаунт