Къде срещате нови мъже?

• 33 018
  • 880
  •   1
Отговори
# 495
Ха-ха, Филоменке, ти на мен бързаш да репликираш с "цитат моля!" като кажа нещо, но ако си беше направила труда да потърсиш цитат от мен из въпросната тема за хипергамията, щеше да видиш, че не 700 лева, а никога и 1 лев не съм очаквал от жена ми да вкарва в семейния бюджет. Аз като повечето мъже не съм хипергамен и като съм си избирал жена не съм гледал колко пари ще изкарва тя, а дали ще я харесвам като жена.

# 496
  • France
Да, бе, не си очаквал. В замяна на това такова отношение демонстрираш тук, в няколко теми, че няколко потребителки вече ти правим забележка и окайваме жена ти. Ама ти си мечтай за хипергамията на жените. Като нямаш нищо друго за предлагане.

# 497
Крис, ти си старомоден..
сега е модерно мъжете силно да се интересуват колко изкарва жената и какви имоти има, дори да е красива.. Grinning

# 498
  • София
За това не се чудете като твърдим, че мъжете трябва да превъзходжат жените, за да е стабилна една връзка.
Жена няма да тръгне с по-нисък, с по-ниско образован, с по-беден, с професионално по нискостоящ. Освен ако няма просто друг избор, но и тогава ще продължават с търсенето.
Ау, недей така приятелю, че "хипергамия" тук е мръсна дума.
Освен това ти не знаеш ли, че има една съфорумка, на която учинайката вземала повече пари от уйчото, а на друга леля й била по-висока от калеко й, така че теорията ти се разби на пух и прах!

Зависи колко по-малко и по колко параграфи. Ако е много по-зле от нея във всяко отношение, нормално да не иска да го вземе - такъв мъж е зле сам по себе си, а не спрямо която и да е жена. Ако е колкото нея, малко по-зле е в едно или две отношения, или по-зле в едно, но колкото нея в другите, защо не? Така че грешката е в мисленето, че мъжът трябва да превъзхожда жената във всичко, по възможност с много. В повечето връзки, жените превъзхождат мъжа поне по един от тези параграфи. То иначе чисто математически няма да излязат нещата - освен ако жените не се държат умишлено необразовани и без ззаплата за труда си, както е било някога.

# 499
Принципно е добре мъжът да превъзхожда жената и жените такива мъже предпочитат. Не винаги се получава, да. Има много случаи и да са на едно ниво...или дори мъжът да е малко по-ниско. Но като цяло е рядко. Жените се привличат от цял спектър от качества, а ръстът е просто едно от тях. Да, важен е за начална цедка, но впоследствие може и 2,50 да е, пак да бъде отрязан.  

Лъвица, права си, че математически не излизат нещата...което може би значи, че много жени правят компромис и се задоволяват с не чак толкова добри мъже, просто защото най-добрите са извън техния обхват.

П.П. Аз не виждам нищо лошо да се гледат ръста и килограмите. И съм съгласен, че за жените като че ли е по-важно мъжът да е по-висок, отколкото за мъжете жената да е слаба. Даже бих казал, че това една жена да има в повече килограми не е фатално - по-важна е каква е фигурата й, т.е. да е женствена, с прпорционални извивки и т.н. Имам приятели, които харесват по-закръглени жени. Аз самият предпочитам женствеността и пропорциите пред слабо и право тяло. Въпрос на предпочитания.

# 500
  • София
А защо е добре мъжът да превъзхожда жената? Никога не съм чувствала, че правя компромис, ако мъжът не е над мен по всеки от изброените параграфи. Има качества, които са ми важни да притежава. Но ги гледам като качества и не ги меря спрямо моите.

Килограмите и ръстът вече са ми важни... по-нисък от мен вероятно не бих възприела, а дебелаци не ме привличат Joy

# 501
А защо е добре мъжът да превъзхожда жената?
Това ви привлича просто. Иначе ако говорим за връзката - ами много е вероятно ако си във връзка с мъж (дори да е висок и красив), който остане без работа или работи за много по-малко пари от теб (и не е амбициозен да си повиши дохода) и пърди на дивана, след време да му биеш шута.

# 502
  • Далечният изток
Ами нормално. С някои неща правим компромиси, защото би следвало всеки човек с нормална умствена дейност да е наясно, че не живее в приказка, където може да срещне перфектния принц/принцеса. Макар че първоначално с влюбването така ги виждаме, но с времето нещата си идват по местата. Вече от там нататък доколко човек се примирява или прави по-малък или пък по-голям компромис или пък въобще не желае да направи компромис, си е до човека и до това какво търси, даже и до това колко е наивен, но най-вече какъв семеен модел има изграден в съзнанието си. А пък че всеки търси и иска хубавото, естествено, че ще иска, даже мъжете са по-сконни да дадат шанс на красотата, дори и да не притежава други качества, както стана ясно в темата. Защо тогава се чудите, че и жените искат мъжът да е висок и красив...

# 503
А защо е добре мъжът да превъзхожда жената? Никога не съм чувствала, че правя компромис, ако мъжът не е над мен по всеки от изброените параграфи. Има качества, които са ми важни да притежава. Но ги гледам като качества и не ги меря спрямо моите.

Килограмите и ръстът вече са ми важни... по-нисък от мен вероятно не бих възприела, а дебелаци не ме привличат Joy
На болднатия въпрос в началото сама си дала болднатия отговор в края.
Добре е, защото такива мъже привличат жените.
По-назад 2 страници спорихме защо по-високи мъже са по-привлекателни за жените, какво били печелели жените от това... генетично може да печелят нещо, може и не (науката не е категорична), но такива мъже просто са по-привлекателни и това е достатъчно за да са по-търсени.
Същото с ниво на образование и потенциал да печелят пари. Който живее на този свят го е забелязал емпирично, а тук вече има и аргумент, че може и да спечелиш нещо от това.

И така го пишеш "изброените параграфи" като че ли са поне 10. А те са само 3 в цитата от Абуто... същите като в темата за хипергамията. Явно тия 3 са се показали през историята като важни за жените.

# 504
  • София
А не може ли просто да ми е равен? Горе-долу подобно образование, работа, заплата, притежания, външен вид...
Че и това се намира трудно..

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 13:34 от Rockstar

# 505
На мен в един мъж винаги ми е било нужно повече, отколкото окото среща. Външен вид, ръст не са без значение, но характер, поведение, разсъждения, между временно, взимат превес. Установила съм го от личен опит, с един приятел, който на външен вид беше всичко, което по принцип не ме привлича в един мъж -  двуметров дъгуч, слаб като хилка, я духне малко вятър, я не го е отвял, рус, с разстояние меджу предните зъби (тип щастливец Smile), но пък какъв мъж само! И до ден днешен казвам (да не ме чуе само приятелят ми Smile), че много мъже, като характер, и срещу него да бягат, няма да го стигнат.

# 506
А не може ли просто да ми е равен? Горе-долу подобно образование, работа, притежания...
Е мъжът ако не може да те води на Дубай поне три пъти в годината и да ти купи спортна колица за какво ти е.

# 507
А не може ли просто да ми е равен? Горе-долу подобно образование, работа, притежания...
Може, но не е ли по-добре да е повече? Grinning

Защо тогава се чудите, че и жените искат мъжът да е висок и красив...
Не се чудя изобщо. Нормално е да са важни, но за вас външният вид на мъжа не е толкова важен, колкото за мъжете по принцип.

# 508
  • France
Цитат
Външен вид, ръст не са без значение, но характер, поведение, разсъждения, между временно, взимат превес.
Интересно как ли феновете на женската хипергамия ще вкарат тези качества в схема, че да продължат да си защитават тезата? Thinking

# 509
Цитат
Външен вид, ръст не са без значение, но характер, поведение, разсъждения, между временно, взимат превес.
Интересно как ли феновете на женската хипергамия ще вкарат тези качества в схема, че да продължат да си защитават тезата? Thinking
Представям си един безработен мъж, 1.60, живеещ при мама, НО....със страхотна душа, джентълменски характер и поведение и уникални разсъждения за живота...колко ли кандидатки ще има?  JoyJoy

Общи условия

Активация на акаунт