Къде срещате нови мъже?

• 32 990
  • 880
  •   1
Отговори
# 555
  • France
Това, че не ти се е случвало, нищо не значи. Wink

Аз пък мъж с много по-ниски доходи от моите въобще не познавам, такава ми е средата. Обаче ако ме питат какво предпочитам, да взимам 2К, а мъжът ми 5К или обратното ще избера Аз да взимам по-високата заплата. Или поне да е по равно. Както мнозинството тук. Една хипергамна жена ще иска мъжът ù да взима по-добрите пари. Което всъщност е доста рядко.

# 556
Аз бедни мъже взимам, но не и живеещи при мама.

То това са съвсем различни неща.

Важно е мъжът да е самостоятелен, да може да си готви и пере сам, не мога да понасям мъже, дето чакат мама да им оправя бельото и да ги дундурка.

# 557
  • France
Разбира се, че са съвсем различни неща. Но тук някои герои тролят и се правят на ударени, когато не е в тяхна полза. Сефте.

# 558
  • София
Е то повечето жени твърдят пламенно, че не са хипергамни, но казват мъжът ми трябва да е висок, да е образован, да изкарва пари поне колкото мене, и т.н.
Тоя с доброто сърце, който живее при мама, писахте неколкократно къде може да иде. А пък мъж да се откаже да вземе жена, защото живеела с майка си, досега не съм чул.

Какво общо има живеенето при мама и доброто сърце с хипергамията? Живеещият при мама може да е висок, образован и материално подсигурен. Височината също какво общо има с хипергамията, която се отнася до социален, образователен и финансов статус? Мъжете попринцип са по-силни физически като пол, съответно жени търсят мъже, които отговарят на пола си - силни и високи, за сметка на нежни и ниски. Това не е, защото жената предпочита да бъде превъзхождана, а защото иска мъж.

Ето един въпрос... жена, която има две висшета, ще откаже ли мъж с едно висше? Жена, която взима 10к, ще откаже ли мъж с 8к? Проблемът не е, когато мъжът не е отгоре на жената, а когато просто няма достатъчно качества. Когато ги има, много жени няма изобщо да забележат, ако количество тук там е в тяхна полза. Но ако е някакъв изпадняк, нормално никоя да не го ще - ни успялата, ни неуспялата (която може да е и по-неуспяла от него, но пак няма да го иска).

# 559
Всеки с предпочитанията си. Бих избрала да получавам по-малката заплата от съпруга ми, но да имам добър work-life balance и да имам време да се грижа и радвам на децата си, както и за себе си. Не ми е необходимо да се доказвам чрез топ заплащане на никого. Доволна съм от финансовия комфорт, който съм постигнала и сама, оттук нататък всичко е само бонус.

# 560
Обаче ако ме питат какво предпочитам, да взимам 2К, а мъжът ми 5К или обратното ще избера Аз да взимам по-високата заплата.
Че те заплатите да не ги дават по предпочитания? Всеки предпочита да получава повече пари.
Ако изкарваш 2к, това е точно защото си избрала да изкарваш 2к. Дали защото предпочиташ да седиш в къщи да гледаш децата, дали защото не си учила достатъчно, или не си искала да полагаш повече усилия, за да те вземат там, където плащат 5к, това не знам - то си е твой избор.
Ако избереш да се бориш за позиция, която плаща 5к, и ако го постигнеш, защо ли си мисля, че тогава няма да си доволна на мъж, който изкарва 2к? Няма ли да си кажеш - абе аз как положих усилия и успях, а той не полага и не успява, та сега семейният ни стандарт е по-нисък, отколкото можеше да е?

# 561
. Обаче ако ме питат какво предпочитам, да взимам 2К, а мъжът ми 5К или обратното ще избера Аз да взимам по-високата заплата. Или поне да е по равно. Както мнозинството тук. Една хипергамна жена ще иска мъжът ù да взима по-добрите пари. Което всъщност е доста рядко.

Ами не е така. Въпросът не е да избираш кой ще взима по-високата заплата - ти или той (то е ясно, че 99% ще искат те да взимат повече, без значение дали са мъже или жени), а дали изобщо ще дадеш шанс на мъж с доходи наполовина на твоите, кофти работа и без амбиция. Ако имаш двама кандидати, еднакво привлекателни и с добро държане - единият взимащ 10к-15к, със собствен бизнес, интересен и, уреден живот, висок социален статус, а другият - 2к и тъпа работа без перспективи, кой от двамата би имал повече шанс в началото? Кой ще изглежда по-привлекателен? 

Хипергамията не касае само парите, а като цяло и във всички области мъжът да е по-добър - по-висок статус, по-добра кариера, повече познания по всякакви въпроси, по-висок, по-силен и т.н. Всички тези "качества" са от значение. От друга страна за мъжа ако жената е красива, млада/фертилна и с добър характер, всичко останало е почти без значение. Просто сме различни като полове, различни неща ни привличат и търсим отсреща. Хипергамията е нещо много хубаво и е в природата на жената да иска повече.

# 562
  • София
Крис, не се прави сравнение по този начин. Първо, винаги добавяш още фактори (липса на амбиция, интересен живот), което променя всичко. Второ, при равни условия, когато имаш благоприятно условие, напълно нормално повечето хора да изберат повече от благоприятно условие, а не по-малко. Но какво доказва това, освен че парите са хубаво нещо? Забележи, че дори Бизи казва, че иска мъж поне с нейните доходи, и не би взела такъв, със значително по-ниски. Но това значи, че би взела и някой с нейните доходи, което не е хипергамия, както и че реално тя се отблъсква от мъже, които взимат значително по-малко, което значи, че нея я отблъсква голямата разлика, а не това, че някой е малко отдолу като доход. Особено пък ако доходът и на двамата е висок - доста по-различно отколкото, ако доходът и на двамата е нисък, защото това вече е неблагоприятно по чисто практични причини.

И това като гледаме едни цифри безстрастно и сурово. В реалността, ти срещаш личности, емоции. Хората се влюбват в кого ли не. Дори мъжете се влюбват в жени, които не са красавици. Практичното идва после. Всичките пари и дипломи на света не могат да те направят личност. Не могат да те направят интересен човек и сексапилен мъж, ако си ръб. И тук много мъже си хващат теориите и издишат.

# 563
аз не бих си взела мъж с доходи колкото моите.. още не сме стигнали ерата на равнополовите заплати, и това ще означава, че е по-мързелив от мен и ще работи по-малко..не, мерси Joy

# 564
За какво му е на човек супер заплатена позиция, ако поема прекалено много отговорности, му изяжда свободното време заради извънредни часове, вреди му, примерно, на собственото здраве? Който е подходил разумно и е правил правилните житейски и образователни избори, обикновено достига един повече от добър баланс, след като специализира и се профилира, а и добрите позиции предполагат органичен растеж на доходите във времето. Който вече е свръхамбициозен и има солидни финансови цели и мечти, да работи за много повече.

Аз, иначе, да, не бих се обвързала с човек под моя стандарт в брак, трябва поне да ме match-не, което е и хипергамията в по-обща дефиниция на mating across and up the hierarchy chains , но да не отваряме отново дискусията по дефинициите.

# 565
За какво му е на човек супер заплатена позиция, ако поема прекалено много отговорности, му изяжда свободното време заради извънредни часове...
Ако в дадено семейство едниният партньор е такъв - тогава има баланс и всичко е ок. Ако и двамата са такива - ще има бум Grinning

# 566
  • София
Ако мъжът ми няма свободно време за мен, къде ще ли намеря баланс в интимната сфера Smile

# 567
  • София
Така. Нещо интересно, може би лека статистика. На младини се влюбвах абсолютно сляпо, по външен вид. Обаче, в хора около мен. Което всъщност означава същата среда, живеещи в София при родители с жилище в София, учили в училище, евентуално студенти. Което, реално погледнато си е доста ситна цедка.
Сега... гледам подобни показатели, редактирани спрямо възраст.

# 568
Доколкото ми е известно, хипергамията не значи, че всички и винаги ще се свързват с някой "повече" от тях. В много от случаите вероятно не е така поради липса на възможности, среда и т.н. По-скоро става въпрос какво привлича повече за сериозна връзка.

# 569
  • София
Хипергамия би било, ако всички показатели при избора са завишени. Ръст, тегло 😁, град, жилище, образование, доходи....

Общи условия

Активация на акаунт