Къде срещате нови мъже?

• 32 993
  • 880
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Разбира се. Винаги е пиел.

# 541
В тези случаи винаги подозирам, че истинската причина е "жена му започна да му натяква, че изкарва повече."
Ами нормално е да му натяква и го разбирам човека защо му е кофти, но само той си е виновен. Вместо да направи всичко възможно, за да си повиши доходите си, той намира спасение в алкохола. Забелязал съм, че много често когато жената взима повече, тя започва лека полека да губи уважението си към мъжа си.

Не разбирам защо някои потребителки приемат толкова зле женската хипергамия, все едно е нещо лошо. Напротив - тя е необходима. Жената е продължител на човешкия род, тя дава живот и винаги трябва да се стреми към по-добро и по-добро (мъже, постигнали много в живота си), защото така и поколението ще е по-добро, а оттам е добре и за обществото като цяло.

# 542
Просто от моя опит , мъж който вади много пари, живее с убеждението, че жената му е длъжна и е невероятна късметлийка да е с него, винаги е прав и може да диктува правилата във връзката.

Не казвам, че всички са така.
Не са всички така. Не говоря специално за себе си, защото човек трудно може да се погледне безпристрастно отстрани. Говоря за мои познати. Има надменни и надути хора, има и земни и топли, независимо колко пари изкарват.
Жената дори да не изкарва пари, може да е ценна с много други неща в семейството. Пари ако се напъне повече и жена може да изкара, но мъж колкото и да се напъва деца не може да роди, нали така. Също да създава уют, красота, доброта в дома. Или пък ако е красива, има мъже просто ценят красотата и се чувстат те късметлии да имат такава жена, вместо да смятат че тя им е длъжна.
А има наистина и такива, каквито описваш ти - хубавото е, че всяка жена днес преди да се омъжи първо ходи или дори живее с избраника, така че има пълната възможност да го види какъв е. Ако е с такъв манталитет и това не й харесва, свободна е да му откаже. А ако го знае, че е такъв и въпреки това му стане жена, макар да й е противно да я мачка, това значи, че просто се е продала за пари - и кой тогава й е крив?

# 543
Нищо против нямам мъжът да вади по-голямата част от парите аз 😁 обичам си както професията, така и да се развивам, но не съм работохолик и не държа да съм главният провайдър. Не знам жените какво имат против хипергамията.

# 544
Не знаех, че в семейството е състезание и ако жената взема повече пари, мъжът трябва да скочи и да направи нужното да я надмине. Ами ако вземе да наследи няколко милиона или ги спечели от тотото, какво ще стане? Той отива да обира банки, за да не е назад? Smile

Усърдно ни обяснявате през цялото време, че мъжете ценяли други неща в жените, не доходите им. Но не допускате, че и за жените може да е така. Ами хубав, силен, защитава те, ако те нападне куче, мил, грижовен, не те оставя да носиш тежко, прави хубав секс... Не всичко е пари. Relaxed

# 545
  • София
Не разбирам защо някои потребителки приемат толкова зле женската хипергамия, все едно е нещо лошо. Напротив - тя е необходима. Жената е продължител на човешкия род, тя дава живот и винаги трябва да се стреми към по-добро и по-добро (мъже, постигнали много в живота си), защото така и поколението ще е по-добро, а оттам е добре и за обществото като цяло.

Да не си съгласен с аргументите и определенията, които се изписват в темата, не значи, че си против нещо Wink

Иначе в предложената от теб схема, жените ще искат много малък процент мъже, защото чисто икономически, няма как мнозинството да са успешни, а и да са, нали ще се търсят най. Какво ще се случи с останалите мъже? Няма да се размножат, ще стоят девствени, ще се озлобят и агресират? А жените, които не се доберат до тея, дето са най? Ще се все недоволни и в търсене на нещо повече? Не виждам как това е добре за обществото. За радост, нещата не работят така.

+1 за Лори. Жените също търсят комплексни качества и очакват от мъжа повече от това той да е един пълен портфейл. Както и има жени, които не желаят да са просто едно украшение, което да постиля на мъжа. За радост, в днешно време има възможност това да се случва. А четейки темата, все повече се убеждавам, че някои мъже имат проблем с това жената да води по някой параграф, а не жените с това, те да имат нещо отгоре на мъжа. Все едно се питат, ако тя прави това, какво остава за мен? А мъжът толкова много може да даде, ако излезе от мисленето, че само тоталното му превъзходство над жената го прави ценен и желан.

# 546
почне ли мъж да се "мери" с жена си, не са на добре нещата..
обратното също..

# 547
  • София
Моят бивш се заби точно с това превъзходство. Винаги се е мерил с мен, не знам защо, по ягодите.
Примерно, щеше да е много по-лесно да остане тук, да ми помага с децата, така че и аз да мога да ходя редовно на работа. И когато намерих начин да правя всичко сама, тотално се сдуха.

# 548
Иначе в предложената от теб схема, жените ще искат много малък процент мъже, защото чисто икономически, няма как мнозинството да са успешни, а и да са, нали ще се търсят най. Какво ще се случи с останалите мъже? Няма да се размножат, ще стоят девствени, ще се озлобят и агресират?
Именно затова обществото, моралът, религията и т.н. са наложили моногамията. Иначе малцината мъжете с висок статус обсебват всички жени, а другите мъже освен дето ще стоят девствени, няма и да работят и да произвеждат нищо - за какво им е като нямат семейство? Ще работят колкото за себе си за ядене и пиене, и няма да имат стимул за повече. А един мъж може да е много продуктивен и да създава блага не само за себе си, а за цяло семейство, че и за данъци и за елита да остава.
Както казваш, обратното не е добре за обществото.

# 549
Усърдно ни обяснявате през цялото време, че мъжете ценяли други неща в жените, не доходите им. Но не допускате, че и за жените може да е така. Ами хубав, силен, защитава те, ако те нападне куче, мил, грижовен, не те оставя да носиш тежко, прави хубав секс... Не всичко е пари. Relaxed
Ами аз писах по-горе, че жените търсят дори по-богат спектър от характеристики в мъжа, отколкото мъжете в жените. Финансите са важни, но важни са също външния вид, статуса, характера, поведението, височината и т.н. Никой не е казал, че парите са единственото или дори че са най-важни. Не са.

Иначе в предложената от теб схема, жените ще искат много малък процент мъже, защото чисто икономически, няма как мнозинството да са успешни, а и да са, нали ще се търсят най. Какво ще се случи с останалите мъже? Няма да се размножат, ще стоят девствени, ще се озлобят и агресират? А жените, които не се доберат до тея, дето са най? Ще се все недоволни и в търсене на нещо повече? Не виждам как това е добре за обществото. За радост, нещата не работят така.
Дано да си права с последното, но аз виждам все повече сигнали за обратното. Иначе много добре го описа.

# 550
Т. е. ако е обществено приемливо, всички жени ще налетят на парите, и няма да им пука, че делят богатия с други?
Ох, боже, ох, боже... Мъж с такива разсъждения ме потриса. Confounded
Иначе в предложената от теб схема, жените ще искат много малък процент мъже, защото чисто икономически, няма как мнозинството да са успешни, а и да са, нали ще се търсят най. Какво ще се случи с останалите мъже? Няма да се размножат, ще стоят девствени, ще се озлобят и агресират?
Именно затова обществото, моралът, религията и т.н. са наложили моногамията. Иначе малцината мъжете с висок статус обсебват всички жени, а другите мъже освен дето ще стоят девствени, няма и да работят и да произвеждат нищо - за какво им е като нямат семейство? Ще работят колкото за себе си за ядене и пиене, и няма да имат стимул за повече. А един мъж може да е много продуктивен и да създава блага не само за себе си, а за цяло семейство, че и за данъци и за елита да остава.

# 551
  • София
Скрит текст:

Е ама нали това е природното... тоест, природното не е добре? И трябва да ходим против природата си?

Честно, не очаквах мъжете да забиват толкова лесно по такива крайни и обобщаващи нагласи. Природата е да се размножаваме, и хората се срещат, харесват и привързват доста лесно, всъщност, и изобщо не търсят максимума. Просто трябва да се общува. Тези, които се пънат да търсят най-най, обикновено са забили и резонно изпадат в крайности. Те не търсят наистина максимума, те просто оправдават безсилието си да създадат връзка и невъзможността да се съгласят с реалността.

# 552
  • France
Апф, писна ми в n-та тема да изкарваме едни и същи доводи на едни и същи глупави твърдения. Последният път се върнах чак да каменната ера. Хайде, за последен път като за малоумни: Аз жена ли съм? Жена съм. Лъвица и останалите жени ли са? Жени са. Хипергамни ли сме, не сме! Тоест теорията ви е грешна. От тук само Бизи е такава. Една птичка пролет не прави са казали старите българи. Поучете се от тях.

# 553
Е то повечето жени твърдят пламенно, че не са хипергамни, но казват мъжът ми трябва да е висок, да е образован, да изкарва пари поне колкото мене, и т.н.
Тоя с доброто сърце, който живее при мама, писахте неколкократно къде може да иде. А пък мъж да се откаже да вземе жена, защото живеела с майка си, досега не съм чул.

# 554
Далеч не само аз съм хипергамна, просто аз си признавам открито - с мъж със значително по-ниски доходи от моите не се е случвало да се обвързвам. Форумът не е репрезентативен за женските нагласи при обвъзрването. Несезиозно е да се вземате за референтна група, ще ме прощавате, още повече, че примери от живота и акнети/ проучвания сочат друго.

А и хипергамията е континуум по отношение на доходи. Далеч не е нужно жената да се "прицелва" само в топ 10% печелещи на върха на социалната пирамида, достатъчно е мъжът да изкарва повече от нея, което не е трудно изпълнимо. Проблем, ако въобще може да се нарече проблем, имат по-скоро тези, които на млада възраст, типична за избор на партньор, да речем 25-35г., са достигнали върха на пирамидата, финансово и кариерно.

Общи условия

Активация на акаунт