Къде срещате нови мъже?

• 33 013
  • 880
  •   1
Отговори
# 525
А защо биха се наредили в края на списъка им, Рийгън? Дали защото много мъже не се чувстват комфортно в компанията на такива жени? Нима жената CEO c PhD не може да е красива и желана? Нали не бяха важни тези неща, пък сега изведнъж се оказаха минус Wink
Да, няма да се чувстват комфортно с тази жена. За да може тази жена да достигне до такива висини, тя следва да е развила умения и качества, които ще ограничат нейната женска природа - най-малкото асертивността й ще е висока, ще иска да "води" във връзката, да взима решения, да поема организацията на съвместния живот и т.н. Отделно, че вероятно тази жена ще работи повече, ще се прибира късно, няма да може да създаде уюта вкъщи...  Тези "качества" или постижения при жените НЕ привличат мъжете....може би с изключение на тези с преобладаващо женско начало в себе си.
Не казвам, че жената не "взима решения и не организира", но обикновено си има разпределение на ролите. 

Тези мъже, които са свикнали на огромен избор, вероятно не са и свикнали да го свеждат до една жена. Такъв ми се струва опция за някоя авантюра, но не и за сериозна връзка.
Да, свикнали са, защото имат огромен избор. И въпреки това не мисля, че сред тях няма и лоялни на една жена, веднъж след като имат стабилна връзка.

# 526
при жената винаги е стояла дилемата - физически и личностно привлекателния, или този, който ще даде сигурност и ще я подсигури. При мъжа дилемата не стои, и отново, не поради природа, а от чисто икономически фактори. По-скоро смятам, че икономическата уязвимост на жената я спира да следва истинската си природа да гони привлекателни мъже.
Икономическа уязвимост има откакто има икономика, т.е. отпреди 2-3000 години в някои държави, а в някои и само от няколкостотин.
Преди това е ставало въпрос за физическо оцеляване - помощ с храна, подсигуряване на подслон (даже и сега някоя жена да си строи сама къща - живее на сухо в дом, построен 99% от мъже), физическа закрила от хищници и други мъже, които могат да я отвлекат/изнасилят, и т.н.
Затова и в гените ви е закодирано да се привличате от висок и силен мъж, и такъв с висок статус в групата. А генофонда не се променя за няколкостотин години, защото хората били измислили икономика.

# 527
Такива мъже, не са лоялни никога. Или поне, не задълго.

# 528
глупости.. не всички успешни и хубави мъже искат подчинени майки, домакини за жени...

# 529
  • София
Скрит текст:
А защо биха се наредили в края на списъка им, Рийгън? Дали защото много мъже не се чувстват комфортно в компанията на такива жени? Нима жената CEO c PhD не може да е красива и желана? Нали не бяха важни тези неща, пък сега изведнъж се оказаха минус Wink
Да, няма да се чувстват комфортно с тази жена. За да може тази жена да достигне до такива висини, тя следва да е развила умения и качества, които ще ограничат нейната женска природа - най-малкото асертивността й ще е висока, ще иска да "води" във връзката, да взима решения, да поема организацията на съвместния живот и т.н. Отделно, че вероятно тази жена ще работи повече, ще се прибира късно, няма да може да създаде уюта вкъщи...  Тези "качества" или постижения при жените НЕ привличат мъжете....може би с изключение на тези с преобладаващо женско начало в себе си.

Тези мъже, които са свикнали на огромен избор, вероятно не са и свикнали да го свеждат до една жена. Такъв ми се струва опция за някоя авантюра, но не и за сериозна връзка.
Да, свикнали са, защото имат огромен избор. И въпреки това не мисля, че сред тях няма и лоялни на една жена, веднъж след като имат стабилна връзка.

Никога не са всички, въпросът е колко.

Иначе ето, че мъжете също търсели комплексни качества Wink Интересното е, че точно по отношение на асертивност и организация, малко мъже блестят точно вкъщи Laughing Но това е друга тема. Всеки търси нещо и всеки намира според търсеното и предлаганото. Ако не успява, или се адаптира, или загива. Дарвин и т.н..

Крис, за мен има сериозен дуализъм при жените - това, което възбужда и това, което подсигурява. Съмнява ме образования, плешив чичка с големия портфейл да е много привлекателен, но пък за някои е желан по други параграфи. Иначе даже имаше теории по въпроса - мъже за разплод и мъже за отглеждане на потомството. Също имаше и разлики в това, което жените намират за привлекателно в зависимост от цикъла и овулацията. Та, "природни" теории много Wink

# 530
  • France
Да, няма да се чувстват комфортно с тази жена...
Обикновени комплексари със заявка за токсични отношения. Брррр. Ето още едно хубаво нещо, когато си успяла жена - тези мъжлета сами странят от теб. Wink

# 531
Ама къде ги тия турбо мъже?.
В Холивуд, Боливуд, Бояна ...

# 532
Бизи, нали се сещаш, че първите 7 години дават най-големият отпечатък върху всичко, което цитираш. И хората са привлечени от себеподобните си.

Не само възпитанието през първите 7 играе роля за привличането между половете, ред други качества също. Не твърдя, че химията няма значение, защото, в крайна сметка, тя прави вълнуваща връзка, а не приятелство. Неизменима е, ако се търсят дълготрайни отношения. Но може да усещаме химия с много по-голям брой хора, отколкото сме смятали, с хора, с които никога не сме очаквали.

Често дисквалифицираме въз основа на повърхностни критерии, без да стигнем до момента да осъзнаем, че имаме силна химия с някого. Аз от личен опит съм осъзнала, че ако си следвах моите критерии за привлекателни мъже до онзи момент, изобщо нямаше да обърна внимание на бозавата двуметрова хилка, която имаше интерес към мен, и щях да изпусна много. Това във връзка с дисквалификацията на база външни белези.

# 533
И двамата с Рийган не ми отговорихте на въпроса. Това кой какво привлича и това какво е добре са две различни неща. Понякога даже противоположни.
И пак опряхме до сравненията перфектния мъж или някъв изпадняк. Не, има си напълно нормални мъже, които не превъзхождат жената по всеки параграф, но имат качества и какво да предложат. Докато вие твърдите, че мъжът може да е страхотен, но ако жената е малко по-образована и вади малко повече пари - край. Което е крайно и невярно.
Едва ли би имало проблем ако жената вади малко повече пари и е малко по-образована. Въпросът е разликата да не е голяма. Ако разликата е голяма в нейна полза, нищо друго няма да има значение, защото този мъж е чао...рано или късно. Затова смятам, че е по-добре в двойката двамата да са поне равни, а ако мъжът е повече - още по-добре от гледна точка на стабилност на връзката. Това е нормално, в природата на жената е винаги да търси по-доброто и да има повече изисквания. Някой беше казал, че един мъж гони една жена докато тя го хване. Жените избират в крайна сметка, те са по-важните, те са тези, които ще родят, ще отгледат и т.н.
Мъжете сме по-прости създания.

За мен пък не е важно мъжът да е над мен, но е важно да ме уважава ( което става по-малко вероятно ако е над мен по финанси и статус)
Защо да не те уважава ако е по-богат? Мъжът едва ли ще търси от теб равни доходи, образование или висока длъжност. По-скоро ще търси красотата ти, женствеността ти, грижата, характера, подкрепата...

Просто от моя опит , мъж който вади много пари, живее с убеждението, че жената му е длъжна и е невероятна късметлийка да е с него, винаги е прав и може да диктува правилата във връзката.

Не казвам, че всички са така.

# 534
  • София
И 1000 лева повече да са, пак същото...

# 535
Не е от парите. От манталитета е.

# 536
Защо да не те уважава ако е по-богат?
Ами ако трябва да генерализираме, ако е плочкаджия колкото и да му се вдига заплатата манталитетът ще си е на същото ниво.

# 537
  • София
На един...познат плочкаджия жестоко му се превъртя палачинката, жена му започна да изкарва повече и изпадна в депресия - разбирай алкохол.

# 538
В тези случаи винаги подозирам, че истинската причина е "жена му започна да му натяква, че изкарва повече."

# 539
Да бе, пропил се, че жена му взимала повече. Глупости. Просто си е станал пияница, никой не му е виновен.

Общи условия

Активация на акаунт