Къде срещате нови мъже?

• 32 932
  • 880
  •   1
Отговори
# 645
Да не въртят някой стар романтичен сериал по телевизията, че всички нещо са се размечтали за богатия мъж с кадилаците?

# 646
Много ми е забавно с някои покровителствени коментари за младите генерации!
Бих казала, много добре сме ориентирани. Отлично даже. Нито работата, нито парите са огромна ценност.
А work-life balance!

Старите поколения тип "съсипахме си здравето заради работа и пари, след това парите отиват да си възстановяваме здравето", "съсипахме си браковете заради работохолизъм" или "не си познаваме децата заради работохолизъм" да му мислят!

PS: С Крис съм по отношение на апартаментите. Много еманципирани жени, но да не работим и да си стоим вкъщи, а мъжът най-добре да ни обезпечи за пропуснати трудови ползи с апартамент. Интересна логика!

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 04:05 от Анонимен

# 647
Често едно младо семейство изплаща с общи усилия и 20 годишен кредит едно единствено жилище. Просто парите не се изкарват лесно, конкретно за жилище. Но тук се говори за подарък апартамент като за нещо съвсем вероятно и нормално Simple Smile Ама как така без апартамент на твое име ще родиш, ужас Simple Smile

# 648
Да не въртят някой стар романтичен сериал по телевизията, че всички нещо са се размечтали за богатия мъж с кадилаците?
Кой романтичен сериал завършва с развода и какво получава щастливата булка като разведена? Grinning Това е интересен сюжетен обрат. Да си помислят сценаристите за идеята.

Виж, комедиен да - "Двама мъже и половина", Алън Харпър и бившата му жена Джудит.

# 649
B2022, няма защо да ти е чудно. Даже и новите съфорумци сравнително бързо схванаха:
Много интересно място е bg-mamma. Като някаква паралелна вселена. Нещата които се твърдят тук за нормални никога не съм ги виждал в реалния живот.

# 650
  • Далечният изток
Какво получава ли?! Свобода! Най-висшата ценност Grinning Повече и от имоти и пари...

# 651
  • София
Често едно младо семейство изплаща с общи усилия и 20 годишен кредит едно единствено жилище. Просто парите не се изкарват лесно, конкретно за жилище. Но тук се говори за подарък апартамент като за нещо съвсем вероятно и нормално Simple Smile Ама как така без апартамент на твое име ще родиш, ужас Simple Smile

Човек какво говори, отсреща какво схващат Smile Не става дума за обезпечение срещу раждане. Става дума, че тези мъже тук, които обясняват как мъжът трябвало да осигури парите, а жената да си стои вкъщи, да чисти и да гледа децата, всъщност изобщо не искат да подсигурят жената, а да си гарантират, че цялата власт е у тях, а те вършат само това, което им харесва. Тоест, те подсигуряват единствено себе си - при раздяла, жената остава без опит и стаж, да гледа и издържа сама децата, освен ако мъжът не благоволи друго.

Но тези радатели на женската хипергамия, тези смели провайдъри, ако им предложиш да осигурят един апартамент на жената, та да се чувства сигурна да се откаже от доход, стаж и осигуровки, за да остане вкъщи и да върти цялото домакинство, рязко обръщат плочата, как жената трябвало да работи и да си изкара апартамента, щом толкова искала Wink Защото те хич не са същите балами, каквито очакват жената да е, и няма да рискуват при раздяла да се окажат в неизгодна позиция и да загубят активи.

Та точно това илюстрирах с моето предложение и резултатът беше според очакваното. Когато някой ти предлага определени условия, трябва много внимателно да прецениш мисленето на този човек, за да разбереш на какво точно се съгласяваш и дали то е наистина взаимно изгодно.

И така,както в темата весело се обясняваше как жените били хипергамни, тонът изведнъж стана много мрачен и възмутен Laughing

# 652
Направо могат да си й плащат осигуровките. Коя жена ще е чак толкова изкрейзила, че да седи и неосигурена на всичко отгоре? Има ли такива?

# 653
Какво получава ли?! Свобода! Най-висшата ценност Grinning Повече и от имоти и пари...
Имах предвид няма романтичен сериал, завършващ с това колко много пари и имоти получава щастливата булка (вече щастлива разведена) и в това да се изразява хепиенда. Wink

# 654
  • Далечният изток
Някои в живия живот получават този хепи енд...

Направо могат да си й плащат осигуровките. Коя жена ще е чак толкова изкрейзила, че да седи и неосигурена на всичко отгоре? Има ли такива?
Аз пък не съм срещала някоя дето да ѝ плащат осигуровките, докато е домакиня.

# 655
Ехееее! Не знаех.

# 656
Важното е да е романтично. Grinning

# 657
Кат гледам, още от гимназията ми е тръгнало да съм контра на теориите. Харесах си един Х., много мило момче, разбирахме се почти без думи, сякаш си четяхме мислите, и имаше прекрасни очи. И се почна... Първо най-добрата ми приятелка: "Ама защо Х.? Защо не (името на друго момче, с което бяхме само приятели, а той беше син на богаташи)? Той има пари!"
Следваха роднините. "Добре де, не можа ли да си харесаш поне Д. (името на братът на Х., който беше вече студент с обещаваща специалност, отличник и според всички много умно момче, докато Х. беше с успех около 4 в един техникум)?!" Мен това направо ме скандализира, вече гледах на Д. като на мой девер. Smile
Та оттогава както казах ми е тръгнало да съм на контра на разните му там "ама най-перспективния", ама "да има пари" и т. н.
Х. замина със семейството си в чужбина, и така и не се продължи историята, но аз цял живот си останах невпечатлена от тия "ценности", които се опитаха да ми пробутат тогава роднини и приятели. Joy
Ти може наистина да си изключение, има много такива изключения, но самият факт, че вскички около теб са ти говорили друго какво ти говори? Просто, че мнозинството жени са такива. Не става дума само за пари. На по-ранна възраст повечето хора нямат още изградена кариера, бизнес и т.н. и е ясно, че нямат възможности. Някои умни жени гледат потенциала, амбицията, желанието на момчето да се развива.

А, има право, ама нали жената да не работела и да гледала дома и децата, та мъжа да бъдел провайдър... Ма са се оказа, че така жената нямала право на апартамент, щото не била изкарала пари Satisfied Заключението? Жената да стои и да шета, докато мъжът реши да я смени, после на улицата Smile Какво ви обясняват, пък какво им е мисленето Smile Седи жабо в тенжерата, казвам ти, че е сауна Satisfied
Зависи. Законът дава определена финансова защита на жената чрез семейната съсобственост. Аз също не приемам да се купува специално апартамент на името на жената. От друга страна ако се реши жената да остане вкъщи или работи на половин ден напълно нормално е при развод да се дели наполовина. Реално погледнато мъжът цял живот е бил провайдър, тя е отгледала деца и се е грижила за дома и семейството - при развод следва да се дели по-равно, при положение че така са се разбрали в началото и тя е пожертвала собственото си кариерно развитие. Ама защо да получава повече? Това не го разбирам.

П.П. Интересно според статистиката кой е инициаторът на повечето разводи и кой след това по-лесно и бързо си намира нов клон:joy:Joy

# 658
  • София
Аз съм лудата, която работеше почасова работа без осигуровки, за да мога да си гледам проблемното дете.
Между другото, при брак и ипотека, жената не получава апартамента. Получава половината, което всъщност е един много тегав капан.

# 659
  • France

Човек какво говори, отсреща какво схващат Smile Не става дума за обезпечение срещу раждане. Става дума, че тези мъже тук, които обясняват как мъжът трябвало да осигури парите, а жената да си стои вкъщи, да чисти и да гледа децата, всъщност изобщо не искат да подсигурят жената, а да си гарантират, че цялата власт е у тях, а те вършат само това, което им харесва. Тоест, те подсигуряват единствено себе си - при раздяла, жената остава без опит и стаж, да гледа и издържа сама децата, освен ако мъжът не благоволи друго.
...
И така,както в темата весело се обясняваше как жените били хипергамни, тонът изведнъж стана много мрачен и възмутен Laughing
Именно!
Но да оставим апартамента на страна, отлично си спомням как Криско заяви, че една жена в майчинство трябва да разчита на спестяванията си ако има нужда от нови обувки. И докато си мислех, че това е някакво недоразумение, Кукумицинка (детективът на форума) извади стари негови коментари и всичко се навърза. Та за пореден се уверих, че единственото безплатно нещо е сиренцето в капана за мишки. Simple Smile

Жените са инициатор на повечето разводи, при все, че те губят повече от стандарта на живот. Мъжете са тези, които по-лесно продължават напред.

Общи условия

Активация на акаунт