🤰 Гушкат вече сладки беборани януарски мами 👩‍🍼

• 39 569
  • 638
  •   1
Отговори
# 90
Тя за сега няма колики, но имаше друг проблем. Благодаря, ще го проверя.

# 91
Добре са ни дошли Калоян и Десислав, здрави и щастливи да бъдат! Бързо възтановяване на мамчетата!

Аз, за щастие, не съм разбрала какво са колики с първото ми дете. Не съм давала никакви капки и пробиотици. Отдавам го до голяма степен на факта, че е било много гушкано бебе, почти по цял ден, а през нощта сме спали заедно. Надявам се и с новото да бъде така.

# 92
Bochinka, може ли снимка , защото в сайта има различни видове?

# 93
И аз не съм разбрала какво са колики с първото ми дете,но тя постоянно беше гушкана и бебеносена и сега живот и здраве се надявам пак да е така.

# 94

Това са комплекта за кърмено бебе , ако е на Ам или смесено има и пребиотик инулин. Те седят в хладилник и се дават преди всяко ядене. Малко сложно звучи в началото но нее чак толкова , въпрос на навик е.
Имайте предвид че бебетата родени вагинално имат бактерии а секцио чак след 3 тия месец, тези с секцио повече страдат от коремчета и да това им се дават пробиотици докато не си формират собственна флора . Аз редовно правя курсове с нарине за големи и на малката взимам защото имунитета минава през червата. След по яки болести винаги правя курс да захранване с бактерии.
Общо взето основата е през червата за цялото ни здраве. Мои познати са лекували децата си с тях на които са им изписвали антибиотици да проблеми с червата и са успявали само с пробиотика.Общо взето той нее толкова модерен и рекламиран като Био Гайя и Омни биотик за това и се предава от уста на уста но но личен опит просто видях на живо ча нямахме 1 недоволен га който който е споделил 😀Даже свекървата на всички оьесняваше какви проьиотици давам на детето и колко добре се чувствала след тях 🤣сега като родя ще взема три пакета за мен , детето , и бебето. Аз си пи по приницип цяла бременност пробиотик но след раждане ще правч захранване на всички

# 95
Да ни е честита новата тема!!!🍀
На родилите мами честити бебчета, а на тези които очакваме бъдете здрави и вярвайте че всичко ще бъде наред ❤️

# 96
Честито на всички с бебенца, чисто нови човечета има вече на тоя свят Heart Да са здрави само, другото с общи усилия всичко се нарежда!

Четох, четох, но забравям яко, повечето коментирани теми ги забравих.

Аз се записвам значи първата недоволна от нарине:) Т.е то даже не недоволна, но 0 ефект. За себе си пробвах и за бебенцето с колики (между другото далеч преди 20тия ден имаха и двете ми дечица).
Моето бебе не искаше никакви биберони, нито шишета, ама при никакви обстоятелства за нищо на света, плюеше буташе. Така че всички капки, пробиотици и т.н, които трябва да се разтварят и дават с мляко бяха невъзможни за нас:(
Наринето пък трябваше и нещо като 30мин преди хранене или 10 абе някакво си време, което е абс.невъзможно за бебе кърмено на поискване. Няма начин да ревне и да го друсам 20мин гладно Sad сърцето ми се къса.
Колики си имаха и двете ми деца, активно носени, в слинг, на ръце или на гърда кажи речи през цялото време. Чак за баткото майка ми се тревожеше, че нещо ще му стане, защото той изобщо докосваше някаква твърда повърхност само за смяна на пеленката бааая месеци. Мислеше, че му има нещо на гърба и затова не иска да лежи:)))) за щастие добре си беше и още е

От сега ме е страх от коликите и чинно си записвам всичко, което ползвате и сте доволни, за всеки случай. Може пък това бебе да иска да пие от пише пробиотик поне
Доволна съм от омнибиотик панда, за големите деца, само при нужда давам аз, превантивно не пием вкъщи.

# 97
Ако не иска от шише, може да пробваш с пипета или сонда, медела предлага сонди.

# 98

Е ти пък, как ще се откажем тъй лесно, всичко сме опитали, без сонда (това и не знам какво е)Simple Smile
С капкомер влезе една капка изплюе 10, сигурно някакво микро количество съм успявала, но твърде малко за ефект с твърде много усилия и разпилян по пода и дрехите пробиотик за 80лв:)))) и се отказахме
Успяхме само с тези директно в устата, които се капят.

Как сте с родените бебоци, споделяйте как върви?
Ани, не е писала как е бебенцето?

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 14:42 от tiny_lili

# 99
Ааа значи не сте луднали и стигнали до сонда все пак, не е всичко Joy шегувам се, разбираемо е. Иначе това е сонда:

https://www.roshko.bg/medela-dopalnitelna-meditsinska-sistema

# 100
Ааа значи не сте луднали и стигнали до сонда все пак, не е всичко Joy шегувам се, разбираемо е. Иначе това е сонда:

https://www.roshko.bg/medela-dopalnitelna-meditsinska-sistema

Лелеее, това ще ме е  страх да го ползвам мен!

Инак луднахме си, ама всеки ден си виках няма да е вечно я, ще избутаме. И бам почнаха ги пък зъбките Sweat Smile
Не на шега аз имах трудни бебета, с много колики и безсъние и носене. Но пък отмине ли бебешкия период са разбрани човечета. Точно когато всички почнат да се оплакват, че е отминал лесния период с малко бебе и мен тогава ми светва пред очите.

# 101
Аз с второто бебе открих нещо за колики ,което моментално ѝ действаше и сега съм се заредила,но идея нямам с третото сега как ще е . Казва се gripe water и не съм сигурна дали изобщо го има в България. Даваше след всяко ядене и веднага започваше да пръцка след това. Ще го комбинирам с някакъв пробиотик в началото ,макар че тук освен вит Д ,друго не съветват да се дава. Моите от био Гая не се запичаха ,но често срещам и такива коментари,та всичко явно влияе различно на различните бебчета и коремчета и това ,че едно помага при едно ,не значи ,че ще помогне и на други. И то понякога в пробване минава толкова много време ,че те си минават от самосебе си коликите.

# 102

Е ти пък, как ще се откажем тъй лесно, всичко сме опитали, без сонда (това и не знам какво е)Simple Smile
С капкомер влезе една капка изплюе 10, сигурно някакво микро количество съм успявала, но твърде малко за ефект с твърде много усилия и разпилян по пода и дрехите пробиотик за 80лв:)))) и се отказахме
Успяхме само с тези директно в устата, които се капят.

Ние сме добре, още в болница, очакваме в петък да ни изпишат 🙂
Бебче Мишо е добре ,храни се ,още се мъчим със слизането на кърма,иначе засуква ,но не пуска много. Държа го по 10на мин и продължавам с помпа да доизкарам и го слагам в млякото... иначе е супер кротко бебе,спи си ,слушка .
Аз вчера бях малко по трудно подвижна,но днес почти не ме боли,ставам лесно,само имам болка в кръста ,но тя е от лежането в една поза и като поседна минава.  Днес махнаха и абоката и дават обезболяващи хапчета ,което за мен си е супер ,много ме ограничава тоя абокат

# 103

Бебка още си е в интензивното, доста по - добре е, но все още там.. Ние сме позитивни вкъщи, но аз често си треперя, опитвам се без излишни драми и филми и само позитивна енергия. Това е, за жалост само търпението би ни помогнало. 😇

# 104
Здравейте има ли някой с нисък хемоглобин? Моят е 88 с таласемия съм.

Общи условия

Активация на акаунт