🤰 Гушкат вече сладки беборани януарски мами 👩‍🍼

• 44 680
  • 638
  •   1
Отговори
# 405
Преси я изписаха 3600 (родена 3770). При домашното посещение педиатърката каза да давам 60мл АМ на всеки 3часа с пауза между 1 и 7часа. На 20тия ден каза да вдигна млялото ма 90мл, а на 30тия 100-110мл. За сега хем си го изяжда, хем не връща, хем не св буди по-рано за хапване

# 406
Момичета как сте с жълтеницата. Кога мога да очаквам подобрение. Вече сме на 15 дни, а още сме доста доста жълти.
И имам друго питане относно наддаването. По съвет на педиатъра си купихме везна и се мерим, но до момента не сме си върнали дори теглото от раждането, което малко ме притеснява (свали 300 гр в болницата).

# 407
  • София
А какво правите, за да откажете нощното хранене? И аз искам да го махнем, но бебка на 3 часа си се събужда сама и си мрънка, докато не и се даде.

Нормално ли е на 12 ден да нямаме още жълтеница ?

# 408
Как ще махате нощно хранене на толко малки бебета ....

# 409
Първото ми дете до годинка и нещо се будеше за нощно хранене, второто мисля също да не го ограничавам. Акушерките от неонатологията ни съветваха да не храним от 1 до 6 сутринта, да оставяме коремчето да си починело, нищо че бебето плачело, до няколко седмици щяло да се научи. Звучи ми направо жестоко, никога не бих го причинила на детето си.

# 410
  • София
Ами точно затова питам. Има хора без опит и се учат в движение, лутайки се между действителността и препоръките на педиатрите …

# 411
Пълни глупости са за мен това, като бебето е гладно ще си яде. Пък и тук говорим за бебета на седмици. . още повече и да се мъчите да махате , към 6м.като почнат да излизат зъбите почти всички си връщат нощното хранене.
Това бебето да реве и да го оставяме за мен също е жестоко и малоумно, а в някои държави така е прието и да заспиват. Аз не мога да понасям бебе да плаче , камо ли умишлено да го оставя, чудя се какво хора има да го правят това ...

# 412
  • София
Аз също не мога да я слушам да плаче и затова исках да разбера какво правят другите майки в този случай.

# 413
Храни си я според мен.

# 414
Аз си я храня нощем, дори в началото я будих, сега тя се събужда като по часовник. Единствено вече прави малко по-дълга пауза от 3 ч. нощем, но тя си я прави сама. 12 и 15 дена жълтеница са нормални. Точно затова обаче не трябва да махате нощни хранения, а да се стремите колкото може повече да кърмите (и без глюкози и води със захар), за да може да се изчисти. Моята вече няма жълтеница, но след втората седмица премина. Гушкайте ги, успокоявайте ги, хранете си ги, тежко е понякога, трудно е, работа на 24ч., но имат нужда…

# 415
  • София
Аз си я храня нощем, дори в началото я будих, сега тя се събужда като по часовник. Единствено вече прави малко по-дълга пауза от 3 ч. нощем, но тя си я прави сама. 12 и 15 дена жълтеница са нормални. Точно затова обаче не трябва да махате нощни хранения, а да се стремите колкото може повече да кърмите (и без глюкози и води със захар), за да може да се изчисти. Моята вече няма жълтеница, но след втората седмица премина. Гушкайте ги, успокоявайте ги, хранете си ги, тежко е понякога, трудно е, работа на 24ч., но имат нужда…

Благодаря за изчерпателния отговор Simple Smile  За мен е най-важно детенцето ми да е спокойно и се опитвам да правя наистина най-доброто за нея. Понякога е трудно единствено и само заради разнопосочните мнения и съвети наистина.
А за жълтеничката имах предвид, че още не се е появила и се чудя дали това е нормално вече на 12 ден. Възможно ли е да се появи на по-късен етап?

# 416

Благодаря за изчерпателния отговор Simple Smile  За мен е най-важно детенцето ми да е спокойно и се опитвам да правя наистина най-доброто за нея. Понякога е трудно единствено и само заради разнопосочните мнения и съвети наистина.
А за жълтеничката имах предвид, че още не се е появила и се чудя дали това е нормално вече на 12 ден. Възможно ли е да се появи на по-късен етап?
Хмм от сега нататък по-скоро не, тя започва малко след раждане, но има бебета, които я карат изключително леко. Склерите й бели ли са?

# 417
Храненето през нощта е важно , аз не бих го махнала , има време за всичко . Както казва Ася Демирева , органите нямат нужда от почивка, ако почиват нещо не е наред . Да трудно е на вали 2/3 часа , но и това ше мине . Добрият старт за нашите мъници е най важен Simple Smile

За жълтеничката при нас мина до 3 седмица , ни много е важно да има пълни памперси , аз в началото съм ревала , че не успявах да го събудя да яде , защото го унасяше много .

# 418
А колко време е нормално да стоят будни? Понякога стой буден по 1 час ...не реве не мрънка просто сякаш разглежда ...Иначе аз кърмя на поискване понякога има интервали от 4 часа в който спи ...понякога става през 2 часа което също не знам нормално ли е ?

# 419
Kitty, аз понякога и на на 1 час кърмя, няма проблем. Минималния интервал е 40мин доколкото съм чела. Аз в момента имам страшно много кърма, направо ще се пръснат Simple Smile

Някакво затишие пред бебевалеж май е в нашата темичка. Хайде чакаме ги да излезнат на светло всичките малчугани

Общи условия

Активация на акаунт