Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 42

• 28 633
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Бренди,мъжко име... Yum

# 151

Мисля че е женско.

# 152
Бренди Торес Хайме. На него и кръстена напитката бренди. И оттам става популярно. Има и Бренда. Бренда Сонг например,американска актриса...

# 153
  • Пловдив
Не го знам Бренди Торес Хайме, но бренди е горе-долу английската дума за ракия и това пише в Уики за етимологията и:
"The term brandy is a shortening of the archaic English brandewine or brandywine,[22] which was derived from the Dutch word brandewijn, itself derived from gebrande wijn, which literally means "burned wine"[23] and whose cognates include brännvin and brennivín. In Germany, the term Branntwein refers to any distilled spirits, while Weinbrand refers specifically to distilled wine from grapes."

# 154
Явно зависи за коя страна става въпрос.
Има и певица с име Brandy, имам и колежка с такова име, като цяло е сравнително популярно име. Това е женския вариант на Brandon (поне в щатите).
В италианския вариант Brandi, означава меч, оръжие (според гугъл).

# 155
Да,различни значения има бренди...

Но името Bacon,(бекон Yum) май е еднозначно. Франсис Бейкън,политик,философ...

# 156
Интересното е че на много места изобщо не им дреме за значението на името им, даже доста и не знаят какво е... докато при нас е изключително важно значението, обръщението на галено, имен ден, избягване на евентуални подигравки и т.н.

# 157
  • София
Този ми е преподавател в настоящата магистратура Smile

# 158
  • Sofia
Русислав

# 159
Жулиен. У нас е нелепо 😃

# 160
Севастия и Силвестър - брат и сестра

# 161
  • Sofia
Прабаба ми се е казвала Севастия,казвали ѝ Сава.

# 162
  • Най-красивата страна
Севастия е гръцко име и означава повелителка.Среща се в Гърция,у нас е забравено.Но на мен ми харесва.

За значението на имената-ами за мен е важно какво означава името на детето ми и много държах да има хубаво значение.

Например много харесвам как звучи името Клавдия,Клаудия,но никога не бих си кръстила детето така,защото означава ,,куца,,.

# 163
Моят син пък носи името на вид дрЪВо. Голям праз.

# 164
  • Най-красивата страна
Име на дърво,като Явор,Ясен е пожелателно име  и има хубаво значение.Символизира дълголетие.

Общи условия

Активация на акаунт