Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 41 069
  • 723
  •   1
Отговори
# 555
Много се радвам за теб, Наде! Gift Heart
Честито!! Ти какъв пакет си пусна?

kuklichka_ Благодаря ти! Стискам палци всичко да е наред! Gift Heart
Мисля, че ти беше споменала, че има значение размера на бебето за ФМ.
Това за първи път го чувам. Последния път не го измериха и не знам колко е голямо. Но, когато казах, че съм на ФМ в 13+4 докторката каза, че е идеално.
Сега се притеснявам. Какво означава прекалено голямо бебе?

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 17:37 от Nadala

# 556
Много се радвам за теб NadezhdaML, това са много хубави новини! Радвам се също така и за всички момичета, все така да има хубави и положителни новини! Аз трябва да изтърпя още цели две седмици за моите изследвания (ФМ и скрининг), малко ще ми е късна в 13 седмица, късмет, АГ ще е в отпуска до 02.02, а часовете при нея бързо се запълниха, обещаха ми, ако се освободи нещо ще ме вмъкне по-рано, ако не, на 06.02 ще ми е феталната. Иначе понеже съм от много притеснителните и паникьосаните, днес бях на преглед да видя малкото човече, вече е цели 4 см и си плуваше! Когато си помислих, че симтомите отшумяха и нещо не е наред, след няколко дни те се върнаха отново. Притесних се, че нямам още коремче, но доктора ми каза, че още ми рано, също така не съм качила никакви килограми стоя си на същите преди да забременея. Относно храненето опитвам се да се храня разнообразно с повече плодове и зеленчуци, протеини,  сладко не консумирам, с малки изключения по поводи незнам дали не ям сладко на психична основа, защото от клиниката са ми написали препоръки с какво и как да се храня или просто не ми яде, дори ми се гаде след ядене на нещо сладко. Все още се лутам, а идва момента в който трябва, да реша и да избера лекарят при който да се следя, дали ще е частно или по ЗК, гледам, че повечто момичета споделят за София, ако има някой от Варна, моля споделяйте! Успешна седмица ви желая ! 🙂😘❤️
В интернет прочетох, че най късно ФМ може да се направи до 13+6, понеже датата ми на ФМ е на 6.02 и ако намерят по- ранен час да ме вмъкнат, часовете на АГ наистина бяха доста плътно заети, тогава и казах, мога да дойда по- късно, на 09.02 например, но тя каза категорично не, че ще е много късно, че ще е голямо бебето и че хормоните ще я объркат, явно има някакъв определен краен период за ФМ.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 17:49 от Lenka_09

# 557
По-назад в темата съм писала - прави се от 45 мм до 84 мм ☺ Седмиците са ориентировъчни.
Аз утре съм на ФМ + БХС, в 11+3. Ще докладвам после 🤞

# 558
Честито момичета за хубавите новини! 🌼🍀И стискам палци на тези, който са скоро на преглед всичко да е наред.

Аз понеже все пак си бях притеснена за изследванията, днес ги взех и се отбих до кабинета, но доктора отсъстваше. Затова пък сестрата ме успокои, че изследванията са добри и ми обясни всичко на тема отрицателния резус фактор- кога са изследванията, какво следим и за ваксината ако се наложи, и сега по-спокойни ще дочакаме следващия преглед, който е на 08.02.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 18:50 от Jessie23

# 559
Здравейте, ползвали ли сте вагинални таблетки Флуомизин , след микробиологията имам candida albicans и това ми изписа аг. Колко навътре се поставят таблетките?  За таблетките прочетох, че може да се появи кървене , но не трябва да се спират 6 бр . са. Вие имаши ли сте опит с тази гъбичка ?

# 560
Полина, не съм правила, но мисля е рано сега? 10+3 съм. Thinking Ще питам доктора в неделя.
Той планира да направим консултация с проф. Паскалева и тя да определи дали и какво трябва. Но това се прави към 15 седмица. Напоследък чувам мнения, че нуждата от НМХ въобще е спорна и това трябва да се прецени от хематолог.
Иначе миналата седмица правих кръвни, коагулация също- всичко беше в норма.
Аз също се изненадах, че спря инжекциите. Обаче не се съмнявам, че обривите са от тях. Появяват се само там, където съм боцкала и със сигурност не мога да продължавам така. Не се търпи. Може би ще пусна изследване утре за мое спокойствие, днес не успях.

Амелин , писах, писах и изтрих без да искам. На кратко "хаковете" са прости:
1. Солена закуска
2. Зеленчуци преди всяко ядене
3. Когато може- първо зеленчуци, после протеини и накрая въглехидрати
4. Сладки неща само като десерт след основно ядене, никога самостоятелно.
5. Ябълков оцет във вода преди ядене, особено на сладки неща.
6. Разходка или движение след всяко хранене-10-20 мин.

Звучат ми... прекалено прости, за да работят.

# 561
evgzl, за НМХ е така, мненията са полюсни. Общо взето, всеки сам решава да се довери на екип и вече се съобразява с препоръките му. Аз с цел “презастраховане” съм на НМХ, отделно правих вливка заради НК клетки - все неща, които са спорни, но това ми дава малка доза сигурност.
Предполагам, че сега - след като са спрели клексана - ще ти пуснат контрола пак на КС след 3-4 седмици и ще ти следят кръвотока. В тази ситуация можеше да сменят само препарата, но си имат аргументи да процедират така.
Коментирай всичко това на прегледа - хубаво е, че е скоро.

Lenka_09, по календар с теб вървим успоредно, съдейки по термина. Напомни им за себе си, като лекарката се върне от отпуска, наистина трябва да се уцели златната среда - хем да не е много рано, че да се огледа хубаво, хем да не е късно - на 06.02 ще си на ръба. Зависи и колко е CRL на фетуса.

Jessie23, супер, че си успяла да получиш някакво становище за успокоение. Не можеш ли да уговориш доктора да му пращаш изследвания по вайбър и когато на него му е удобно, просто да ти пише кратко “ОК са” или “Ела на преглед”? Ние с моя АГ така процедираме.

# 562
На мен последният път, доктора ми изписа таблетки "Карибан", и мога да кажа, че състоянието ми става все по-добро с всеки изминал ден. Сега съм в12+4г.с
Напоследък ме блазни да хапвам, повечко въглехидрати и бърза храна 😂 Умирам си за мак доналдс.... Бях попитала доктора, дали това е проблем, но той ми каза: Да не се притеснявам, и да хапвам каквото ми се яде.
Аз съм на тестове в 12+6г.с и вече нямам търпение. Сега съм качила дори 2 килограма за последните две седмици, и да си кажа чувствам се отлично. Днес за вечеря ще хапнем, салатка и една сьомга.
Сутринта правих домашна пица, а след това хапнах бургер с пържени картофки от мак доналдс 🥵. След два дни съм на преглед и ще се отбележа отново тук. Simple Smile

# 563
Момичета, леле 44 коментара за един ден. Astonished Много се радвам за всички, при които резултатите са супер. Определено след феталната човек си отдъхва.
Ще споделя малко инфо от познати относно болниците и ражданията. Аз съм си все така в Щерев при Певтичев и Калев и съм супер доволна и от двамата. Не възнамерявам да сменям. Раждането също планувам да е там. За мен е много ценно, че болницата генерално държи на естественото раждане и само в редки случаи при наистина медицински фактори предприемат секцио. Съответно и цената за секцио по желание е най-завишена именно, за да намалят тенденцията жени без медицински фактори да избират раждане със секцио. При мен силно се надявам да тръгне нормално, но като цяло божа работа, времето ще покаже. Хубавото, което знам за Щерев е, че преди е имало много оплаквания и много слаба подкрепа относно кърменето. От скоро има на линия там консултантка, която се отзовава и реално вече има кой да съдейства повече да тръгне процеса, което като чета, макар да нямам опит, се оказва доста важно и ключово в първите дни.
За Надежда за мен лично е огромен минус, че няма избор на екип и се падаш при, който е на смяна. Съответно ако имаш някакви по-специфични показатели доколко лекаря ще е запознат със случая е много относително за мен. За мен със сигурност би било по-спокойно да родя при лекар, който ме познава и съм се следила при него. Имам познати раждали в Надежда, доволни са. Така че за болницата лошо не мога да кажа. Минуса наистина за мен е избора на лекар.
В Токуда роди едната ми братовчедка и кумата ми. И двете са доволни. Минусът там е, че доколкото знам бащи изобщо не се допускат,което за мен също би било важно. Така че, който решава да ходи там да го има предвид.
За Свети Лазар и Екипа на Олга Дукат имам отлични отзиви от няколко приятелки родили там. Бащите са присъствали на ражданията. Изключително интимно е било, спокойна обстановка, нямат никакви разкъсвания и шевове - с 2 думи безупречни естествени раждания. Олга е от малкото хора, които слагат компреси и абе като цяло има доста свише отношение към раждането генерално. Така че, който отиде там също според мен няма да сбърка.
За Шейново и този Вецев знам също добър отзив от приятелка, която март 2023 роди там планово секцио. За съжаление детенцето й се роди с проблем и е било откарано по спешност в Пирогов за операция. Изживяла е доста кошмарни дни без детето, но пък казва, че от лекаря е много, много доволна.
За Майчин дом честно казано нямам отзиви, нито наблюдения.
Много ви наспамих и аз, но дано съм била полезна на някого с инфото.
П. С. За Щерев също да вметна ако някоя мама се следи там и има случайно допълнително здравно осигуряване да не взима цялостен пакет за следене. Аз съм на Булстрад и говорих с финансовия отдел на болницата както и със застрахователя и се оказва, че при пакет не връщат нищо. Съответно най - добре фактури и амбулаторни от всеки преглед, за да възстановят разходи.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 21:26 от archimind

# 564
  • София
Разбрах пола, но чаках мъжът ми да се прибере от работа. Мислех, че първо ще си отпочине и тогава ще пита, но не. Направо с отварянето на вратата: "Какво е?". 😀
Репродуктивния лекар беше казал, че вероятно ще е момиче. И баща ми и мъжът ми така предполагаха.

Е, ще си имаме момче. 🥰❤️ Още се нося из облаците.

Иначе по препоръка на доктор Станулов правихме основния пакет.

# 565
  • София
Ние днес съобщихме на баткото ,много е щастлив . Супер много се превъзбуди 😀 каза ,че нямал претенции какво ще е бебето и момче и момиче искал.

Да се оплача и аз от няколко дни такъв апетит имам ,че се плаша.... И само тесто ми се яде ,като цяло още ми се гади на моменти. С това меню може да си бия и рекорда от предната бременност (24-25 кг.).
Не бях близвала глутен и захар от година и половина ,сега само пици сънувам .Глутен започнах да ям ,защото може да е глупост,но ме хвана страх ,че ако не ям изобщо ,може да докарам някоя непоносимост после на бебето 😀 
Още удържам фронта, за захарта ,но до кога ли 😀 да не ми остане само намерението за здравословно хранене...а при мисълта за салата и риба ми се гади .

Книгата за глюкозата революция и аз съм я чела ,но никога не съм спазвала принципите . Друго бях открила за себе си.
Но моят мъж с нея си регулира нивата на триглицеридите.
Та все пак има нещо вярно със сигурност .

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 21:34 от malinkiii

# 566
  • София
Ох, колко се радвам, че не съм сама Grinning Днес ядох KFC и хем ми беше много вкусно и се радвах, че ям месо най-после, хем ми беше съвестно. И на мен все още ми се гади от време на време, но вече хапвам зеленчуци, месо и малко млечни. Определено виждам подобрение. Blush

# 567
Frisu, лекувала съм кандида албиканс по време на бременност с ломексин и микомакс. Тези не съм ги чувала. Сподели после как са ти повлияли

# 568
Да се включа и аз малко.
Честито на всички с хубави новини днес! Само така да сме всички до края.
По темата за вредните храни просто не сте казали, да ви успокоя колко не сте сами Laughing . На мен от самото начало ми се ядат вредни неща, досега колко картофи съм изпържила, да не ви разправям. Сутрин със закуските ми е най-сложно, нищо не ми е апетитно. 2-3 дни ми се пиеха едни шейкове, те пак са уж добре, ама и сигурно една седмица изкарах на кроасани за закуска. Миналата седмица като ходихме да пазаруваме с детето страшно ми се ядяха пържени картофки от макдоналдс, но не ми се караше до там в трафика и ми се разминаха. Вчера пък умирах за картофен огретен, та направихме с детето и то накрая реши, че изобщо няма и да го опита. Поне тези дни успявам да вкарам малко плодове, зеленчуци и ядки.
Ние с малчо сутринта бяхме на доктор, мама е с бронхит, малчо за щастие все още е само с настинка. Лекуват ме с типичното немско лечение - парацетамол и капки за нос. Най-интересното е, че каза, че от днес можело да пия и ибупрофен вече (днес съм 12+0), макар че аз съм по-скоро неубедена и ще се примиря с парацетамол. От снощи носа ми се запушва страшно много, почти постоянно е запушен и това май най-много ме тормози.

# 569
Това със запушения нос е всяка вечер при мен , легна ли си да спя .. и се запушва , сутрин като стана 20 минути и всичко е точно.Ама като спя ми изсъхва много устата от дишането и е кофти.

Общи условия

Активация на акаунт