Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 41 022
  • 723
  •   1
Отговори
# 600
Изобщо не се притеснявай, моето е 86,3 при норма 5, поради бъбречна инфекция, а преди това боледувах 10 дни и съм на антибиотици вече 5 дни и на системи със спазмалотичен коктейл. Казаха ми да не се притеснявам, антибиотика ще изчисти ЦРП-то, днес станахме 11седмици.. Доста коварни дни прекарах, буквално губех съзнание от бъбречни кризи вдигах 39,8 температура от силни болки,повръщах и не можех да ходя, поставиха ми и катетър.. доста бях притеснена за бебчето, но за мое огромно щастие всеки ден го проверяваха и ме успокояваха с думите “ мама се вие от болки, а бебчо си скача вътре”, общо взето това ме крепи да се възстановя, но днес съм много по - добре.

Момичета, какви са ви резултатите от ЦРП-тата . Туко що ми излезе резултата: 11 при норма до 5mg/l Close

# 601
Благодаря ви, момичета.
Получих отговор и от репродуктивния, че всичко е наред. Heart

# 602
Момичета включвам се набързо да кажа какво се случи.
Много ви благодаря за милите думи и продкрепата. Много я оценям.
Звъннах на Националната Генетична Лаборатория и от там ми обясниха, че не е нужно да се притеснявам за точно този синдром. Отделно цял ден четем и се оказва, че само 10% са диагностицирани и изследвани. Имало хиляди мъже, които имат много леки или никакви симптоми. Въпроса е, че ние няма как да знаем коя клечка сме изтеглили. Чакаме GeneSafe да видим и там какво ще ни сервират.
ОТ НГЛ ми предложиха да се свържа с д-р Стратиева - Оскар Клининк, както и ми беше препоръчана в темата за пренаталните тестове.
Звъннахме и тя каза да не правим хорионбиопсия и по-добре да се видим да ни обясни.
Още днес се видяхме. Прие ме, направи фетална морфология, взеха ми и кръв за БХС.
Нищо притеснително не видя в бебето. Каза, че много и харесва. Милото се мяташе и помаха. Вместо да се зарадвам, на мен ми стана много тъжно. За сега сме на мнение, че ще отидем на кардиолог да видим дали е наред сърцето. Ако детето е здраво, ще си износя бременността. Обясни ни, че тези тестове не са надеждни за този синдром. Каза, че тези 99% са за Даун, Едуардс, Патау, Търнър. Обяснението и беше, че може да има плацентарен мозаицизъм и просто да са изследвали тези "изчистени" клетки. Съответно затова не препоръчва хорионбиопсията.
Затова в 16та седмица, ще правим нова фетална и в началото на март, ще е амниоцентезата.
Има лъч надежда. Тя ме прати в Геника при д-р Тодоров. Утре ще запиша час.
Ще питам него дали има някакъв метод за неврологично изследване от сега.
Но, от това което прочетохме е хубаво, че сме разбрали от сега. Децата, които са обгрижвани от бебета наваксват с връстниците си по-бързо. Няма данни за умствено изоставяне, само за проблеми в ученето и мускулна слабост. Това за щастие не е нещо фатално. Имат и нормално IQ и повечето нямат проблем с репродуктивността.
Казаха, че проблема идва от бащата, но не е наследствено. Попринцип си циркулират такива сперматозоиди. Не е нужно да е свързано с увреждане. Просто такъв ни е бил късмета. Опитваме се да гледаме позитивно и се радваме, че поне ще е високо момче. (Ние сме си нисички). Пуснали сме и нашето ДНК да се изследва и чакаме резултатите.

# 603
Надала, много те мислих цял ден, мога само да предполагам какъв стрес и емоция е това за вас. Радвам се да прочета, че приемате нещата с мисъл и разумен подход и ще направите необходимото, за да сте подготвени за всички случаи. Толкова неща сте направили само за ден, браво и вече имате план за действия. Пожелавам ти да се окаже най- благоприятния и безобиден изход и знай, че всички мислено ти пращаме подкрепа и добри мисли.

# 604
Nadala мога да те насоча да пишеш имейл до проф.Кременски той е генетик от МД, и съм се свързвала с него няколко пъти, като лично той ме свърза и с доц.Карагьозова.
Потърси в гугъл точния му имейл, сигурна съм че те отговори в рамките на 1-2 дни.
Стискам палци

# 605
  • София
Надала, това е много успокоително. Чудесно е, че сте проучили от всички възможни страни въпроса. Надявам се да се чувстваш малко по-добре. Най-голямата ирония в живота е, че понякога най-важните неща зависят от късмет.
Нериман, дано се възстановиш по-бързо! По време на бременността някои състояния се изострят, но бебченцата са добре защитени.

# 606
Nadala, браво на вас! Наистина за един ден колко неща сте направили и имате план за действие.
Аз другата седмица съм на ФМ, в Марковс. Ако някой е ходил там вече, може ли да ми каже относно взимането на кръв за БХС и тълкуването. С предишната бременност ми се обади генетик от Майчин дом да ми обясни резултата, но я правих на друго място.

# 607
Надала, браво, това се казва организираност. Радвам се, че си се успокоила. Има толкова случаи на хора с допълнителна У хромозома, които разбират на зряла възраст или не разбират  Аз не съм правила такива тестове на момчетата ми, а и на тяхното поколение не се правеха, така че кой знае колко деца си имат тази допълнителна хромозома и никога няма да разберат. Всичко ще и наред с бебето, сигурна съм Hug

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 22:03 от Amelin

# 608
Nadala , съжалявам за тревогите, през които се налага да преминеш. Аз бих те посъветвала да се довериш на препоръчаните специалисти и да си действате според това, което набележат като прегледи и изследвания. Да, можеш да търсиш още и още специалисти, но това ще те натовари психически, а те очаква износването на бременността. Решила си да си оставиш бебето, мненията на лекарите са добри, затърсих се в нета за този синдром и наистина пишат, че е съвместим с живота. Това са толкова хубави новини!
Надявам се и за напред споделеното от прегледите  да бъде оптимистично и да е станала и грешка за самия синдром!
При първата ми бременност, когато ми се наложи прекъсване по медицински причини всичко бях готова да дам за такава прогноза!

# 609
Nadala Вярвам, че всичко ще бъде наред и ще износиш бебчето докрая. Ще бъдете здрави и щасливи. Прегръщам те! Не си сама, всички сме до теб!!!

# 610
Nadala, браво за свършеното. С вяра и надежда напред. Ние тук се молим с вас за най-благоприятния развой. 💖🍀

# 611
  • София
Браво, Nadala, много неща сте направили за един ден! Звучи ми доста обнадеждаващо това, което са казали. Ще бъде всичко наред! ❤️

# 612
Здравейте,момичета! Реших да се ,,натрапя" във вашата тема, защото съм бременна с термин 01.09, но предвид моя опит, няма да го докарам до там и живот и здраве ще имам августовско бебе. Имам 3 естествени раждания зад гърба си, като и трите са в МБАЛ Надежда. Миналата година по това време заради тромб в лявата ръка ( който най- нахално още си е там и е запушил цялата ми vena basilica sinistra) ми откриха Мутация V Лайнден и хетерозигот на MTHFR. Предвид трите ми здраво родени деца ме сложиха на фраксипарин само за 10 дни ( не можел да се слага през цялата бременност!?!). Сега обаче,четейки вашите коментари, се замислям,че май тази терапия е ,,капка сладка вода в солено море" и ще търся друг специалист. Ще съм благодарна за насоки.
Надала, всъщност ( въпреки,че страшно много харесвам тази група) твоите коментари ме подтикнаха да се натрапя в темата. Искам с всички сили да ти вдъхна кураж,че всичко ще е наред. Нямаш представа с колко хора, с какви ли не синдроми се разминаваме по улицата, без дори самите те да подозират,че ги имат.
Най- сърдечно се надявам да ме приемете сред вас, августовски мами, че при септемврийките още е много ,,тихо", а и както казах.... нямам намерение да стискам до тогава 😂

# 613
Gerta, добре дошла и нека е на късмет! Аз пък едва ли ще устискам до август, така че е по-важно, че можем да си споделяме и да се подкрепяме, да черпим опит и сили една от друга! 🍀🍀🍀

# 614
Добре дошла, Gerta! Wow! Ти наистина си майка-героиня, да са живи и здрави дечицата ти и семейството.
За MTFHR започна ли метилирани форми на витамините от B - групата? 2 х 1 Неофолик мета до 16 г.с., заедно с метилкобаламин (метилиран В12) по таблетка през ден или серия впръсквания и после почивка.
Що се отнася до Лайден, аз знам, че е високорискова мутация. Обезателно се консултирай с хематолог или друг специалист по тромбофилии - виж първото мнение от темата за тромбофилии в темата.  Терапията е така или иначе НМХ, само че някой трябва да следи дозировката. 10 дни ми се вижда страшно кратко…Пускала ли си коагулационен статус? Мога да ти пратя какви показатели включва.. 🌸

Общи условия

Активация на акаунт