Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 41 030
  • 723
  •   1
Отговори
# 585
Мерлиа, честито за хубавите новини.

Надала, стискам палци и аз да се опровергае резултата.

Archimind, потвърждавам за Исла Мус, на мен в аптеката ми го дадоха, в листовката пише че е ок, вчера и доктора ми потвърди още веднъж. И поне при мен има доста добър ефект. В момента вечер като си лягам задължително взимам да ми успокои и да мога да спя без кашлица. В листовката на колдрекс пише, че не се препоръчва за бременни,така че и аз бих си взела чист парацетамол и отделно капки и нещо за гърло, според това от какво имаш нужда.

# 586
Marbellaa, какво наложи това допълнително изследване?

Ами лекар хомеопат на когото имам безкрайно доверие забеляза , че качвам (нетипично за мен) , гърдите ми пораснаха .. но не просто малко а супер много , за толкова ранен стадии.Каза , че често казва на бременни да си го проверят , защото също показва риск от прееклампсия и качване на много килограми.Референтната стойност беше до 3 и нещо , моето излезна 12,6 , което е супер много.

Nadala, мисля че в Майчин дом няма да те върнат. Дано не е верен резултатът! Дръж ни в течение какво става. Пожелавам ти успех!

Надала , съжалявам , дано е станало объркване!🍀

# 587
  • София
Nadala,вярвам ,че всичко ще бъде наред . ❤️

Аз днес се предадох с яденето и си поръчах една пица Доминос за обяд.... Направо я сънувах тази пица от няколко дни .
Сутринта си направих овесена каша с прясно мляко...една хапка и я оставих.
После се опитах да ям скир с боровинки ....и от него  една хапка и го оставих ...
Само плодове и тесто ми се ядат ... 😀

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 12:53 от malinkiii

# 588
Радвам се, ако мога да помогна Blush
В Майчин дом има няколко лекари, които работят по здравна каса. Когато влезеш в сайта, във визитката на всеки лекар пише дали работи по ЗК. Отделно и на регистратура също може да се пита Blush За др Костов съм чела само хубави мнения и затова реших да отида при него.
Благодаря и на теб за информацията Blush Четох, че наистина има доста пациентки при нея и чакането е дълго, но съм сигурна, че си заслужава. Надявам се да успея да отида при нея за втората фетална морфология.
Относно теста, разбира се, ще споделя. Другия понеделник ще го правя и след това ще споделя мнение. Моя приятелка, която е бременна го направи преди няколко седмици и е много доволна. Резултатът е бил готов след седмица, като има обяснение от генетик и всичко необходимо. Пробата се изпраща във Франция и там се изследва.
Споделям ти страничката към теста, за малко повече информация.  Blush
https://www.svetamarina.com/index.php?go=content&id=146

Nadala, съжалявам да чуя това. Надявам се всичко да е наред и стискам палци за добри новини.Flowers Four Leaf Clover

Здравей merlia.29 благодаря много за споделената информация, ще проуча доктор Костов, не знаех, че в Майчин Дом има и по Здравна каса, аз бях ходила там извънредно при Сариев, но разбрах, че не работи по ЗК. Аз съм при доктор Желязкова, много съм доволна от нея и е много внимателна, при нея обаче има страшно много бременни и се чака дълго за преглед. При нея ще правя феталната и биохимичен скрининг. За момента не мога да направя пренатален. Ще споделиш ли за Св. Марина, когато ти мине теста и излязат резултатите, дали си доволна, защото ми предложиха фирмата Vision само. Аз така или иначе мисля да направя теста по нататък, когато АГ каже, че вече мога да го правя.

# 589
Nadala, стискам палци всичко да е наред, с теб сме и дано се опровергае това изследване ! ❤️

# 590
Nadala съжалявам за новините и всички стискаме палци, резултатите да са грешни и всичко да се нареди!

От началото досега ми е прилошавало броени пъти и тъкмо мислех, че ще ми се размине и вече втори ден час след като стана повръщам. Така 1-2 пъти и после съм добре. Явно по-късно започва при мен.

# 591
  • Пловдив
Nadala, дано се окаже грешка.

# 592
Nadala, първо искам да ти кажа, че те прегръщам, шокът е голям, но трябва да запазиш спокойствие и да направиш каквото е нужно. Търси доктор Янкова в Оскар Клиник за хорион биопсия. Ако се потвърди резултата, аз бих те посъветвала да се консултираш с проф. Кременски или друг генетик. Тази тризомия е съвместима с живота. Когато се рових в инфо за кариотипите, бях чела за случаи, при които се хваща, едва когато възрастният вече мъж си направи кариотип. Мъжът ти има ли кариотипно изследване, защото, доколкото знам, в доста от случаите се предава от баща на син...

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 15:39 от Amelin

# 593
Nadala стискам ти палци всичко да е наред! Имай вяра. Потърси и друго мнение. Колко е висок този риск, който са открили?
Момичета доста ме дразни гърлото, май имам лека настинка. Чакам лекаря да ми отговори. Мога ли според вас да пия прахче колдрекс? Четох, че има основно парацетамол вътре. Предпочитам го, защото действа и срещу гърло и запушен нос. Моля ако някоя мама има опит с боледуване и настинки да сподели какво е приемала? Бъдете здрави и се пазете!

Аз пиех чист парацетамол, биозин мама, за гърлото - ефизола, за носа - физиологичен разтвор и назориг. От домашните методи ти препоръчвам малко лимонов сок със щипка сода. Ако ти е неприятно добави мед. Пий го на малки глъдки.

# 594
Nadala стискам ти палци всичко да е наред! Имай вяра. Потърси и друго мнение. Колко е висок този риск, който са открили?
Момичета доста ме дразни гърлото, май имам лека настинка. Чакам лекаря да ми отговори. Мога ли според вас да пия прахче колдрекс? Четох, че има основно парацетамол вътре. Предпочитам го, защото действа и срещу гърло и запушен нос. Моля ако някоя мама има опит с боледуване и настинки да сподели какво е приемала? Бъдете здрави и се пазете!

Аз пиех чист парацетамол, биозин мама, за гърлото - ефизола, за носа - физиологичен разтвор и назориг. От домашните методи ти препоръчвам малко лимонов сок със щипка сода. Ако ти е неприятно добави мед. Пий го на малки глъдки.

Futuremum24 Благодаря ти много. Свързах се с Певтичев каза да не пия прахчета, само чист парацетамол макс 3 по 500 мг на ден. Взех си спрей Тантум Верде, потвърди и той че е ок. За смучене редувам Исла, Ангал и Кармолис. Надявам се да не прерастне в нещо по-сериозно . От утре твърдо си оставам да работя хоум офис.
Nadala потърси непременно още мнения. Чавеева в Щерев е много добър специалист и се занимава с по-сложни случаи. Стискаме всички много палци да се наредят нещата!! Heart

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 17:46 от archimind

# 595
Надала, съжалявам за резултата, мога да си представя в какъв шок сте Sad Чувала съм, че пренаталните тестове изобщо не са с толкова висок % на сигурност за анеуплодии, колкото за Тризомиите например. Тоест има надежда да не е вярно.

Съветвам те, ако се потвърди, задължително да направите консултация с генетик. Чела съм, включително и тук във форума, че абсолютно нормални хора са носители на допълнително Х или Y. Затова и при неизяснени репродуктивни проблеми се прави изследване на кариотип. Нека специалист ви обясни какви са рисковете и какво точно означава този синдром.

# 596
Надала, със сигурност потърси мнение. Намери контакти на Чавеева, знам,че тя поема извънредни случаи, когато става въпрос за нещо наложително и може да те вмести. Иначе аз бях при Янкова и тя излиза от 25-ти в отпуск, така че и в Оскар можеш да звъннеш и да помолиш да направиш извънредна консултация, ако могат да те вместят при нея или Стратиева(тя е също страхотна, работи и в Тина Киркова).

Относно МД, мисля,че ще те видят, мога да ти дам контакт на моя лекар и да те насочи - Сергей Славов. Много е добър и отзивчив!

Също сега се зачетох за тази аномалия - до колкото разбирам, може човек даже да не знае,че я има, ако не направи изследване.

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 17:15 от Gamora

# 597
Момичета, какви са ви резултатите от ЦРП-тата . Туко що ми излезе резултата: 11 при норма до 5mg/l Close

# 598
Явно сме на една вълна Simple Smile 6.75 ЦРП при норма 5. Докторът ми каза, че за бременност е нормално да е повишено

# 599
Nadala, присъединявам се към мненията на момичетата по-горе. Кураж ❤

archimind, имах кашлица и запушен нос (без температура) в продължение на 8-9 дни в началото на годината. Бях на Кармолис за гърло, мнооооого чайчета с мед, киви и лимони, но честно - пиейки много вода на ден, ето това обърна играта. Не посмях никакви капки за нос. Иначе ти си вече напред, така че парацетамол няма да е толкова страшно.

Иначе днес беше за мен първата ФМ + БХС. Най-важното: изместиха ми термина с 6-7 дни напред - вече съм за 04.08 🤩 Аз знаех, че върви напред, обаче е достигнало 5,84 см и ме определиха за 12+2. Прескочих едно ниво 😀
Пол не можаха да видят. Но и бебето много се криеше, спеше, ще изчакаме…
Иначе органогенеза, кръвоток и т.н. са супер. Чакаме и кръвните, но не очакваме да има рискове, въпреки че съм на 32.

Симбо, относно ЦРП - преди редовно следях по друг повод и знам, че при бременност референтните са други, по-високи - върти ми се нещо до 10, но да не те подведа. Ще разбера и аз да себе си до 4-5 дни 🙏🏼

Общи условия

Активация на акаунт