Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 41 052
  • 723
  •   1
Отговори
# 570
Наде, честито! Голяма емоция, и аз го преживях с теб. Може да оборим чхг теорията ☺️

Аз ще си почакам, защото в нашия случай пренатален тест нямало да е особено полезен. Само да са ми здравички.

# 571
И с предната бременност ми се запушваше носа и знам един трик, дано помогне и на вас. С клечка за уши вземате малко кокосово масло и го слагате в ноздрите. Гарантирано при мен помага.

# 572
И с предната бременност ми се запушваше носа и знам един трик, дано помогне и на вас. С клечка за уши вземате малко кокосово масло и го слагате в ноздрите. Гарантирано при мен помага.

Оо , ще пробвам.Благодаря!🤗

# 573
Да се включа и аз малко.
Честито на всички с хубави новини днес! Само така да сме всички до края.
По темата за вредните храни просто не сте казали, да ви успокоя колко не сте сами Laughing . На мен от самото начало ми се ядат вредни неща, досега колко картофи съм изпържила, да не ви разправям. Сутрин със закуските ми е най-сложно, нищо не ми е апетитно. 2-3 дни ми се пиеха едни шейкове, те пак са уж добре, ама и сигурно една седмица изкарах на кроасани за закуска. Миналата седмица като ходихме да пазаруваме с детето страшно ми се ядяха пържени картофки от макдоналдс, но не ми се караше до там в трафика и ми се разминаха. Вчера пък умирах за картофен огретен, та направихме с детето и то накрая реши, че изобщо няма и да го опита. Поне тези дни успявам да вкарам малко плодове, зеленчуци и ядки.
Ние с малчо сутринта бяхме на доктор, мама е с бронхит, малчо за щастие все още е само с настинка. Лекуват ме с типичното немско лечение - парацетамол и капки за нос. Най-интересното е, че каза, че от днес можело да пия и ибупрофен вече (днес съм 12+0), макар че аз съм по-скоро неубедена и ще се примиря с парацетамол. От снощи носа ми се запушва страшно много, почти постоянно е запушен и това май най-много ме тормози.

Бързо оздравяване, Вики!! ... Бая дълго се проточи при Вас ☃️.... Вярвам, че до ден два ще се оправите!!! Със закуската и при мен беше някакъв кошмар, нищо не можех да хапна..В началото, не можех да погледна колбаси, шунки и месо. Сега обаче, изглежда с напрадване на времето, намерих нещо, което си приготвям напоследък.
Печени филийки, с масълце шунка и junge gauda, режа си й краставичка. Та, така по 5 сандвича ги хапвам за закуска 😂🙈.
Просто без въглехидрати, немога....

# 574
Благодаря, Деси! Вече повече от седмица сме си наистина болни, педиатърката днес обаче каза, че в момента 2седмична настинка е нещо нормало и масово са така. Честно казано при положение, че от вчера вечерта доста ми се увеличиха оплакванията, се съмнявам да се оправим до ден-два, но ще се радвам, да си познала. А как успяваш да изядеш 5 сандвича на едно хранене, не мога да си представя.

Марбела, като ти видях поста, се сетих, че и аз имах така нощно време с предната бременност, но не си спомням да съм била намерила решение. Сега обаче е по цял ден и цяла нощ, направо откачам вече. Капките ми за нос са само 3 пъти дневно и си пазя последното впръскване за преди лягане, да може малко по-лесно да заспя поне. Ама и през деня ефектът им беше бърз, но краткотраен.

Мама Лиса, ще пробвам тези дни, благодаря за трика.

Мен най-вече ме притеснява, че запушения нос ми носи главоболие, а аз си страдам от мигрени. И ме притеснява да не стане мигрена сега като съм бременна и сама с малкия. Баща му се прибира в петък, живот и здраве, моля се до тогава поне да ми се размине. Иначе пия ибупрофен като имам мигрени, ама сега не смея, още повече, че в някои случаи по 2 ибупрофена не са ми давали грам ефект. Рискът ми се струва неоправдан така.

# 575
Ох , момичета на мен много ми се ядат сандвичи ,но ми забраниха глутен и продукти от краве мляко.Пуснах си един хормон 17-ОН прогестерон и е толкова завишен.. че показва не правилно функциониране на надбъбречната жлеза.И сега с яденето ми е още по-трудно.Полудявам.
Между другото тази сутрин пак съм в шаш , тия гърди ту намалява болката в тях , ту се засилва.Днес е от дните в които е по-малко и пак се почва с филмите🤦🏼♀
Днес ще ходя и да ми изпишат лечение за ешерихия колито , май ще се окаже , че си ми е от стария колит .. дето от малка има няма и се възпалява.А откакто родих близнаците ме боли по-често спрямо миналите години, та ще видим.

# 576
Здравейте,
Честито на всички за хубавите новини! Blush Дано все така продължаваме.
Аз също бях на преглед вчера и слава богу всичко е наред Heart Бебенцето си расте както трябва и даже се размърда, сякаш още повече да ни покаже, че е добре Heart След две седмици започвам ЖК с акушер и ще направим и ранна фетална морфология.
Попитах гинеколога си относно киселините и каза, че мога да пия Гавискон и Талцид. Много се надявам да помогнат.
Lenka_09 аз съм от Варна и ще се следя в Майчин дом. Моят АГ е др Жасмин Костов и съм много доволна от него. Той работи и по здравна каса и си ходя с направление. Преглежда всичко обстойно и внимателно и ми обеснява, каквото е нужно.
Има пакет за проследяване и ЖК, който струва 285 лв по здравна каса. Доколкото знам изследванията, които ще правим влизат в тази цена, както и прегледите при акушер и гинеколог. Единствено се плаща за ранна фетална морфология - 100лв и ако искаш БХС -60лв. Ние отказахме да правим БХС и ще направим направо пренатален тест в Св. Марина.

# 577
  • Пловдив
Относно болестите, 8 дена покрай детето бяхме в болница, мен някакъв вирус зе тръшна и ме държа почти половин месец, декември имах пак няколко дни с температура, общо взето се мъчих с капки и парацетамол, пила съм и нурофен, но и личната и аг ме успокоиха, че няма страшно.
Кокосово мляко не съм се сещала да ползвам за носа, но мажа гърди, корем, задник и бедра, редувам го с Витасин.

# 578
Здравейте,
За съжаление се включвам с много лоши новини. Излязоха резултатите на Вижън. Поне половината. Имаме допълнителна У хромозома - синдром на Якобс.
Момичета, не мога да повярвам. Не е имало момент, в който да се съмнявам, че нещо не е наред. Имам малка надежда, че са сгрешили тези Италианци.
Чудя се какво да правя. Момичето каза да чакам за амниоцентеза. Няма как да чакам още един месец. Още тази седмица мисля да ходя в София за хорионбиопсия.
Къде ще ми обърнат внимание и няма да ми се изсмеят? Предпочитам, ако наистина е така да се свършва, а не да чакам 1 месец и повече.

# 579
Nadala стискам ти палци всичко да е наред! Имай вяра. Потърси и друго мнение. Колко е висок този риск, който са открили?
Момичета доста ме дразни гърлото, май имам лека настинка. Чакам лекаря да ми отговори. Мога ли според вас да пия прахче колдрекс? Четох, че има основно парацетамол вътре. Предпочитам го, защото действа и срещу гърло и запушен нос. Моля ако някоя мама има опит с боледуване и настинки да сподели какво е приемала? Бъдете здрави и се пазете!

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 12:01 от archimind

# 580
Надала, прегръщам те и ти пожелавам благоприятна развръзка. В момента трябва да си приоритет на твоя лекар. Дано те насочат възможно най-правилно за следващите стъпки. Стискам палци и се моля 🍀💚

Момичета, пазете се и оздравявайте скоро.

# 581
Marbellaa, какво наложи това допълнително изследване?

Nadala, мисля че в Майчин дом няма да те върнат. Дано не е верен резултатът! Дръж ни в течение какво става. Пожелавам ти успех!

# 582
  • София
Nadala, дано се опровергае резултатът! Стискам палци! Обади се в Майчин Дом наистина.

Моята лекарка, която ме следи в Токуда и където смятам да раждам, в петък като ме прегледа каза, че вече с нея ще се срещаме един път месечно, което разбира се не ме устройва и смятам да си ходя и в Марковс. Вече си записах час за петък и питах дали пускат съпруга, казаха, че няма никакъв проблем да присъства на прегледа.
Нещо не можах да дочакам две седмици за преглед. Предпочитам да си ходя на две места и да се успокоявам.
Знам, че повечето жени са така.

Archimind - за гърло от репродуктивния знам, че Исла Мус е ок. Не бих пила колдрекс, а чист парцетамол.

Мен от два дни ме гони страшен глад. Преди два цял ден ми беше страшно лошо, а сега съм в "гладна" серия. Хапна малко и пак усетя глад.

Видях, че сте писали кой какво хапва - аз налитам на тестени храни, става ми много по-добре от тях и за друго нямам апетит. Ядох КFC миналата седмица, ядеше ми се джънк. Лекарката ми каза да ям каквото ми понася и колкото мога. Нищо не ми препоръча, освен да си пия газираното. И така.

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 12:52 от NadezhdaML

# 583
Здравей merlia.29 благодаря много за споделената информация, ще проуча доктор Костов, не знаех, че в Майчин Дом има и по Здравна каса, аз бях ходила там извънредно при Сариев, но разбрах, че не работи по ЗК. Аз съм при доктор Желязкова, много съм доволна от нея и е много внимателна, при нея обаче има страшно много бременни и се чака дълго за преглед. При нея ще правя феталната и биохимичен скрининг. За момента не мога да направя пренатален. Ще споделиш ли за Св. Марина, когато ти мине теста и излязат резултатите, дали си доволна, защото ми предложиха фирмата Vision само. Аз така или иначе мисля да направя теста по нататък, когато АГ каже, че вече мога да го правя.

# 584
Nadala, много се ядосах , искрено се надявам да е грешка! Heart

На БХС нищо ли не излезе? Извинявай, ако въпроса е тъп, още не съм правила и не съм виждала как изглежда резултата.

Общи условия

Активация на акаунт