Азиатска козметика и грим - тема 27

• 67 289
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Някъде четох, че само 4 антиейдж неща всъщност имали ефект: ретинол, пептиди, колаген за пиене и червената светлина (доколко е вярно, не знам, не съм специалист по темата😉). Та в този ред на мисли, някой има ли такава светеща маска, опит да сподели?
За нещо подобно става въпрос:

🤣 представям си, ако се изтипосам така вкъщи, народа ще умре от смях, но пък какво не правим в името на младостта

Аз от 2 седмици имам маската и я ползвам почти всеки ден, но все още не мога да кажа дали има резултат.

https://drdennisgross.com/products/drx-spectralite-faceware-pro

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 13:43 от JOY*

# 151
  • Торонто/Сливен
JOY, много ще ми е интересно да споделиш впечатления за маската.
Бегло се зачетох как се ползва, но сякаш не разбрах кога се слага - на гола кожа или след всичките мазила....

# 152
nadi_n, маската се ползва на чиста кожа - хубаво почистена, и накрая измивам лицето си само с вода.
След като стоя 3 мин / автоматично маската изгася/, след това си нанасям всякакви серуми и кремове по лицето.

# 153
  • София
И мен ме вълнуват маските от този тип. След колко време какъв резултат се очаква, т.е. счита се за разумен? Ако говорим за червената светлина с цел антиейдж и синята против несъвършенства.

# 154
Да маската е с 3 варианта терапия, и аз я купих заради антиейдж терапията.
Red - Anti-Aging Therapy             
Blue - Acne Therapy             
Red & Blue - Combination Therapy  (treats anti-aging + acne concerns)

# 155
Аз поръчах и The History of Whoo Cheonyuldan Ultimate Regenerating Overnight Mask.
Мисля да я ползвам като последна стъпка, но не всяка вечер. Вие колко често бихте посъветвали да се ползва?
И аз като девойките 2-3 пъти; гледам да я ползвам в дните, в които слагам по-силен ретиноид, че много обичам да се беля в най-неподходящия момент.
Може ли да Ви помоля да споделите вашите топ 3 продукта в следните категории:
* Тонер.
* Серум.
* Ампула.
* Олио и гел за измиване, които са меки и неизсушаващи.
* Крем против леки бръчки  в областта на челото, под очите. Без ретинол.
* Слънцезащита, минерална.

Ако е възможно да са с изчистен, хубав състав.
И да са подходящи за нормална към суха кожа, 45+. Търся изсветляване, хидратация, заглаждане...
Без помощ, имам чувството, че избирам неподходящи продукти, недостатъчно работещи за мен....

За да се забележи полза от даден продукт или комбинация от продукти след 45+ си трябват едно 4-5-6 седмици. Също така не зная какво за вас е изчистен, хубав състав и категорично не смятам да дискутирам въпроса, но ще покажа някои от моите любими продукти и antiage серии (т.е. аз обичам да ползвам серии). При всички положения препоръчвам да прочетете и други препоръки и задължително тестери и мини травъл размери за да си прецените дали ви допада на вас лично, особено за серуми/ампули (най-скъпите и концентрирани продукти)...
Скрит текст:

^^^ последната (Donginbi Power Repair) я ползвах през ноември/декември за първи път и ми хареса! Дори мисля да я съчетая с някоя друга женшенова, защото имам само 3-4 продукта от нея (но очният серум и златните ампули са много хубави, както и тонера)!

Последното, което си купих е пак антиейдж серия от друг класически корейски бранд, но едва ли ще стигна до нея тази зима:

И в момента си играя с тестери на тези две серии, с идеята другата зима евентуално да си взема сет, ако ми харесат:
The History of Whoo – Cheonyuldan line
The History of Whoo – Cheongidan line

Но вие може да погледнете отзиви и за тeзи:
The History of Whoo – Bichup line
The History of Whoo – Jinyulhyang line

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 16:44 от Agent Provocateur

# 156
  • София
Agent Provocateur, благодаря Ви за отделеното време!
 Ще разгледам предложенията Ви.

Да, и аз предпочитам серии. Трябваше да го напиша... Извинявам се! Дори да е само една марка. И визуално да си подхождат... А в момента довършвам продукти от различни марки, серии. И няма да повтарям никои от тях.

Точно луксозните сетове ме интересуват. Не успявам да се спра и избера. И да се ориентирам от къде бих могла да купя. Без проблеми с доставката...

Права сте, трябва време, за да се забележи положителна промяна... Търпение и постоянство в грижите...

Ще съм признателна, ако още дами се включат с личен опит и предложения, насоки в търсенето.
 Благодаря Ви!

# 157
Ампулата на Missha Time Revolution night repair probio може ли да се съчетае със серума на Mary&May с идебенон или по-добре по отделно?
Също моля за отзив дали измивния гел/маска на Missha Artemisia (от същата серия) е подходящ за комбинирана кожа без проблеми.
И също за мнение дали емулсията с охлювен муцин и пептиди на Farm stay е подходяща вместо дневен крем и има ли доволни от марката/продукта.

# 158
Измивния гел на Миша с артемизия е с глина и може да се използва и за измиване и като глинена маска. Подходящ е за комбинирана кожа, не засушава и не дразни, Полина е за успокояване на кожата.

# 159
Ампулата на Missha Time Revolution night repair probio може ли да се съчетае със серума на Mary&May с идебенон или по-добре по отделно?
Също моля за отзив дали измивния гел/маска на Missha Artemisia (от същата серия) е подходящ за комбинирана кожа без проблеми.
Да и Да!

Agent Provocateur, благодаря Ви за отделеното време!

Да, и аз предпочитам серии. Трябваше да го напиша... Извинявам се! Дори да е само една марка. И визуално да си подхождат... А в момента довършвам продукти от различни марки, серии. И няма да повтарям никои от тях.

Точно луксозните сетове ме интересуват. Не успявам да се спра и избера. И да се ориентирам от къде бих могла да купя. Без проблеми с доставката...
Моля!
При всички положения тръгнете от официалните сайтове на брандовете и понеже става въпрос за 45+ гледате сериите за mature/перимено... с две думи най-скъпите серии. Тъжно, но факт!
Ebay/South Korean sellers.

# 160
  • Germany
Начи JOY, като заприличаш на 20-годишна да дойдеш да ни се похвалиш, да не ни забравиш с отзиви за маската 😉

# 161
  • Prismatica Aerie

И също за мнение дали емулсията с охлювен муцин и пептиди на Farm stay е подходяща вместо дневен крем и има ли доволни от марката/продукта.
Евтини твърди мазнини и емолиенти, малко силикони, 0.0001% охлювен муцин, и пептиди, колкото да ги има на етикета.
Farm stay са пословично известни с приятната апликация на продуктите и ниската (неработеща) концентрация на активни съставки. Т.е. никакви ползи за кожата.
Ето състава на тази емулсия:
Скрит текст:
Water, Glycerin, Butylene Glycol, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycereth-26, Niacinamide, 1,2-Hexanediol, Glyceryl Stearate, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Hydrogenated Polydecene, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Cetearyl Alcohol, Dimethicone, Carbomer, Tromethamine, Hydroxyethyl Acrylate/SodiumAcryloyldimethyl Taurate Copolymer, Ethylhexylglycerin, Adenosin, Disodium EDTASorbita Isostearate, Polysorbate 60, Sodium Hyaluronate, Polyglyceryl10 Laurate, Snail Secretion Filtrate(1ppm), Citric Acid, Tripeptide-1(0.064ppm), Ethyl Hexanediol, Hexapeptide-9(0.005ppm), Copper Tripeptide–1(0.005ppm), Acetyl Hexapeptide-8(0.005ppm), Alanine/Histidine/Lysine Polypeptide Copper HCI(0.005ppm), Palmitoly Pentapeptide-4(0.005ppm), Palmitoyl Tripeptide-1(0.005ppm), Hexapeptide-11(0.005ppm), Nonapeptide-1(0.001ppm). Parfum(Fragrance)

На пептидите не им трябват високи концентрации, за да работят, но тук те са нищожни. Бърза справка показва, че на Copper Tripeptide–1 работещия процент е 0.05-1%. 

Ще съм признателна, ако още дами се включат с личен опит и предложения, насоки в търсенето.
 Благодаря Ви!
Мисля, че попрехвърляне на темите ще Ви бъде от голяма полза. Макар аз да не съм на мнение, че чуждия опит е полезен, тъй като няма универсални хора и продукти.
Защото лесно мога да напиша 20 серума, които според мен са прекрасни, но не мога да гарантирам, че ще Ви харесат. В този смисъл, не виждам как това е полезно. Simple Smile

# 162
  • София

Евтини твърди мазнини и емолиенти, малко силикони, 0.0001% охлювен муцин, и пептиди, колкото да ги има на етикета.
Farm stay са пословично известни с приятната апликация на продуктите и ниската (неработеща) концентрация на активни съставки. Т.е. никакви ползи за кожата.
Ето състава на тази емулсия:
Скрит текст:
Water, Glycerin, Butylene Glycol, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycereth-26, Niacinamide, 1,2-Hexanediol, Glyceryl Stearate, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Hydrogenated Polydecene, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Cetearyl Alcohol, Dimethicone, Carbomer, Tromethamine, Hydroxyethyl Acrylate/SodiumAcryloyldimethyl Taurate Copolymer, Ethylhexylglycerin, Adenosin, Disodium EDTASorbita Isostearate, Polysorbate 60, Sodium Hyaluronate, Polyglyceryl10 Laurate, Snail Secretion Filtrate(1ppm), Citric Acid, Tripeptide-1(0.064ppm), Ethyl Hexanediol, Hexapeptide-9(0.005ppm), Copper Tripeptide–1(0.005ppm), Acetyl Hexapeptide-8(0.005ppm), Alanine/Histidine/Lysine Polypeptide Copper HCI(0.005ppm), Palmitoly Pentapeptide-4(0.005ppm), Palmitoyl Tripeptide-1(0.005ppm), Hexapeptide-11(0.005ppm), Nonapeptide-1(0.001ppm). Parfum(Fragrance)

На пептидите не им трябват високи концентрации, за да работят, но тук те са нищожни. Бърза справка показва, че на Copper Tripeptide–1 работещия процент е 0.05-1%. 

Благодаря Ви!
Мисля, че попрехвърляне на темите ще Ви бъде от голяма полза. Макар аз да не съм на мнение, че чуждия опит е полезен, тъй като няма универсални хора и продукти.
Защото лесно мога да напиша 20 серума, които според мен са прекрасни, но не мога да гарантирам, че ще Ви харесат. В този смисъл, не виждам как това е полезно. Simple Smile

Благодаря Ви!
Темите ги следя. Но това не променя факта, че се ориентирам трудно...
 И да. Много би било полезно за мен да споделите 20бр. Серуми. Защото мнението Ви е ценено и имате познания за състава на продуктите. Каквито аз нямам. И абсолютно не разчитам, да оцеля от първият път, работещ за мен продукт. Нито ще се сърдя на някого. За това, че е насочил вниманието ми в посока към харесвани от него продукти....

# 163
  • София
За мен също ще е полезно да споделите серуми с по-високи концентрации на пептиди. Аз лично виждам голяма полза от използването им и в рутината ми присъстват в няколко продукта, не самонв серум.

Сега поръчах серума на Mary&May, като съм набелязала и есенцията Jumiso - Snail Mucin 95 и тонер Tiam Vita B5.

# 164
Може ли отзиви за продуктите за коса на Kundal?

Общи условия

Активация на акаунт