Висше образование и студенти в БЕЛГИЯ

• 37 011
  • 629
  •   1
Отговори
# 435
  • Бургас
Здравейте, има ли някой, чието дете е в Student house "The Lodge" към Howest в Брюж? Когато се кандидатства за студентско общежитие с два вида стаи - без кухня и с кухня, може ли да се изберат и двете, и в която го приемат, да остане там? Или трябва да се избере само едната опция?
Благодаря предварително!

# 436
Днес получихме мейл от Дигит да потвърдим до 17-ти март дали ще продължим с наема на квартирата. Така че след това ще излязат свободните стаи за другата година.

Много, много ти благодаря! Ето това чаках Simple Smile

# 437
  • София
Здравейте, момичета! Как върви вторият семестър? Ето една интересна статия за транспорта и картите за пътуване в Брюксел https://www.brusselstimes.com/belgium/1476843/top-10-belgium-travel-hacks.

# 438
Здравейте момичета! Аз вече съм на ръба на нервна криза с тия квартири. На сто места се записахме и обещаха като си уточнят свободните стаи, да се свържат с нас, обаче явно няма да стане така и трябва отново стая по стая да се кандидатства. Бих искала да попитам някоя има ли впечатления от Residentie Wandelweg Kortrijk- единствено те ни отговориха, изпратиха много адекватна информация и уж запазиха едната стая (посочен номер от нас), поискаха данните, които явно са за договор и .... тишина.  Междувременно виждам как квартири по набелязани частни общежития изчезват като топли гевреци. Не знам какво да правя. Освен да се направя на ударена, че уж може да съм пропуснала нещо в исканата информация, че дано се сетят да пратят договор (ако изобщо наистина имаме резервирана стая). Много ми е нервно Sad

# 439
  • Burgas
Здравейте, ние намерихме в Georgetown Kortrik, все още има свободни стаи. На 500 м е от campus  Level 1. Между 490-505 евро + 40 евро за режийни разходи

# 440
Здравейте, ние намерихме в Georgetown Kortrik, все още има свободни стаи. На 500 м е от campus  Level 1. Между 490-505 евро + 40 евро за режийни разходи

Това е новата им резиденция и имаха огледи на 22.03., но трябва да си на място. Договор подписахте ли или само резервирахте? Ние водим кореспонденция по имейл, но не са ни пратили договор.

# 441
Това е новата им резиденция и имаха огледи на 22.03., но трябва да си на място. Договор подписахте ли или само резервирахте? Ние водим кореспонденция по имейл, но не са ни пратили договор.

Идея: може да помолите някое дете от групата да помогне - за огледа ясно, ще предава с телефон. Питайте общежитието дали ще признае Ваше пълномощно на английски език.

# 442
  • Burgas
Здравейте, в момента водим кореспонденция за избор на стая.
Не са споменали, че трябва да се подпише договор на място. Утре ще им пиша и ще споделя и тук.

Лека вечер!

# 443
  • софия
Ох! А ние още нищо не правим. Притеснихте ме. Вие вече договори гледате.
Т.е. търсим студио, преглеждам, но все имам усещането, че все още не са пуснали свободните.

# 444
Здравейте, в момента водим кореспонденция за избор на стая.
Не са споменали, че трябва да се подпише договор на място. Утре ще им пиша и ще споделя и тук.

Лека вечер!
[/quote

Благодаря! Информацията ще ми е много полезна, дали да ги притеснявам или са си спокойни, не като мен - припряни.
Лека вечер!

# 445
  • София
Zvanche, вие търсите квартира в Брюксел, а не в Льовен, нали? Помислете за варианта да живее в Льовен, въпреки, че факултетът е в Брюксел. Много студенти избират този вариант. Включително белгийци. Брюксел е град с голяма престъпност и много по-скъп. В Льовен най-сериозното престъпление е някай студент да се напие и да открадне колело. Животът е много по-спокоен и евтин. А да, и има квартири.

# 446
  • софия
Знам особеностите, т. е. четох. Не сме отхвърлили Льовен, но предпочитаме Брюксел.
Някой има ли впечатления от Unest?

# 447
  • Sofia
Здравейте момичета! Аз вече съм на ръба на нервна криза с тия квартири. На сто места се записахме и обещаха като си уточнят свободните стаи, да се свържат с нас, обаче явно няма да стане така и трябва отново стая по стая да се кандидатства. Бих искала да попитам някоя има ли впечатления от Residentie Wandelweg Kortrijk- единствено те ни отговориха, изпратиха много адекватна информация и уж запазиха едната стая (посочен номер от нас), поискаха данните, които явно са за договор и .... тишина.  Междувременно виждам как квартири по набелязани частни общежития изчезват като топли гевреци. Не знам какво да правя. Освен да се направя на ударена, че уж може да съм пропуснала нещо в исканата информация, че дано се сетят да пратят договор (ако изобщо наистина имаме резервирана стая). Много ми е нервно Sad
Кога пратихте данните за договор? Малко май са бавни.
И дъщеря ми запази стая там, последната била, преди седмица пратихме данни и още чакаме договор. На нея много ѝ харесва това общежитие, много приятели има там и затова реши да смени, а и е доста разочарована от досегашното място. Нямаха фурна от декември до средата на март.

# 448
  • София
Съвет от мен гледайте общежитието или квартирата да бъдат максимално близо до университета. Дори на пешеходно разстояние ако е възможно!
Иначе най- много свободни стаи излизат от май месец натам.
Огледи може да се правят онлайн, към квартирите подхождайте винаги с едно наум.

# 449
  • софия
Значи не сме закъснели. Все се надявам да се справим без да трябва да ходим до там преди това.

Общи условия

Активация на акаунт