Лято в Албена 2024г.! (Тема 1)

• 49 367
  • 776
  •   1
Отговори
# 330
Относно ескалаторите, от хотела ти дават карта, заредена  е с по 4 влизания на ескалатора на ден на човек, ако искаш да си заредиш още, може на рецепция по 50 ст на влизане. Ние успяваме да влезем всички с едно маркиране. Маркира се като на метрото, но вратите са метални, отварят се на двете страни. Вчера един път се качихме, от трите ескалатора нагоре, двата работеха, последния не работи.

На Албена е много горещо, от толкова години идваме тук, такава жега никога не е било. Вчера дойдохме, следобед беше 39 градуса. През нощта не знам колко е било, но бях вир вода. Няма как да спим на климатик, защото духа директно в леглото не детето.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 10:28 от alina_si

# 331
Последно какво стана с тръбата, оправиха ли я?

# 332
  • Русе
Относно ескалаторите, от хотела ти дават карта, заредена  е с по 4 влизания на ескалатора на ден на човек, ако искаш да си заредиш още, може на рецепция по 50 ст на влизане. Ние успяваме да влезем всички с едно маркиране. Маркира се като на метрото, но вратите са метални, отварят се на двете страни. Вчера един път се качихме, от трите ескалатора нагоре, двата работеха, последния не работи.

На Албена е много горещо, от толкова години идваме тук, такава жега никога не е било. Вчера дойдохме, следобед беше 39 градуса. През нощта не знам колко е било, но бях вир вода. Няма как да спим на климатик, защото духа директно в леглото не детето.

В кой хотел сте? Работи ли ресторанта на Магнолия?

# 333
В хотел Магнолия сме, храним се в ресторанта на Орхидея, както беше и миналата и по-миналата година.

# 334
Нещо няма никаква информация за тръбата. В сайта на Албена уж щяха всеки ден да обявяват резултатите, има три публикации и това е. Ние се върнахме в понеделник от Албена и нещо не се доверих на чистотата на морската вода. Бяхме от 29 юни до 8-ми юли в хотел Боряна. Първите дни имаше много водорасли и не сме влизали в морето. След това се изчисти, но само сутрин беше добре, следобяд ставаше мътна и сякаш някакъв лек мазен слой се появяваше. Това е плажът пред хотел Боряна, нагоре изглеждаше по-чисто, но не сме ходили, че сме с бебе и не ми се разнасяше надалеч. Децата и мъжът ми влизаха в морето няколко пъти само сутринта. Мъжът ми след това се разболя (температура, главоболие и болки в мускули и стави), но за два дни се оправи. Като цяло си изкарахме на басейна и децата от време на време ходеха до брега на морето да копаят в пясъка.

# 335
mir_ma, какви са вашите впечатления от хотел Боряна? Интересува ме храна, чистота, посещавала съм го преди години и зная, че не е супер лукс, но беше чисто и храната свежа и вкусна. Последните години чета, как пада нивото в Албена и се притеснявам от това, а много харесвам курорта.

# 336
Информационно затъмнение за тръбата, разчитат да мине време и хората да забравят. Действително и Албена,  и РЗИ се биха в гърдите, че ще публикуват резултати, но нищо подобно няма след първите 2-3 дни през юни.

# 337
mir_ma, какви са вашите впечатления от хотел Боряна? Интересува ме храна, чистота, посещавала съм го преди години и зная, че не е супер лукс, но беше чисто и храната свежа и вкусна. Последните години чета, как пада нивото в Албена и се притеснявам от това, а много харесвам курорта.

Честно казано в началото леко бях разочарована от хотела и дори обмисляхме да се местим. Малки стаи, скъсан комарник на вратата на терасата, едва премигващи лампи в банята, тапата за вана не ставаше за запушване т.е. ваната не може да се напълни, чаршафи от изкуствена материя, която спарва, мръсни асансьори, омазани маси в ресторанта и отвън, храната също ми се стори не много ОК, но все имаше какво да се яде. След като се оплакахме обаче всичко беше поправено, дори храната стана по-добре, но това най-вероятно е и заради това, че започна юли месец и явно влязоха в силния сезон. Може би се увеличи и персоналът, защото и от сервирането и почистването на масите се подобри. Камериерката на нашия етаж беше супер - почистваше и подреждаше стаята ни всеки ден много добре + имахме чисти кърпи всеки ден. Всички бяха много мили, отзивчиви и усмихнати, много се стараеха хората. Казаха също, че от тази година предстои сериозна реновация на хотела и че щял да става четиризвезден. А иначе Албена си е прекрасна, особено за семейства с деца, чисто, зелено и спокойно ми е там:wink:

# 338
Информационно затъмнение за тръбата, разчитат да мине време и хората да забравят. Действително и Албена,  и РЗИ се биха в гърдите, че ще публикуват резултати, но нищо подобно няма след първите 2-3 дни през юни.
Има публикувани проби от 09.07. kp08019-резултати от проведен мониторинг Приложение 2

# 339
  • София
Морската вода на плиткото - понеже на Албена по-дълго е плитко, винаги има мазен слой, който се появява по към следобед и е от плажните масла на хората. И мен ме е дразнил. Миналата година пред Гергана за първи път плиткото беше кратко и тая мазнотия бързо се се размиваше и беше супер.

Те хубаво публикуват някакви данни за водата, но аварийно заустиха ли тоя колектор? Че бая стомашни вируси плъзнаха рано-рано тая година?

# 340
Отчет за престой в хотел Оазис. Много по-добре от очакваното. Материална база остаряла, почистване всеки ден, храната на закуска е еднообразна, но обедите и вечерите бяха добре. Страхотен сладолед.
В морето страшно много щипалки, а от вчера и медузи.

# 341
В хотел Магнолия сме, храним се в ресторанта на Орхидея, както беше и миналата и по-миналата година.
Изпратиха ми оферта за август от хотела, утре ще потвърдя. Може ли да ми кажете дали сте доволни?

# 342
Храната е много вкусна, има разнообразие, всеки ден има риба, скара и готвено месо, много различни задушени зеленчуци, пържени и печени картофи, макарони, 6-7 вида салати, плодове, сладкиши. Вчера имаше и пресни миди, просто великолепни.
Ние седим на басейна, защото тук е поне с 2 градуса по-хладно от долу на плажа, има гора и сянка. Много е приятно. Децата се кефят на басейна и пързалките. Има барна басейна, следобед има скара, салати и сладолед, по цял ден има кафе и безалкохолни. Машината за кафе на рецепция прави по-хубаво кафе от тая на басейна.
Стаите са си стандартните албенски стаи.
Единственото, което ме дразни е, че водата в банята не се отича и седи локва, все се каня да си нося моп и все забравям.
За ескалаторите писах, ние минаваме всички с едно маркиране на картата, но доста пъти си слизаме и по стълбите.

# 343
Alina , щом има проблем с оттичането на водата в банята сигнализирайте на управителя на хотела.Те ще вземат веднага мерки .Аз също съм имала такъв проблем и го отстраниха на другия ден

# 344
Как е водата? Някаква информация за ремонта и замърсяването?

С безброй щипалки.

По въпроса с броя на туристите - според мен е слаба работа. Това, че от средата на юли до  средата на август ще бъде по-пълно, просто означава, че силният сезон вече е свит до 4 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт