Приморско 2024 г. лято и море

• 27 096
  • 252
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Водата не е зле, но за съжаление си личи, че е август. Появили са се топли и студени пластове и при плуване не е много комфортно. Освен това се появи и източният вятър, който е неприятен. Но се търпи😂

# 181
Здравейте! За пръв път ще бъдем в Приморско. През booking ни излиза добра цена за нощувка с паркинг  за Kovachevi house. Пише, че се намира между двата плажа, но не можах много да се ориентирам дали се стига без кола и на какво разстояние е. Ще се радвам, ако някой сподели информация, както и за препоръки за добри ресторанти наблизо 🙂

# 182
  • София
Къщата се намира до Морската градина в Приморско. На отсрещния тротоар е китайският ресторант "Жасмин". Ако това ще Ви помогне да се ориентирате. Близо е до началото на Южния плаж и до началото на Централния. Имат няколко паркоместа, но със сигурност не за всички стаи. Срещу тях има обособен свободен паркинг, което би било опция. Станах свидетел на доста грозна разправия от страна на дамата, която отдава стаите и нейни туристи, покрай която научих, че е поставила камери, за да наблюдава какво правят гостите й (не в стаите, но на други места в къщата).
Ако все пак сте решили, това да е мястото Ви за настаняване, в непосредствена близост е китайският ресторант, който доста се харесва, както и Амелия, също доста препоръчвано заведение. Ако Ви се хапва прясна риба, Хладното е в района. Ако искате една идея по-прилични заведения: Киви и Левтери също в непосредствена близост.

# 183
Къщата се намира до Морската градина в Приморско. На отсрещния тротоар е китайският ресторант "Жасмин". Ако това ще Ви помогне да се ориентирате. Близо е до началото на Южния плаж и до началото на Централния. Имат няколко паркоместа, но със сигурност не за всички стаи. Срещу тях има обособен свободен паркинг, което би било опция. Станах свидетел на доста грозна разправия от страна на дамата, която отдава стаите и нейни туристи, покрай която научих, че е поставила камери, за да наблюдава какво правят гостите й (не в стаите, но на други места в къщата).
Ако все пак сте решили, това да е мястото Ви за настаняване, в непосредствена близост е китайският ресторант, който доста се харесва, както и Амелия, също доста препоръчвано заведение. Ако Ви се хапва прясна риба, Хладното е в района. Ако искате една идея по-прилични заведения: Киви и Левтери също в непосредствена близост.
Благодаря за отговора! Досега сме били само на Царево и Обзор. Разглеждаме нощувки за Приморско и Лозенец и в booking за тази къща излиза изгодно. Ще се радвам, ако  някой препоръча  и други добри места за настаняване с нощувка до 100 лв Simple Smile

# 184
  • София
Всъщност аз не препоръчвам тази къща, само Ви давам ориентир къде се намира. Щом не познавате Приморско, тогава ще уточня, че е близо до началото на плажовете, където има малки свободни зони, преди да започнат тези с чадърите, това са зоните, които са с най-много плажуващи, които си ходят буквално по главите. Ако искате по свободни места, ще трябва да повървите повечко или евентуално с кола.
Има групи във фейсбук, където ежедневно се публикуват обяви за свободни места, както и търсещи. Разгледайте ги. Със сигурност ще Ви предложат нещо по-добро.

# 185
Gergana8310, вижте и в "Анестес", на ул. "Зорница" 9. Добри хора са, приветливи, сутрин има кафе и кроасани! Мисля, че няма да съжалявате. За 12 дни, три пъти ни се смени спалното бельо.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 19:27 от Znam

# 186
Gergana8310, вижте и в "Анестес", на ул. "Зорница" 9. Добри хора са, приветливи, сутрин има кафе и кроасани! Мисля, че няма да съжалявате. За 12 дни, три пъти ни се смени спалното бельо.
Резервирах 🙂 Ще се радвам на препоръки за добри заведения за хранене наблизо, както и място с чадъри за плажуване, където Ви е харесало 🙂

# 187
  • Anywhere
От днес сме в хотел Салена, близо до северния плаж. Хотелчето е приятно, плажа е близо. Тук времето е чудно, водата също 🙂

# 188
За плаж, добре е отляво по дъсчена пътека откъм подхода на хотел "Анита", на ул. "Иглика". Има платени чадъри, а под тях може и кърпи да сложи човек. Има и три капанчета в този район за хранене. Добри заведения в града, "Стария капитан", "Косатка" и "Стела Марис"- за риба. "Хладното", "Приморски звуци", "Виктория" "Мезе",  "Тумбака". "Амиго", "Бриз". Супермаркет "Перла", най- евтин, има храна готвена, добра/пробвана. И "Рубин"  голяма веселба, стана тази вечер.

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 23:17 от Znam

# 189
От днес сме в хотел Салена, близо до северния плаж. Хотелчето е приятно, плажа е близо. Тук времето е чудно, водата също 🙂

Ние бяхме отсреща ☺
До сега, успяхме да вечеряме в Бриз и Оазис.
Много вкусно и с прясна риба. Салатъите също бяха свежи. Доволни сме.
Като цяло има избор от заведения, оживено е много, а най-доволни сме от достъпните цени за закуска и обедно меню.
Тези хранения са ни важни и мисля, че не сбъркахме с избора си за почивка.
Е, хотелът е кофти, но ..

# 190
Думите "прясна риба" и "приморско" не могат да присъстват в едно и също изречение през лятото. Нахранили са ви с размразена риба в най-добрия случай от тази пролет или най-вероятно от миналата есен. Smiley

# 191
  • София
Всъщност не е съвсем така. Има заведения, които предлагат собствен улов, както и такива с охладена риба. Малко са, но ги има

# 192
Всъщност не е съвсем така. Има заведения, които предлагат собствен улов, както и такива с охладена риба. Малко са, но ги има
По-конкретно - кои заведения и какъв вид риба?

# 193
  • Anywhere
Малко смешен въпрос, но... Мога ли да си купя възглавница някъде в Приморско. Има 5 бр в стаята, но всичките са ми неудобни...

# 194
  • Сф
Ние се завърнахме. Доволни сме като цяло. Много бюджетно ни излезе това море, но без деца сме все пак. За рибата съм съгласна с Лео за съжаление. Имах познати сервитьори и точно това ми казаха, замразена. Най- малкото ако е прясна не знаят колко хора ще консумират и колко ще остане брак така да се каже. Иначе много се харесвала рибата от хората - факт. Та не е лошо да се назоват местата конкретно, които евентуално продават/ предлагат прясна риба на моменти вероятно. Например сафрид поне, попчета, каквото има в момента в морето.
Последните няколко дни имахме малко неприятни случки тип" бай Ганьо ", няма да влизам в подробности, но се сетих как набеждаваме румънците примерно за ешелон на простотия, но и част не малка от нашите сънародници са същите. Особено някои от " бизнесмените " по морския край свързани с обслужването. Манталитета не е мръднал..иначе чакат туристи. Не умишлено се появи паралел с Гърция в главата ми. Е ми и там може да ти извадят душата , но с усмивка и възпитание,а и гледат да помогнат. Тук те натирят направо. Извинете за лирическото отклонение, но и тия неща имат значение да се завърнеш някъде.
Приятна почивка на всички и повече положителни емоции!

Общи условия

Активация на акаунт