Приморско 2024 г. лято и море

• 27 115
  • 252
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, да попитам как са плажните барчета на плаж Перла (ако/като се паркира с колата в горичката преди резиденцията) и ориентировъчни цени на чадъри/шезлонги за Перла и северния Simple Smile Ще съм благодарен и ако дадете мнения за ресторанти (без чалгарската и жива музика). Последно съм бил 2021г. ресторант ден и нощ, Амелия, Спиди пицарията и т.н

# 166
  • Сф
Къде точно се намира този хотел Сърф?-май се ориентирах на картата-малко преди Златни дюни ли е?
И закуската какво включва също ме интересува.
Да, там е. Между Алюр и Голдън Дюнс.
Печени сандвичи, салам, кашкавал,яйца, едни бухги, диня,като цяло семпла е и продуктите според мен са нисък клас, но ние не сме с претенции. Съветвам да се вземе със закуска само пакет. Има на вън басейн надуваем за децата, бива, големичък е. Вижте по снимки , който е с деца. Има май и люлка някъде. Обаче е спокойно много. Явно възпитани хора идват. Снощи чак ми беше непривично тихо. Вечер по късно има комари. Стаята е чиста и много удобна.
В Приморско днес не е лудница като вчера. Даже ми се струва, че е празно. Висят и табели свободни стаи. На Перла беше редове празно. Не съм виждала така празно към 12 на обед. На свободната също ми се стори, че не е гъч. В града има и по евтина храна. Примерно кюфте, кебапче 2,50, пържола 7 _ взехме си за вкъщи. срещу Вълчан войвода се пада тая скара горе долу. Барбекю. Има и пилета на жар по 17
Влакчето върви до резиденцията, още от Китен, но с прекачване на лунапарка доколкото разбрах.
30 са чадърите на Перла и белите. Само първи ред на сламените 40. Водата сутрин не е мътна и много топла. На северния не знам. Тия дни ще видя къде ще ни отведе вятъра.Иначе детето се обади от Созопол, Хармани , там бил 24 лв чадъра първа линия. Учудих се малко, нищо че тук е по-хубав плажа. Не мога много да обикалям, просто споделям каквото виждам. Весело лято и има за всеки по нещо!
Тая снимка не помня по кое време я направих но и към 10 да беше говори доста

# 167
  • у дома
И аз моля за препоръки за хубава и вкусна храна в Приморско-били сме преди 15г сигурно и нямам никакви спомени.

# 168
Здравейте,
Как е Северния плаж тези дни? Спокойна ли е водата поне преди обяд, претъпкан ли е? Чиста ли е водата? Благодаря!

# 169
Улица "Черно море" е ремонтирана и разширена. Всички стари дървета са изсечени. Планира се да се засадят нови, от тези дребничките, които са по другите ремонтирани улици. Времето било кратко и не стигнало за дървета. Изсечени са и тези пред църквата, там има цветя. Изсечени са и към една от пътеките към Южния плаж, която започва от Морската градина. Там има дървени къщички за храна и забавления, а след това заведения. Изсечени са и по брега на реката, в посока от улица "Трети март" към въжения мост. Като цяло оставам с впечатление, че общността си харесва новия кмет и подкрепя действията му. На  мен като турист не ми харесва липсата на дървета или тези тип"бонсай", които не правят никаква сянка, но какво значение имат туристите?! Явно и фонтаните не са долюбвани, единият е засипан с пръст, другият е направен на площад,където е разположена сцена. Канят изпълнители от различни сфери. Като цяло се създава усещане, че се опитват да подобрят имиджа на града.
Има поставени много нови пейки.
Има си туристи, но не бих казала, че са повече от обичайното за този период. За мен туристите са много, когато обичайно празните заведения за хранене се напълнят. Засега са си празни, включително и някои "вървежни" не са особено пълни.
Най-важното - водата е топла, няма щипалки и медузи, даже и водорасли няма.

Не виждам къде ще има място за дървета по тези тротоарчета....  Още повече ако са от малките дръвчета, няма и да има смисъл от тях.
Бърза печалба, за сметка на околната среда. През голямата част от деня едва се ходи по улиците.
Преди да започнат с всичките промени, намирахме парко място по-лесно и това е напълно логично.
Чудя се защо са секли дърветата пред църквата. Защото бяха тополи ли....

# 170
  • София
Защото църквата не се виждала...
Морето е спокойно, водата е бистра, няма  гадории преди обед. Това за Северния плаж. Количеството хора е относително понятие.

# 171
Благодаря! А какво значи гадории, някакви отпадъци ли носи морето следобяд?

# 172
  • София
Имах предвид всичко, което е неприятно- медузи, щипалки, повечко водорасли. И да, привечер често се появяват и всякакви боклуци, изхвърлени от хората в морето (чаши, найлонови торбички, лепенки, опаковки от цигари и т. н). Но за последните сами сме си виновни.

# 173
Вчера се разхождахме по Южния плаж вечерта. Освен, че, както казахте, е имало сеч на поразия (там пък защо?), не съм виждала плажа по-мръсен. В началото след Дяволската река имаше всякакви пластмасови боклуци и големи количества водорасли. После беше чисто. Видяхме риба на брега, която ни заприлича на бебе делфин. Дано да не е така.
Като че ли тази година платената зона на плажа е много по-малка.

# 174
Здравейте, от вчера сме в Приморско. Винаги ходим на северния плаж. Ние влизаме от входа срещу хотел Анкора бийч. Пред шезлонгите хората са много близо един до друг, иначе трябва да ходиш много време за да стигнеш до по-голяма свободна зона в посока Перла. Вчера бяхме в Созопол и там беше много по спокойно.  Иначе по центъра спрямо предни години ми се стори не така пълно с хора. В момента флагът е жълт, има леки вълни, но е доста ветровито. Приятна почивка на всички.

# 175
За почитателите на рибата, прекрасна морска храна: скорпид, лефер, ватос, сафрид, попчета
Приготвена в "Косатка" и "Стела Марис". Лека и питателна.

# 176
  • Някаде там
Здравейте, от вчера сме в Приморско. Винаги ходим на северния плаж. Ние влизаме от входа срещу хотел Анкора бийч. Пред шезлонгите хората са много близо един до друг, иначе трябва да ходиш много време за да стигнеш до по-голяма свободна зона в посока Перла. Вчера бяхме в Созопол и там беше много по спокойно.  Иначе по центъра спрямо предни години ми се стори не така пълно с хора. В момента флагът е жълт, има леки вълни, но е доста ветровито. Приятна почивка на всички.
Каква е цената на шезлонгите и чадърите?

# 177
Elisandra, по 5 лв е всяко, два шезлонга плюс чадър са 15лв. Мисля, че не могат да са наемат отделно, наоколо са само в комплект.

# 178
Здравейте,
Какви са наблюденията ви за водата на плаж Аркутино? Когато морето е по-бурно на Северен плаж, на Аркутино спокойно ли е или е същото? Плитко ли е, подходящо ли е за малки деца? Благодаря!

# 179
Като за началото на август, много добро време на Северния плаж, нормални вълни и водата е много добра! Приятна почивка!🙂

Общи условия

Активация на акаунт