С какво ви дразнят свекървите? -- 153

• 36 416
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Аз пък симпатизирам до голяма степен на авторката. Тя самата си има здравословна предистория, а за сестра и това е успешна бременност след няколко завършили неуспешно. Затова са се пренавили толкова. Всичко е от грижовност.

Но все пак ще трябва да го дават по-леко, че ще се изпокарат непоправимо.

# 181
  • при късмета
Тайс, прочетох го, само заради теб Stuck Out Tongue Winking Eye Права си, изводи колкото искаш може да се направят. Предимно за авторката обаче. Свекървата в случая не се е натресла, била е поканена. При това не знаем дали дразни снаха си, знаем, че дразни сестрата на снаха си, а това е без никакво значение за младото семейство.
Към авторката: такъв мармалад от хора при новородено не се прави. Ако разбираше от гледане на бебета, щеше да го знаеш. Също така щеше да знаеш, че бебето се оригва точно след хранене, а не след 2 часа, като започне да плаче. И да, 2 часа след хранене, особено ако кърменето не е тръгнало безпроблемно е напълно възможно бебето да е гладно. Щом майката казва, че бебето е гладно, значи е. Разбирам, че искаш да помогнеш, но остави сестра ти и бебето да се нагодят един към друг, но сами. Нито ти, нито свекървата, нито майка ти трябва да давате акъли и да висите на главата ѝ да я учите какво да прави. Тя сама ще си усети бебето и ще се научи, с помощ от педиатъра. А, и с кой акъл дохранвате новородено със сухо мляко, без педиатър да е казал? Всички спрете да се месите на майката, тя трябва да се стикова само с бебето и мъжа си, с никой друг

# 182
  • София
Не, аз да прочета целия неграмотен и объркан пост няма начин. Първото изречение ми беше достатъчно. Ще се ориентирам по коментарите. Иначе за женичката не ми е жал - сама се е натресла в това, ако е силна и борбена, ще ги постави на място и ще се стъпват тихичко, когато и ако каже. Ако е слабохарактерно пале, нейн си проблем.

# 183
Спрете се. Както казах имаше болки бебето сигурно беше поело повече въздух те казаха че е гладна. Днес доктора идвал и казал да купят антиколик шише и да не и се дава гърда щом реве. Не винаги е гладна. Но какво знаят старите свекърви. Оставих ги и сестра ми три пъти се обажда как ти чистеше пъпа и как се пуска автоматичния аспиратор за  нос който и подарих. Извини ми се че не била адекватна. Вика сега ще остане майка а свекърва ми деликатно ще  кажа ако ме нервираш моля те отивячай си. Аз вечерта сготвих и направих на зет си ядене и печени ябълки които майка му беше донесла и два пъти ме спираше защото били за сестра ми. Те бяха на път да изгният. Тя днес майка готви и само спи бебо. Снощи не яде в 12, нито в 10 от болки.
Днес като ми се обадиха ми благодариха за всичко и ми се извинява. Викам ти първо се научи да знаеш какво искаш. Дали да ти помагаме с мама или не а после не си изкарвай нервите върху нас защото и аз имам сърце.
Понеже зет ми много държи ня майка си не може и дума да се каже за нея от нас.
И първия ден когато той сбърка дозата и направи повече тя се скара на мен. Изобщо съм и свикнала на телешкия акъл със скорпионски асцендент.
Но вече не ходя никъде. Край.
Ма ко, моето момиче. Аз казах с майка и да им покажем как се оригва. Свекърва ш не позволи. Вика снахата сама трябва да се учи. Тя е натрапващата се. При положение че е дошла със все родата и е заявила че ще помага готви зя останалите членове и си отива вечерта. Лесно е да си баба вечерта обаче ние с мама я люляхме. Правих и масаж на корема.
Втория ден понеже първия ден детето се смаза от хълцане заключих вратата и показах ня сестра ми как да придържа главата и да я потупва леко с галещи движения и чухме как се оригна два пъти.
Така че знам доста неща. Само дето не ми е писано да имам деца.
Появи се свекърва и и я настрои. Тя ти взима детето а ти няма да имаш връзка със нея ако аз демек я приспивам.
Как да се изкъпе тази жена раждала секцио когато бабата отиде да носи от сина си храна в другия апартамент а майка влезна с сис в банята да и каже как да пази раната. Тя е родила секцио. В мига когато се прибра с халат и вижда че вече 40 мин аз я пазя и не плаче, свекървата се връща и казва вземай си детето. То се разстрои. Дадоха му повече мляко и пак почна да хълца. Майка е лъв но мълчи не иска да прави скандали а само да седи до внучка си.
И не знам днес как успяха, но и казаха да седи там защото бебето не е спало. Дано скоро и слезне истинската кърма.
Да си отпочине.
Според Вас дали е приятно докато си казала на мъжа си че не искаш никой да те гледа гола, свекърва ти дя влиза без да пита и да почва да я тормози. Високо и била главата еди ди какво.
Спирам до тук. Съжалих че ви споделих.

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 18:44 от LaLeone

# 184
Леле какъв турски или индийски сериал.
Ти, от кого се оплакваш всъщност?

# 185
  • при късмета
Ако целта ти е да оплюем на сестра ти свекървата, няма да стане. Първо, с твоята грамотност никой нищо няма да чете, както сама се убеди. Второ, сестра ти може да каже свекървата дали се натрапва или не, не ти. И каква връзка по ягодите имат зодиите?

# 186
Сигурна ли си, че си сестра, а не свекърва? Свекървата е права, че трябва майката да се научи да се оправя сама. И кърмата вече трябва да е тръгнала, но ако се дохранва от шише не се стимулира достатъчно. Много неразбрано пишеш за млада жена и е трудно да се следи историята ти. Особено пък с тази мания за зодии.

# 187
О, не спирай да пишеш. Аз лично много се забавлявам. Фаворит си ми как пресъздаваш динамиката на ситуацията. Значи, аз изброих точно десет човека с бебе на 5 дни, в две стаи и една баня. И всеки помага на някого. Днес е дошъл и външен човек. Колко от вас му обясниха за коликите на бебо? Въобще, как очакваш сестра ти да остане сама в банята поне. Поне! Не знам. Честно.

# 188
Ау леле мале😵да се забавлявам или да се възмущавам се чудя😉

# 189
Е, то сестрата я изкараха супермалоумна, която дори не може да се изкъпе, ако мама не ѝ каже как. И не може да се нахрани, специално трябва да я питат дали е гладна, че и мъжа ѝ покрай нея го изкараха някакъв малоумен нещастник, на когото скача по главата всеки, който не го мързи.
Страх ме е да попитам как е заченато горкото детенце. Едва ли е минало без режисурата и точните указания на мама и кака.

# 190
Аз пък всичко прочетох и разбрах.
Час пък толкова подигравки от грамотни хора ми се виждат прекалени.

# 191
   Божее... много тежка история. Скоро бях писала нещо в тази тема и сега ми излезе. Ужас, ужас...
   LaLeone, най-добре им се махнете от глава на новите родители. Ще се оправят все някак. Всичките се махнете, сестри, братя, свекърви, майки, лели. От толкова калабалък, шумотевица и препирни, те не могат да се съсредоточат хората и да си гледат бебето.
   Кой как режел баницата, правилно или неправилно и кой как смятал, че трябва да се гледа бебе и да се уригва и кой за кого да готви...
   Най-доброто, което можеш да направиш за сестра си, е да я оставиш на мира. Има си мъж, имат си бебе. Добре или зле, все ще се оправят някак. Само мир и спокойствие да има и да не ги стресират допълнително роднините с баниците и съветите.

# 192
Какво приспиване на новородено бебе от бабата, вие добре ли сте?
Бебето има нужда само и единствено от майка си и баща си. Най-вече от майка си. Времето на бабите и лелите идва по-нататък, когато вече започне да се очовечава. Първата година най-важният човек в живота му е майка му.
Естествено, че ще плаче и ще има проблем със съня, щом му кудкудякат на главата куп народ и го подмятат от ръце на ръце като кукла...
И още нещо – не забравяй, че ти си лелята, не си майката. Наистина се опитваш да обсебиш бебето, а не бива. Не е здравословно за семейните ви отношения, защото майката може още да е ошашавена, но скоро ще се събудят всичките ѝ инстинкти, в това число и дива ревност към всичко живо от женски пол около нея.
Да не кажеш после, че не съм те предупредила.

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 19:14 от Как' Сийка

# 193
Да ти кажа, свекървата е най-в час. Вие с майка ти направо сте обсебили въпросната сестра.
Ужас някакъв.

# 194
Не се мъчете. Тук работата е много баби/лели - хилаво дете. 5 дневно новородено вече ползват аспиратор за почистване на носа. Колики безкрай и те така. След такава история, направо се радвам, че като родих първото дете всички бяхме в един град, дойдоха бабите за 2 часа, донесоха ядене, гушнаха бебето за 5 минути и чао.

Общи условия

Активация на акаунт