По-бърз растеж на косата - тема 11

• 53 431
  • 799
  •   3
Отговори
# 255
Ами ти бързо ще разбереш ако ти е в повече, нали ти казвам при мен как набързо си пролича. Разредих ги през ден тогава, че бях си взела голяма опаковка но повече не взех от 5000 микрограма. Явно не ми е залипсвал чак толкова. Но аз тогава бях и няколко месеца след тежък ковид и имах и други дефицити за дооправяне, при мен явно не беше въпрос на биотин.

# 256
Да, затова и попитах, защото едни вземат 500,други 5000. А на мен са ми излизали пъпки и това ме притеснява.
На мен и 5000 микрограма ми се струват много.

# 257
Който и каквато доза да ти каже - ще си е изстрел в тъмното. Никой не знае на теб колко биотин ти трябва и трябва ли ти изобщо добавка. Пробваш ако решиш и така. И аз се лутах много тогава - някои вземат под 1000 микрограма, други по 10 000. Аз и затова взех 5 000, уж по средата някъде, а и аз хич не съм дребна. Ами, за мен бяха в повече. А две различни фризьорки в кратък интервал ми предлагаха да пробвам с по 10к че имали доволни клиентки.

# 258
  • Бургас
Някой да е използвал тези шампоани? Мнение.
На сляпо купих един с биотин и колаген ,а обем. Да видим как е.

# 259
  • София
Преди около 10години от изрусяване с боя (имам тънка и тъмно руса коса) постепенно се скъса почти до ушите…беше много тежко за мен. С търпение и домашни маски порасна с времето.
Преди години направих малко руси кичури с идеята да е по-светла,а и повече се харесвам. Това лято пръсках един спрей,който от слънцето изсветлява косата. Е да стана супер руса, но явно и супер много ми изсуши и изгори косата. Напоследък забелязвам как имам цели кичурчета със скъсана коса и самата дължина някак е по рядка и накъсана.
Ползвам всякакви термозащити,крем за след измиване на МиАманте + grow на кокосолис,но от две седмици отново се върнах към домашните маски.
Днес направих с рициново масло,домашен ябълков оцет,малко вода за скалпа  +маска от авокадо купишка по дължината
Обмисляв тримитаминол или Икаров. Също така имате ли мнение за водата от розмарин или лучената вода за коса, четах,че и те помогат или нещо,което би ми помогнало отново да ми се случи същото с косата както преди години…

# 260
  • волно калдъръмче
Маслото от какао може също да помогне на сухата и увредена коса. Усещането след него е за пълно преструктурирана, хидратирана и гладка коса. Мажеш, стоиш поне час и отмиваш с шампоан.

Не помня дали в тази тема, или в шампоанената, едно момиче препоръча аргановия шампоан на Лидл. Взех го с предубеждения, но не съжалявам. Върнах се и за маската.

# 261
Мисля, че тук се коментираше понеже стана въпрос защо се пише в тази тема, а не в общата.
Averinn9, търсиш нещо специално за растеж или нещо превантивно, за да не стигаш до миналото положение с косата си?

# 262
За коса която е увредена и се накъсва - Олаплекс 3 (само 3, не цялата серия) или друг подобен продукт който се води bond repair. Редкен мисля че имат такъв и те, тези двата са по-известни, вероятно има и от други марки, аз само с Олаплекс имам опит.
Е, съвсем като нова няма да стане, естествено. Но и не са им само приказки рекламите.
И естествено термозащита ако има горещо стилизиране - преса или оформяне със сешоар, а не просто сушене набързо колкото да не е мокра.
Много лош навик е и "дооправяне" с пресата всеки ден, а май доста жени го правят. Поне от това което съм срещала като съвети от професионалисти, по-добре по-малко да я "жалим" косата когато се стилизира и да се задържи ефектът, отколкото да се опитаме да я щадим с пресата с по-малко градуси и време, но да трябва много често да се нагрява пак защото не държи. Трябвало да има поне по 2-3 дни минимум между такива третирания, иначе се увреждала повече.
Изсветляване без щети не съм убедена че е възможно или че тези щети са напълно поправими после.

# 263
  • волно калдъръмче
Аз имам опит с Редкен. Още с първата процедура се вижда подобрение, но само с едно ламиниране не става - от 3 до 5. В момента и Олаплекс и Редкен са намалени в Мейкъп.

# 264
Е те не са за по веднъж, то ако беше така щяха да продават и еднократни дози, даже сигурно повече щяха да се купуват че не е най-евтиното шишенце в магазина Grinning

# 265
Аз препоръчах шампоана и маската с арган от Лидл и да, имаше забележка защо ги обсъждаме Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз взех маската и мисля, че е добра, даже доста. Моята коса е здрава и нетретирана, но лятото се беше изсушила леко, а и ползвах много интензивни шампоан за растеж, който също допринесе за изсушаване на косъма. Започнах третиране с друга маска за суха коса, а после пробвах и лидлската. Много съм доволна и вече препоръчвам и от личен опит.

# 266
Аз съм много доволна от маска за коса с масла, която си правя:
- розмарин
- гераниум
- чаено дърво
- кедър

Смесвам по 20-тина капки от всяко масло в 100мл кокосово/гроздови семки масло. Нанасям в корените и по краищата и преспивам така цяла нощ. На сутринта измивам.
ПРавя я веднъж два пъти в седмицата и за около месец се вижда промяна в блясъка и плътността на косъма.

# 267
Момичета... гледах рецептата за домашен еластисайзър, но не намирам такова чудо като ампула витамин А. Някоя от вас правила ли е еластисайзъра, какво слагате?

# 268
Има перли вит А и Е , може да изтискате от тях.

# 269
Пишете в търсачката течен вит. А. Или флакон Има на доста марки.

Общи условия

Активация на акаунт