По-бърз растеж на косата - тема 11

• 39 056
  • 531
  •   1
Отговори
# 435
Лятото си правя много маски с кафе. Обаче все остава някоя частица от утайка в главата ми, колкото и да плакна. Затова за по-сигурно отивам и на плаж на другия ден, за да поизплакна пак косата, докато плувам.
Маските с кафе са ми любими!

# 436
Идеята на кафето е да действа като скраб ли?

# 437
Кофеинът в кафето стимулира растежа. Опитвала съм да си правя маски с кафе преди много години и както написаха оставаше ми утайка, колкото и добре да съм си измила косата. Не беше моето.

# 438
Разтворимо кафе или пък сварено силно кафе няма ли да свършат по-добра работа в такъв случай? В утайката едно че кофеинът е по-малко, друго че сигурно наистина се изплакват трудно частичките.

# 439
Aз ако нямах утайка ( понеже не пия кафе) си взимах кафе за джезве и си го държах в буркан в банята. Ползвах за скалп като скраб и както казаха стимулира фоликулите и също като скраб за тяло - самото кафе ми оставяше лек кадифен завършек всеедно има масла, а си ползвах чисто кафе. Страхотно ми хидратира.
За косата смесвах малко кафе в шепата с малко шампоан. Разбърквах и тогава втривах. Така ми се измиваше по-лесно сякаш.

# 440
  • Някъде там
Кофеина стимулира растежа на нова коса, така, че предполагам може да се добави към шампоана.
Утайката ексфолира и би била подходяща да се смеси с други масла и да се използва като пречистваща маска( в утайката има малко кофеин).
Аз лично не съм пробвала подобни маски. Преди години съм пробвала шампоан с кофеин на О-райт и наистина с него косата расте бързо, но пък омазняваше косата.
Аз си записах час за подстригване на връхчета. Вчера като си видях снимката на косата след баня и забелязах, че много е пораснала.

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 13:55 от Искрица

# 441
Много харесвам косата ти Heart
Одеве направих първия си опит с дарсонвала, дойде Grinning Благодарим ти за съветите и активността в тази страхотна група Hug

# 442
  • Между гори и планини
Има шампоан с кофеин на Здраве.
Аз преди много използвах на съща марка, но с хинин. Косата ми полудя от растеж, но задължително трябва и балсам ( хубав е с хинин), защото иначе косата с времето става по суха. Въобще сериите на Здраве са много добри, и гела срещу акне ( че имам пубер у дома), хидратиращият крем с вит Е, всички са много добри.

# 443
  • Някъде там
Много харесвам косата ти Heart
Одеве направих първия си опит с дарсонвала, дойде Grinning Благодарим ти за съветите и активността в тази страхотна група Hug
Благодаря!
Относно Дарсонвала се надявам да не съм те подвела.

# 444
За това няма проблем. Гледах преди това клипчета колко доволни жени го ползват. Ако не се пробва няма как да се разбере. Innocent

# 445
  • Някъде там
Днес пробвах серията Рапунцел на Лола(шампоан и маска за коса). Впечатлена съм от резултата. Косата е разплетена, гладка, без грам фриз и супер хидратирана.
Шампоана е наистина доста течен, като водичка е.
Маската е гъста и плътна.
Косата още под душа се усеща лигава.
споделям снимка.

# 446
  • Между гори и планини
Може ли линк към тези хубавини 😊

# 447
В момента използвам този шампоан с хинин и кофеин. Купувам от години и е много хубав. Поръчах си и няколко спрея на Милва, единият е с кофеин.

# 448
Шампоанът на Лола омазнява ли корените?

# 449
В момента косата ми е до кръста, обаче след месеци наред косопад не е толкова гъста и реших да я скъся. В момента се настройвам и ще отида на фризьор в началото на месеца при една украинка във Варна, от която останах много доволна лятото.
Не знам дали спазвате подстригването според фазата на луната, но колкото пъти съм се подстригвала спрямо този календар, косата ми винаги расте по-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт