По-бърз растеж на косата - тема 11

• 51 027
  • 729
  •   1
Отговори
# 705
  • някъде под слънцето...

Растежът на косата е съвкупност от много фактори - генетика, живот без стрес, храна, прием на вещества при липса, прием на достатъчно вода и др. .
Със сигурнист генетиката е водеща, освен  ако  не се успееш да я "хакнеш".
Ако не използвам " ускоряващи растежа" средства ратсе максимум един см на месец с "ускоряеащите " стигнах до два.
Ускоряването работеше докато бях стриктна с ускорителите.Щом ги спрях, се върнах на "фабричните" тоест "генетичните" насройки.

# 706
Когато започнах да се къносвам, коса до под ключицата стигна до кръста за 8 месеца и малко. Тоава даже не знаех за чиста къна, билкова къна.. мацах eagles. Сега не бих с нея заради вредните примеси, но ако искам тъмен цвят то ще е с къна. То не е само боядисване, ами и терапия, като маска.

Къната не вреди толкова, по простата причина, че образува защитен филм около твоя косъм. Нито един фризьор (с изключение на моята бивша фризьорка) не биха одобрили къносване по две причини : ще си купуваш сам къна и може да се цапаш вкъщи
И 2 - единствен минус е че няма махане, не е като боята да обезцветиш и да се изрусиш например. И ако мацаш боя отгоре не знаеш какъв цвят ще се получи.
Къната вреди ако се ползва често, но сама по себв си на скалпа не е голяма площ, не е като да си правиш през две седмици татуировки с къна с неясен състав, на голяма площ на тялото.
Даже и един фризьор се опита да ми обяснява колко вреди къната и като го попитах за аргументи се изказа, че създавала защитен филм и предпазвал от външни влияния - еми това вреда ли е ? 🤣 усети се какво казва и млъкна.  Не успя друго да ми обясни.
Иначе къната е нещо, към което трябва да подходиш с информираност.

# 707
  • някъде под слънцето...
Помня, че  като студентка  ползвах една къна, която не само че  беле доста пипква , но и доста скъпа за времето си(началото на 90те, бдме турсска).Имале билки , къна и  оцветител  индиго П
.Трябеаше да стои не знам колко си часа и после  след нанасяне, още тилкова  .Косата стаеаше нерероятна.Съдъежаше, билки, къна и оцветител.За съжление изчезна в средата на 90те ибтака и не я видях повече

# 708
Къна слагах на млади години, предимно египетска. Подхранваше ми добре косата, но и ЕГН-то нали...
После минах на Рубина. Слагах в нея жълтък, зехтин, кисело мляко и какво ли не. Хем цвят, хем подхранване, много бях доволна. После минах на боя и вече не съм в час какви марки има и какво е качеството им.
Но и чух и аз от една фризьорка да не се мажа с къна, имало много химии в нея.

# 709
Да ви кажа аз пък нееднократно установих, че на мен по-къса коса от до гърдите и под тях(да речем до закопчалката на сутиена )😂 сиреч до средата на гърба не ми отива.
Да, хубаво стои, много харесвам на други жени. Много пъти съм се подстригвала до раменете,до ключите, средна такава никаква дължина. Ами не и не.
От лицето ли е (овално, леко издължено), от фигурата ли, от телосложение, не ми отива толкова и това е. И няма оправяне с оформянето като е чуплива има ли дължина дължина не стои хубаво.
Стои само ако е много добре етажирана и оформена с четка и сешоар.
Тъй, че повече просто трябва да спра с експериментите. Изобщо не знам дали дори и по-възрастни ще я нося къса.
Подчертавам, че за мен куса коса е до ключицата, даже до раменете пак ми е късо.

# 710
  • някъде под слънцето...
Използвала  "ускоряване на ратежда",   за аради поражения след "отмъщението на фризьора".
Не съм била , а и никога не съм  искала да бъда Рапуцел.

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 10:05 от sl

# 711
  • Между гори и планини
То не винаги дълга коса означава хубава коса. Има много жени с метли ба главата, сухи, изпрачали, с изтощени краища , неподдържан или неподходящ цвят.
В момента в който косата ми не е хубава, играе ножицата, давам ѝ почивка за 2-3 години и после пак я пускам.

# 712
  • някъде под слънцето...
Пресполага се, че когато някий полага грижи за бърз растеж, със сигурност полага и такива косата да изглежда добре.
Такя, че за мен  стимулирането на растежа на косата  в никакъв случай не означава "коса метла".
От  18 тодишна съм с дълга коса , максимум до средата на гърба, от години, вече до под раменете. , Винаги съм полагала  много грижи, винаги съобразени с моментните нужди на косата ми.
Винаги съм била брюнетка, никога не  съм изрусявала, рядко ползвам преси или машинки за къдрици инобикновенонпосягам към уредите на пара..Сешоар само за терапии
Не ми е е случвало, косата ми да "не е хубава".
Проблем са ми фризьорките, "все не можем да се разберем" , за освежаване на краищата и режат по тяхна преценка.

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 10:29 от sl

# 713
Има доста примери сред инфлуенсърките за такива, които мажат корените, показват какви продукти използват, но косите им са ужасни - немити, сухи, направо ужас!

# 714
Ами повечето си скапват косите от къдрене и изправяне, боядисване. А и не винаги ползват наистина това, което показват.
Има коси, които наистина не са ок прекалено дълги, особено ако са редки и тънки, ако ще и до глезените да е, не ми харесва. Иначе изгоряло, изтощено, нацъфтяло, такива неща не търпя и винаги съм предпочитала да се маха, отколкото да го държа и да казвам, че имам дълга коса. Харесвам и искам дълга коса, но да е здрава и хубава.
Майка ми обясняваше, че Блейк Лайвли има хубава коса😅 понеже майка ми винаги е била с коса до раменете, къдрава и каквото и да прави не расте, пък Лайвли е с дълга и руса коса. Ама че е метла е друг въпрос😀 вика е как не е хубава, виж колко е дълга. Обяснявам й, че дълга не винаги означава хубава, но за нея щом е нещо, което тя няма, значи е хубаво.
Има жени, които като видя бих им махнала едни 20 см опържена коса от пресата..

# 715
  • някъде под слънцето...
Имфлуенсъри не гледам.
"Синдрома на овцата" е една от печелившите твхника на продажба.

Около мен  не съм  виждала  хора с изгорели, изтощени и накъсани коси. Дължината обикновено е  най много до средата на гърба.Изключение правят  азиатки , циганки и някои ЛатАм, но те  по принцип са облагодетелствани с ген за гъста коса.
Неподходящ цвят е нещо относително.На един му харесва, на друг не.

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 12:54 от sl

# 716
Блейк Лайвли даже има серия продукти за коса.

Вчера се подстригах (сама) понеже вече моята беше станала до дупето, отрязах 10см и се чувствам чудесно. За мен много дълги и рехави коси също не са хубави.
Карам си с Elseve Growth Booster шампоан и серум, а след шампоана нанасям маска и балсам каквито имам, защото съм се запасила и гледам са ги изразходя, а тогава да купувам други.

# 717
  • някъде под слънцето...
Блейк Лайвли даже има серия продукти за коса.

Да се чуди човек колко дами имат прекрасни коси  без да са чували за нея и продуктите и.

# 718
  • Между гори и планини
Блейк Лайвли има една камара екстеншъни 😂
По чуждите форуми я разкостиха от бъзици.

# 719
Ти остави екстеншъни, явно и те са изгорели😃 ама донякъде разбирам, че това да си преднкамера изисква често да правиш прически и то колкото и да пазиш сигурно си оказва влияние.
Има серия за коса ама и за това я бъзикаха.
Гледах й сега профила и мисля, че вече й е по-добре косата. Във филма с Балдони ми беше метличка.
Не виждам екстеншъни обаче, ам и аз не съм особено запозната.

Общи условия

Активация на акаунт