По-бърз растеж на косата - тема 11

• 51 405
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
Не мисля, че тук се визира дължина на всяка цена, пък ако ще да е метла косата.
Ако косата ми е източена режа без никакви угризения, да може да ме е яд, но режа до здраво.
Дългата коса при мен никога не е била на всяка цена. И много, много пъти съм рязала драстично косата си.
Винаги съм имала хубава, гъста коса.
Обаче във времето в поддържам по-трудно и разбира се не е такава, каквато беше преди, защото боята си казва думата.
Макар нищо друго да не и правя и много да си я гледам.
Не смятам косата на Блейк за нещо особено тънка и рядка,  но цялостно е ок, защото и самата тя ми е много симпатична.
Нали се сещате, че това е жена родила четири деца. А и като ген косата й си е такава.
За мен макс дължина е до лактите.
Всичко натам ми е селско и циганско.
Сетих се  за чалга певиците. Някои от тях имаха прекрасни коси(Анелия в годините когато изгря).
Нито една към днешна дата няма такава. Повечето са останали почти без коса.
Защо ли? Много са причините, но не знам как са допуснали това, при всички грижи при топ фризьорите, които посещават.
Не знаех, че Блейк има екстеншъни.

# 721
  • Между гори и планини
Ама те поп фолк певиците до една бяха с екстеншъни 😂
2004 година имах коса до под дупето, много трудно ми беше да я поддържам - миене, сресване и т. н. Живеех предимно на плитка, защото косата ми е къдрава и много лесно е да се заплете и стане на кълбо. И тъй като никога не е боядисвана, когато реших да я подстрижа до раменете, точно една фолк певица я купи. Тогава още не се даряваше за онкоболни, та тази жена дълго мята моята коса 😂

# 722
Така е, Доня, от зората на фолка са с екстеншъни.

# 723
В зората на фолка чак толкова широка употреба нямаше на екстеншъни.
Но да, те слагат постоянно, то и затова и коса не им е останала.  
Друга тема е, че и с цветовете експериментират, вечните им диети, режими, Оземпици и прочие хапчета.
Та има много фактори при тях.

# 724
  • Между гори и планини
Значи, единствено Цветелина, Рени, в началото и Глория и Румяна бяха без екстеншъни. В София нямаше толкова много фризьори и сме ходили при едни и същи. Мен да ме мият и сресват, другите за поддръжка. Тогава се носеха треси и метални клипси. От тогава ми е много тренирано окото и веднага забелязвам. Сега вече има много ноеи , почти незабележими методи .

# 725
Значи, единствено Цветелина, Рени, в началото и Глория и Румяна бяха без екстеншъни. В София нямаше толкова много фризьори и сме ходили при едни и същи. Мен да ме мият и сресват, другите за поддръжка. Тогава се носеха треси и метални клипси. От тогава ми е много тренирано окото и веднага забелязвам. Сега вече има много ноеи , почти незабележими методи .

Да и аз веднага за тях трите се сетих.
Румяна(мир на праха й)невероятна коса имаше. Рени също. Анелия сущо беше с уникално красива коса когато беше тъмна.
Цветелина и сега е с хубава коса. Глория също беше с буйна грива.

# 726
  • София
Фолкзвездите дори не ги знам по имена, всичките са ми еднакви. И честно казано, именно заради тях не харесвам толкова дълги коси Joy Ужасни са ми.
Имам в обкръжението си много жени, които са на принципа - колкото по-дълга е косата, толкова по-добре. Без значение в какво състояние е. Ами, не ми харесва и чак ми идва да им резна едни 10-ина загинали вече пършиви сантиметра от краищата 😆
Иначе за маслата.. Да, свалят цвета наистина. А и трябва да се внимава с тях. Аз съм със себорея и не всички са ми ОК. Кокосовото и бадемовото не ми понасят и ги избягвам.
Има значение също и качеството на самите масла. Евтините, които съм пробвала, не са ми харесали. Тези на Дотера като че ли най-много ми допадат до момента. По-скъпи са, но са страшно икономични, така че си заслужават инвестицията.

# 727
Щокоадкез какво ползваш за себиреята.
Дай да оценим опит, щеъвече и а знае знам какво да ползвам.
Иначе масла аз си купувам от Зоя. Качествени и за близо година ми стигат.

# 728
Ехе за година. Кои масла взимаш и в какви разфасовки? И колко често ползваш, на корените ли слагаш или на цяла коса/краища?

# 729
  • София
Етеричните масла са много концентрирани и се ползват много пестеливо, по няколко капки. Задължително обаче се смесват с базово, не се ползват самостоятелно.
За себореята… Няма лечение това чудо. Временно действа нещо и после пак се почва. Особено когато има стрес (а то кога няма Simple Smile). В момента ползвам розовия шампоан с божур на Klorane и редувам с един на Dermedic. От време на време включвам някой от дрогерийните. На Gliss (жълтият и черният са ми любими) - само те не ми дразнят скалпа. Всичко друго е ужас! Aveda също ми понасят добре, но изхабих няколко и спряха да действат. Пробвала съм на Vichy и Ducray и не бях доволна. Phyto също..
Caroline, кажи някой твой фаворит - да менкаме опит наистина. Знаеш, че ефектът е временен, така че трябва да се редуват. Поне аз до този извод стигнах.
Btw смотаният Хед енд шолдърс, който мъжът ми ползваше, маха всички сквами, но пък прави косата суха и ужасна Joy

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 19:34 от ShokolaDkaa

# 730
Шоколадов, при мен работата е, че вече затишие няма. Нищо не ми действа. Не временно, а изобщо. Преди имах периоди на изчистване от поне половин година, овладявах го.
Откакто родих (минаха вече цели девет години) и изкарах Ковид няма махане с нищо. Към абсолютно всичко, което ми действаше преди станах резистентна.
И кортикостероидите не ми помагат.
И косопад имах няколко месеца. Влошиха се нещата, сега расте нова коса. Но е изтощена, перушинеста, не знам какво да я правя и как да я възстановявам.
А само допреди една а година беше доста по-хубава и дълга до лактите.
Диетата ми повлия. Вярно, че свалих каквото исках, но ми се отрази на косата.
Шампоаните, които ползвах преди и много харесвах бяха Дюкре Келуал ДС(това ми оправяше проблема веднага, но формулата е друга и вече не ми действа), Юсерин, Клоран с китайски божур, който и ти казваш, че ползваш както и на Здраве с чаено дърво и този с кофеин.
Катранен на Еоза импекс е голяма изненада за мен и от него ми е ок, наистина е хубав.
Също и Селсун Блу син вариант на Регал( с други име е,не е онзи Селсун дето го имаш преди години).
Дадох сума ти пари за Сорион, италиански шампоани, кремове. Нищо, само парите си давам, нищо не действа.
Тези шампоани поне не ми дразнят, но и не решават проблема, както беше преди.
Аз вече отивам към псориазис, генетично е.
Ползвала съм почти всичко на пазара.
Била съм при най-добрите дерматолози в държавата. Нищо не става. Но не смея да мина на биологично лечение, защото не съм толкова зле и няма кой да се съгласи да ми го изпише, а и има много странични ефекти и не смея.
Мъка е общо взето. Буквално ми е писнало.
А това, че сега и косата ми не е в оптимално състояние, въпреки цялата грижа още повече ме дразни.
С масов шампоан от магазина, абсурд да се измия, че става страшно. Само за едно миене главата ми пламва.
Последния месец дадох над 200 лв за козметика. И нищо, по-зле става.
Нито краища, нито скалп са добре. И маслата вече не ми действат както преди.
Кой е този Head and Shoulders ?
Като дете ползвах само него и ми помагаше.
Аз съм от пети клас така. Но първо почна като пърхот, после след 20 - та година себорея, сега отива вече според мен между себорея и псориазис.
Няма оправия. Даже при това положение съм много благодарна, че косата ми е гъста, огромна и хубава въпреки всичко.
Но не знам сега как да я възстановя.
Тревожен човек съм по принцип, та стрес да искаш при мене, сама си го образувам.
Съдба 😊 какво да се прави

# 731
  • София
Ох, е ти ме отчая направо Sad Обаче и аз натам вървя... Майка ми е с псориазис, но аз засега съм само с това чудо. Ззапочна изведнъж преди няколко години, както и няколко странни алергии (студова и слънчева), не знам дали имат някаква връзка..
Шампоанът на Head and Shoulders с ментол съм ползвала, но много инцидентно (просто си бях забравила моя). Учудих се как ми изчисти скалпа. После си го купих и естествено след 2-3 ползвания нямаше ефект. Помня, че косата ми ставаше сплескана и суха и го зарязах. Пробвай, ако искаш, но да не ме биеш после Joy

# 732
Тая Блейк Лайвли от вас я чувам. Ни знам ни коя е, ни за какво се бори.
И изобщо, инфлуенсърите са ми безкрайно безинтересни и безполезни. Според мен, всеки трябва да намери своя начин, ако ще и по метода проба - грешка, за да възстанови косата си, а не от безразборни и в доста чести случаи - безсмислени съвети.

# 733
  • Някъде там
Тая Блейк Лайвли от вас я чувам. Ни знам ни коя е, ни за какво се бори.
И изобщо, инфлуенсърите са ми безкрайно безинтересни и безполезни. Според мен, всеки трябва да намери своя начин, ако ще и по метода проба - грешка, за да възстанови косата си, а не от безразборни и в доста чести случаи - безсмислени съвети.

Когато прочетох за Блейк Лайвли, се запитах коя е тя, но след бърза проверка в Google веднага я разпознах. Оказа се, че дори е на корицата на една от любимите ми книги. Що се отнася до козметиката за коса, смятам, че правилните продукти се откриват чрез метода „проба-грешка“. Само така можеш да разбереш какво наистина работи за теб и от какво се нуждае косата ти.
Идеалните маски и финиши за коса за мен са възстановяващи, но леки. Отразяват ми се добре продукти с малко съдържание на соев протеин, хидролизиран кератин, аминокиселини, хидратиращи агенти, като хиалуронова киселина и глицерин.

# 734
  • някъде под слънцето...
Точно, проба грешка.
Инфлуенсъри не следя.Предпочитам да потърся информация,   да прочета различни мнения, да експериментирам.

Чалгата  визията от   никога  не ми допадала  . Тук се срещат подобни визии, но са предимно Лат Ам.

Коса  под средата на гърба никога не съм имала желание да имам.Никога не съм се изрусявала. Боядисвам се  още  от студенските години. .Костваше ми години да си намеря  цвета, който търсех .Последните 6 години   не съм сменяла боята.Миналата седмица подновх наличностите , но са сменили опаковката.Консултантката твърдеше, че е същата, но  видях, че колагена е заместен с памуково масло.

Фен съм на маслата.Преуош, смесени с маска, нанасям по дължините.Използвам и масла за скалп(пестеливо)
На чиста коса , като последна стъпка  слагам пестеливо на краищата, масла, които не омазняват.
За да запазя специфичния нюанс на цвета използвам  оцветяващи маски .

Косата ми е доволна и  често получава комплименти  .

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 13:18 от sl

Общи условия

Активация на акаунт