По-бърз растеж на косата - тема 11

• 51 941
  • 766
  •   1
Отговори
# 750
  • Някъде там
При мен проблемите с фризьорите не са на база колко се реже, а каква форма правят. Обяснявам, нося снимки/видеа, но накрая излизам от салона с глупави пластове и съвсем друга причеста от това, което искам. Понякога това "удоволствие" е и скъпичко.

Оф, и аз съм драма с настоящата фризьорка. Години си ходех при една жена, която ме правеше точно както искам, много бях доволна, но уви, почина миналата година.

Сега изнамерих една в квартала....еми не ме кефи как ме прави, едно обяснявам, друго "чува", пък и ми теоретизира кое било правилно или не....ОК, тя знае повече за косите и подстригването от мен, но...
Иначе и аз съм на етажи, но ....последните пъти все ми е компромис.

Пък и не знам къде да търся друга, не искам да плащам огромни суми за подстригване, то и сега не  много евтино - 30 лв. в най, ама най-прост квартален "салон".  Да дам и 50 лв., ама поне да ми харесва резултатът.
Аз също се подстригвам на етажи, защото след една определена дължина косата ми на черта стои някак „тежка“ и струпана в долната част. Последния път обаче фризьорката ми направи етажите малко по-изразени, което не ми допадна. На 05.02. имам час само за връхчета и мисля леко да я изравним. Тя е на мнение, че няма да се възприема така, но ще изпълни желанието ми.
По принцип посещавам двама фризьори, но в последните две години избирам жената в моя квартал – просто нямам възможност и време да пътувам до другия. За подстригване, изсушаване и преса ми взима около 15-20 евро

# 751
Аз заради това от години съм подстригана на черта и мъжа ми ме подстригва с неговата машинка вкъщи. Ми по - хубава коса не съм имала.
Преди, когато бях на етажи все ме подстригваха с някаква филажна ножица, то къса косата, чудо.
Викам му като порасте дълга да ме оформя той на черта, неще. Страх го било🤣
Така и така сме на тема подстригване, като видяхте (назад има половинки снимки) моята коса дали ще й е ок да е на етажи? Тънък фин косъм, но не е рядка, но заради тънкия косъм така изглежда.
Иска ми се да я подстрижа по-натам, като стигне средата на гърба, на етажи, мисля, че по-добре ще се оформя (например със сешоара, който спечелих, който е като дайсън). Защото моята коса не държи хич такива неща и гледам на повечето жени са им на етажи косите, които им държат повече.
Иначе съм решила да си взема и термочетка за оформяне. И съм сложила още няколко вида неща за къдрене без топлина🤣 полудяла съм вече с тия методи, много ме кефи да пробвам различни неща.
Декември си направих много готин blow out ефект с чорапите на мъжа ми🤣

# 752
Методът с чорапите няма грешка, правя го от почти година и съм много доволна.

# 753
  • София
Методът с чорапите няма грешка, правя го от почти година и съм много доволна.

Какъв е този начин?

# 754
Ето така се навива косата и се спи през нощта:

https://www.youtube.com/shorts/WH2KP6MciH0

# 755
Азара, моят косъм също е фин, косата ми е права. Етажите не са добра идея за коси като нашите. Моята се накъсва, стои проскубана и изглежда рядка, а не е. Бавно расте и ми отнема години да я оправя след лошо подстригване.

Ти беше споменала маска на Лореал с аминексил. Доволна ли си от нея и би ли я повторила?

# 756
  • София
Да, за тънка, фина и права коса етажите не са никак добър вариант. Правят я да изглежда проскубана и пършива. Ако е много дълга обаче, евентуално могат да се направят някакви layers около лицето и после надолу леко да се прелее. Малцина фризьори обаче ги умеят тези неща. Повечето си правят едно и също - каквото си могат, без да се съобразяват с типа на косата.
И при мен чертата с машинка е най-доброто. Пробвала съм какви ли не варианти и това ми е фаворитът Simple Smile

# 757
Еми нали уж обем правели етажите?
Маската с аминексил нищо не мога да кажа, хидратира си добре, слагам я на цялата коса заради аминексила и като допълващо към серума и шампоана. Добра е имам предвид, но самостоятелно за растеж не знам дали помага, иначе за хидратация е ок.

# 758
Аз не виждам как маска, която се нанася по дължините ще помага за растежа.

# 759
Тя се нанася и по скалпа ако целиш да действа аминексила.  Може да се ползва като leave in по краищата, като маска преди миене, като маска в корените и като хидратираща по дължините.

# 760
Гладка права коса няма как да има обем според мен каквото и да ми казват. И на мен така ми пееха некадърни фризьори, че като е на етажи ще има обем. Ефектът при мен е ужасен - choppy краища, не съм сигурна как е на български термина, но стои все едно дете е кълцало с тъпа ножица. Няма преливане на пластовете, защото косата е съвсем права, стои проскубана, хвърчаща, губи се всякаква плътност. Да не споменавам пък какви щети нанася при мен така любимата на всички фризьори филажна ножица и как цъфти косата ми като луда години след това.
Последното зверско издевателство над косата ми беше преди 4 години и още не мога да я оправя. Точно пластове ми беше направил един без да ме пита искам ли или не искам и от дълга равна и плътна я докара до проскубана перушина с най-дълъг пласт едва до раменете. Най-късите бяха сигурно около 7 см отгоре на главата, бях като ония бойните петли. Сега като се сетих и пак ме обзе желание да отида да го удуша.

Единствено си го представям както Шоколадка описа - дълги пластове на много дълга коса, но моята никога няма да стане толкова дълга, че да пробвам.
След десетки години експерименти установих, че моята коса трябва да е дълга докъм средата на гърба и равна и основната ми цел е да е здрава. Това е оптималното за мен.

# 761
  • София
Аз на етажи последния път бях като някое некадърно фризирано йорки Joy Обем, ама друг път!
Азара, за нашия тип коси няма такова чудо. Пробвала съм всичко и с триста зора докарвам някакъв обем, но е за кратко и с цената на сума време, занимавки и куп продукти, които я правят да изглежда сплъстена и мръсна (на всичкото отгоре ми дразнят и скалпа). Така че се примирих и си ми е екстра с права и гладка коса. Ми то природата си знае работата, но ние нали все искаме нещата, които си нямаме Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: чт, 29 яну 2026, 22:19 от ShokolaDkaa

# 762
От дете си мечтая за гладка, права коса без обем. Моята е чуплива, леко къдрава се постига лесно с дифузер, или без - само с намачкване и крем за къдрици, има обем, който мразя и на етажи ми е по-добре, защото пък иначе отдолу се натрупва обемът. Филажната ножица ми отнема обем, но и прецаква косъма, та не я искам. Години наред я изправях с преса, но изгоря много, та вече й правя къдрици с дифузера само.

И върхът на гадостта е, че косъмът не е плътен и е перушинеста, а не тежка. Може би и с това горене съм си го докарала, затова търся продукти за плътност.

# 763
Еее сега, не говоря за някакъв огромен обем🤣 иначе съм постигала ефект с един спрей, български, ама го забравих кой е. На къса коса до раменете, а за етажи говорех за дълга коса. (Когато порасте).

Ей го е🤣

# 764
  • София
Спреят на Tigi Bed Head Queen For A Day прави много добър обем, но скалпът ми е проблемен и не ми понася. Пробвай го, ако не си. Както и лосиона на Кевин Мърфи, впрочем цялата серия за обем е много добра. Full again мисля, че се казваше. Тези наистина имат ефект, но вече не ми се занимава и искам единствено да ми е здрава косата (и скалпът).

Общи условия

Активация на акаунт