По-бърз растеж на косата - тема 11

• 52 788
  • 793
  •   1
Отговори
# 780
  • някъде под слънцето...
При мен четката с глигански косъм разбухваше косата(ставам като разплетена кошница), защото съм с чуплива коса, но не  се  хресвам с такъв ефект.При дъщеря  ми  изобщо не вършеше  работа,  въпреки , че е с права коса,  но тя има коса за три глави.

.

# 781
  • Между гори и планини
Аз съм с къдрава коса 😂 На снимката вече е дори позагладена.
За това първо хидратиращ спрей, които я прави влажна и хлъзгава, след това масла, след това сресване от върха към корена и накрая четка която заглажда косъма и мога да се покажа пред хората 😂
и от това, става ето това

# 782
  • някъде под слънцето...
Моята беше гъста и къдрава до към 45, сега вече стана редичка и чуплива

# 783
  • Между гори и планини
Моята е на периоди, като здравословното ми състояние или стрес ѝ влияят. Когато влязох в менопауза, беше зле и я подстригах. От година хормоните ми се укротиха и пак стана като преди. Аз съм на 46 😊

# 784
  • някъде под слънцето...
При всеки е идивидуално.
.
При мен промяна започна постепенно  след 45-46..,
Преди това  ми  се е  случвало  неведнъж , да установя, че ми няма обецата(на винтче) в офиса  и при измиване на косата  следващия ден да падне  на пода в банята.
Сега след измиване,  нанасям  продуктите, разресвам с четка за мокра коса и после "скрънч" с кърпата...
Спя с вдигната коса.В къщи и в офиса я "закопчавам" с дървени игли.

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 13:16 от sl

# 785
Интересни неща споделяте в последните страници.
Аз съм почти убедена,че нещо се е случило при последната ми подстрижка и затова сега косата ми така хвърчи. Техника с ножицата беше различна.
Правих и терапия, искам пак да направя, но не знам как изобщо ще ми се отрази.
Боядисах се сама миналия уикенд, цвета стана супер и боята ми хареса.
Доня Дафина какво продукти ползваш, ако си споделял извинявай, не съм чела назад.
Имаме сходни коси и затова питам.
Моята е леко чуплива, гъста, обемна, твърд косъм, порьозна.
Без етажи при мен не става, стои зле.
 Обем имам много. Най-много се харесвам с пяна и дифузер.
Купих две случи серии, но още не мога да определя как ми действат.
Сега съм взела крем за къдрици, защото с пяната няма да стане, изсушава  досъа.
От последното подстригване косата доста е пораснала.
Не знам какъв лекар да посещавам, трихолог може би.
Следвам много фризьори и двама от тях са ми твърде далече за да ги посетя специално.
А сега съм решила, че ще си купя любима дрогерийна серия, която изглежда ми действа по-добре от прехвалените серии от ЗР за които дадох над 200 лв последния месец.
Серията е на Елсев, лилавата Хилаурон плъмп🙂
И искам да споделя едно наблюдение.
Ползвам Лакме и Чи целите серии(протеинова и хидратираща серия) като три седмици се мия с едната, после с другата. Косата стърчи и е перушина и с двете.
Като с тази протеиновата е една идея по-добре.
Видимо шампоаните са много хубави, под душа се усещат много добре, косата става еластична и гладка. За скалпа-тотал щета.
Дължините сухи и много фризи.
И сега, какво се случва след като се боядисах с Лореал боя от магазина?
Боядисвам се аз, измивам само с шампоана и маската към боята и и чудо, косата ми е разкош -йеммобемна, хем лъскава, хем гладка,хем подредена.
И разбира се това масло са само към кутиите с боя 🤣

# 786
  • Между гори и планини
Мисля, че в темата за къдрава коса сложих подробен пост със снимки какво използвам и кога. Аз обаче никога не съм се боядисвала. Та не знам дали това което правя е подходящо за боядисана коса.

# 787
  • Някъде там
Последните страници видях прекрасни коси.Всички сте супер!

# 788
Днес приключих серума с аминексил на лореал (розово/оранжева опаковка, не знам кой как я вижда Grinning ). Резултатите ми харесаха - по линията на косата, особено в ляво виждам сгъстяване и нови косъмчета, нещо, което досега го нямаше, пък съм на 27 години. дължина също според мен имаше, качих в събота снимка. Остава ми шампоана да довърша.
Иначе сега оставам на Евтерпа за интензивен растеж шампоан и серум преди миене на косата и ще редувам този серум с маска на ривана ( смес от масла, като аз добавих към тях кокосово, рициново, арганово, 10 капки канелено масло, две пипети от серум за скалп Spa master с хиалурон, както и много малко глицерин)

Маслените маски ще редувам периодично с маски с индийски билки на прах, за да не се налага да мия косата често, те помагат, поне при мен, да я мия с 1-3 дни по-късно, пък и имат почистващо, антибактериално действие и тн.

Добавки през устата : имам за още почти месец Солгар за коса,кожа и нокти; след тях - Vita bear гумени мечета ( от Турция са купувани, не знам дали ги има тук или дали правят доставки)
периодично като се сетя пия по 1 лъжичка МСМ, разтворена в сок (рядко пия сок, за това и не се сещам)
 В същото време обмислям и на 1-2-3 месеца, според финансовите възможности Grinning да ходя на терапия за коса.

# 789
  • някъде под слънцето...
Също пия добавки , ходя на  лекар ortomolecular, прави изследвания инако се налага прави промени в схемата.
Отразява ми се дибре, както на кожата, така и на косата.

# 790
Аз съм имала кофти коса от техника на подстригване и от терапия. Бях си направила кератинова терапия, а тя изобщо не е подходяща за моята коса, защото на мен ми трябва хидратация, а кератинът е протеин. Станах като разплетена кошница. Така че вече много внимавам за такива неща. Мислиш, че си правиш терапия, а накрая се оказва, че положението е по-зле.

# 791
  • Между гори и планини
И на мен кератинът не ми влияе добре, косата ми става ужасно твърда и суха. Тя и без това е твърда.

# 792
Моята терапия беше с арган. Май се води кератинова.
Аз още търся баланса. Ужким толкова се грижа за тая коса, а така и не мога да разбера кое йнвлияе синтез кое не.
Доня Дафина, ще потърся в другата тема да видя какво си писала. Обаче моята коса е боядисвана от години и си права, ще това променя изцяло грижата и има огромно значение. Иначе структурата ни е сходна.
Моята е само леко чуплива. Твоята като гледам отива 2b, 2 c може би.
Важното е, че имам нови растежи.
Ще взимам пак някакви добавки. Аз си знам,че при мен е от отслабването този косопад.

# 793
Кератинът и арганът нямат нищо общо. Арганът хидратира, а кератинът дава протеин. Когато съотношението между двете се наруши, тогава вече си личи по вида на косата.

Общи условия

Активация на акаунт