Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 83

• 38 304
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
Редовно си ям колбаси, дори и на сандвичи, където няма термична обработка. Не знам дали може 🤣🤣🤣

# 481
Аз мисля че няма проблем особено щом е минало термична обработка, аз хапвам и без да е минало но гледам да не прекалявам 😃

# 482
5 стотинки по темата за храната.

НЕ следва да се консумират:
- сурови меса, яйца и риби
- едри риби в големи количества, поради голямото им съдържание на живак
- сурово-сушени колбаси, поради голямата вероятност за наличие на бактерии. Особено домашни такива, защото се предполага, че купешки минават през инспекция преди да бъдат пуснати на пазара
- непастьоризирани млечни продукти в това число и сирена
- не добре измити сурови плодове, зеленчуци и особено салати, поради риск от токсоплазмоза

# 483
Пастьоризирани може.

# 484
  • София
И с двете бременности съм яла такива месца в сандвичи и пици. Никакви проблеми не съм имала, но и все пак са минали контрол преди да стигнат до пазарската мрежа и не ме притеснява. Повече проблем може да имате от неизмити добре плодове и зеленчуци.

Сега пушена сьомга например не си позволявам, ама зимата и не ми се яде. И внимавам с меките сирена и непастьоризирани продукти (не консумирам принципно), тях не приемам.

# 485
Кои сирена определяте за меки? Кремообразните ли? Филаделфия, топено? Може ли? Синьо сирене знам, че не може, както и горгонзола. Май и бурата не може и я избягвам сега. А, моцарела? Тя ли също е към меките сирена? Камембер и Бри не харесвам особено и не са ми проблем.

# 486
  • София
Филаделфия и моцарела ям, но останалите които си изброила - не, а много ги обичам аз.

# 487
Зависи от марката и конкретния продукт, за това аз чета етикетите. Намерих моцарела, синьо сирене и крема сирене, на които на етикета пише, че са направени с Пастьоризирано мляко.

# 488
На сега си пуснах една пица на фурната,не мисля че е кой знае какво

# 489
Ми то мисля моцарелата масово е от пастьоризирано мляко. Аз ям моцарела. Виж синьо сирене не ям. Топено ядох панирано веднъж, не се усетих. Крема сирене ям, не мисля, че някой би рискувал да прави от не пастьоризирано мляко.

# 490
  • София
Чета, чета и да си споделя само огладнявам! 😂
Яде ми се микс от всички храни.

# 491
Аз и синьо сирене съм яла,като бременна само че е било с пиле и сметана. Минало е термична обработка. Иначе колбаси,които не са минавали термична обработка не бях барала 9 месеца,но в крайна сметка си решава☺
Зеленчуците от край време винаги ги кисна поне два часа в студена вода. Това ми е навик🤷♀

# 492
Колбасите ако са варени мисля, че няма проблем.

# 493
  • Пловдив
Всичко ям и не се втелясвам и с предната бременност бях така.
От всички храни, салатата е най-рискова.

# 494
  • Варна
Позволени са:  твърдите сирена като чедър и пармезан. Те не съдържат толкова вода, колкото меките сирена, така че е по-малко вероятно в тях да има наличие на бактерии. Можете да консумирате спокойно моцарела, крема сирене, панир, халуми, козе сирене и сирена за мазане, ако са направени от пастьоризирано мляко.
Не са позволени Бри, Камембер и синьо сирене.

Общи условия

Активация на акаунт