Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 83

• 38 316
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Мерси за отговорите. Гледала съм ги калкулаторите, ама пак те обърквам, щото по тях е едно, а АГ ме идкарва с една седмица напред. И явно в броенето е разликата. Мерси отново

# 91
Ами АГ-то го смята от датата на последната Ви менструация .
Мерси за отговорите. Гледала съм ги калкулаторите, ама пак те обърквам, щото по тях е едно, а АГ ме идкарва с една седмица напред. И явно в броенето е разликата. Мерси отново

# 92
  • София
Hope, различните калкулатори смятат различно. Някои приемат, че например 8+2 е 8гс, а други 9гс. Моето АГ приема, че това е 9гс. Аз ползвам онлайн калкулатор на Денк (нещо такова е сайта), защото там си изкарва завършена седмица + колко дни си вече от следващата и съвпада по изчисления с тези на АГ.

# 93
Аз ползвам калкулатора на сайта "моето дете" и там и при АГ съвпадат нещата термин  и т.н.

# 94
  • София
Е, то не е много сложно. От ден на последна менструация започваш да броиш, като този ден е 0. Значи ако последен МЦ е бил на 1 януари, то на 3-и януари си 0+3 или иначе казано в седмица 1 Simple Smile После 1 + 3 си в седмица две и т.н. Повечето АГ май така ги смятат, а вече онлайн калкулаторите на кой как му дойде Simple Smile

Когато децата са на 2 години и 5 месеца, те са в третата си година, нали? Когато сме в 21 век, сме между 2000 и 2100 година, нали? С календара про бременност  е същото Wink

# 95
Аз съм с Feia и ми го изчислява с 1 ден разлика само от АГ-то, но не мисля, че е такава драма. Важното ми е на прегледа да си отговаря на кг и см със седмицата, в която е. За термина изобщо не мисля, защото при всички положения ще съм секцио и няма да дочакам термин.

# 96
Как горе долу се назначава секцио спрямо термин? Задължително ли е секцио на възраст над 40+ и първа бременност, и защо, ако е така?

# 97
Според мен това е много относително кога се назначава. Зависи какви са размерите на бебето, как е общото му състояние и сигурно хиляди други медицински фактори има. Не се чака термин, когато е ясно, че ще е секцио, за да не тръгне естествено раждане. Според мен зависи и какво е Вашето общо състояние, а не дали сте 40+ с първо раждане. Аз примерно съм с отлепена ретина и няма да ми дадат да раждам естествено. При Вас може да има друго състояние, което налага секцио, а не годините.

# 98
Докторът определя от коя до коя дата е най-подходящо да се направи секцио и вече Вие си избирате дата. Моето е края на 37 г.с., първа бременност.

# 99
Подкрепям мнението на VaniaK.
При мен първото ми раждане бе планувано за естествено,но след 9 часа мъки се наложи спешно секцио. Бях на 20 естествена бременно ст☺
С второто 14 години по късно директно ми казаха планово секцио. Имах вариант за естествено,все пак разликата на децата ми е голяма,но бях след инвитро и нз защо следящият в провинцията държеше всичко да е под контрол. Имах му страшно доверие и не съжалявам. С плановото секцио АГ държеше бебка максимално да е износена и ми назначи датата в 38+5 дни. Според него дробчетата се развиват последни и държеше секциото да е поне след 38 сед. При мен и двете деца си бяха едри над 4 кг и може би секциото е било за добро,за да нямам мн разкъсвания макар,че не е 100%,но с това се утешавам😂

# 100
Досега където и да бях, всички лекари казват, секцио ще бъде, разбира се. Без оглед на моята форма, само на база възраст, и че нямам раждане. Иначе всичко е нормално при мен, аз много съм спортувала, и се чувствам чудесно ( като изключим гаденето, което не минава и в 15 седмица). Аз лично нямам претенции, даже при естествено малко се плаша, защото знам, че майка ми е имала много тежки 3 раждания, по 24 часа, без естествени контракции, много медикаменти, и съответно без кърма след това. Та ако съм като нея, вероятно по-добре секцио, и после да си кърмя, отколкото нейния филм. Лятото ми се наложи да правя медикаментозен аборт заради мисед, неуспешен, изобщо не успях да получа нужните контракции за да го изхвърля, повторихме лекарствата, и пак. Та неуспешен медикаментозен, и това ме навежда на мисълта, че може би и при мен това с контракциите няма да се получи.

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 15:27 от Анонимен

# 101
Здравейте! В 20 г.с. съм и вчера на феталната морфология измериха шийката ми 27 мм, а в 18 г.с. е била 30 мм. Притеснявя ме тази разлика, но лекарката от феталната ми обясни, че под 25 мм се говори за скъсяване. Веднага писах на следящия ми и той също не отрази да има някакъв проблем.
Нямам въпрос, само споделям, защото ме е страх с тази шийка и да не се изпуснат нещата, а може и просто всичко да си е в мойта глава. Другата седмица имам час при АГ, която ме следи по здравната каса и ще се консултирам и с нея, но ако някоя от вас  с повече опит с шийките сподели мнение също ще бъде хубаво.

# 102
  • София
Шийката е еластична тъкан, може днес да е 27 мм, а утре 34 например Simple Smile При мен по едно време както беше 37, стана 40 и нещо Simple Smile Докато не ти кажат нещо да се притесняваш или да ходиш често да следят, значи си окей.

# 103
И аз това си повтарям, че ако има нещо щяха да ми кажат поне някакъв режим да спазвам. Ще си изчакам прегледа другата седмица какво ще покаже.
Шийката е еластична тъкан, може днес да е 27 мм, а утре 34 например Simple Smile При мен по едно време както беше 37, стана 40 и нещо Simple Smile Докато не ти кажат нещо да се притесняваш или да ходиш често да следят, значи си окей.

# 104
  • София
Е, най-добре се пази малко повече - недей прекалява с движението и усилията да чистиш, готвиш и т.н. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт