Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 83

• 38 323
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Да, да. Ще гледам да лежа повече. Благодаря!

# 106
Нека да ти я мерят всеки път и чак ако се скъси под 25 мм тогава винаги могат да ти сложат песар,спокойно.

# 107
До сега всеки път са я мерили. Просто всички лекари ми изглеждат много спокойни, а на мен май паниката ми е в повече 😁
Нека да ти я мерят всеки път и чак ако се скъси под 25 мм тогава винаги могат да ти сложат песар,спокойно.

# 108
Тя и мойта лекарка изглеждаше спокойна,нали не е на неин гръб Grinning

# 109
Вие със скъсена ли сте? И мен много ме дразни това спокойствие в някой лекари, защо трябва да се чака до последно за нещо, след като може да се направи нещо по-рано.
Тя и мойта лекарка изглеждаше спокойна,нали не е на неин гръб Grinning

# 110
И моята е скъсена - 29 мм в 16 г.с. Ще я мерим утре пак - 17+4. Моята докторка пък малко ме дразни, защото така ме притесни. Говори ми за серклаж, а има варианти и с Утрогестан да се закрепи положението.

# 111
И да се закрепи няма лак да издържи в големите седмици.
На мен ми слагаха песар в 30 г.с. С близнаци , та и това е вариант на по-късен етап.

# 112
По принцип всяка жена е различна, но моя близка приятелка е била също с 29 мм и е родила с 27 мм шийка като е била на Утрогестан. Лекаря й я е уверявал, че ще успят без серклаж. Та има и такива случаи. Не казвам, че и при мен ще е така. Ще се доверя на моята АГ.
При близнаци сигурно вече е по-различно и наложително. Все пак са две бебета и си тежат.
До коя седмица се прави серклаж и до коя песар? Каква е разликата?

# 113
Поне са ви казали какви са вариантите и ще я следят, а на мен никакво обяснение. Вече не знам как да има човек доверие и в лекарите.
И моята е скъсена - 29 мм в 16 г.с. Ще я мерим утре пак - 17+4. Моята докторка пък малко ме дразни, защото така ме притесни. Говори ми за серклаж, а има варианти и с Утрогестан да се закрепи положението.

# 114
Питайте, за да сте спокойна. Аз знаех за този вариант серклаж. Не ми е обяснявала какво значи. Информирала съм се сама. Надявам се да не стигнем до там. Кога Ви викат пак на преглед? Аз бях миналата сряда и утре пак съм на преглед, за да видим как е положението. През това време останах да работя хоум офис - без много движения и натоварване. Тя искаше болничен да ми дава, но за сега отказвам. Моята приятелка до края на бременността е ходила на 2 седмици, за да й следят шийката. Не спря да работи, защото при нея нямаше как.

# 115
Не ме викат по-рано на преглед, а чак след 1 месец. Но поне ходя на две места да се следя и съм си направила прегледите през две седмици. И аз за всичко се информирам сама. Дано се закрепят нещата и при двете!
Питайте, за да сте спокойна. Аз знаех за този вариант серклаж. Не ми е обяснявала какво значи. Информирала съм се сама. Надявам се да не стигнем до там. Кога Ви викат пак на преглед? Аз бях миналата сряда и утре пак съм на преглед, за да видим как е положението. През това време останах да работя хоум офис - без много движения и натоварване. Тя искаше болничен да ми дава, но за сега отказвам. Моята приятелка до края на бременността е ходила на 2 седмици, за да й следят шийката. Не спря да работи, защото при нея нямаше как.

# 116
Много е 1 месец за следене на шийка, ако ходиш само при един лекар, както мен. Добре, че се следиш на 2 места.
Всичко ще е наред ❤

# 117
Серклаж мисля , че се прави до 24 седмица , но не съм сигурна.След това вече варианта е песар, то е силиконов пръстен , който се слага на шийката, маха се непосредствено преди раждането.

# 118
Здравейте.
Как е шийка 4,55см в 23г.с.? И тя колко бързо всъщност може да променя дължината си?
И понеже въобще не съм наясно. Пуснах кръвни изследвания и ми е интересно време на кървене и време на съсирване каква разлика трябва да имат помежду си, за да са добре?

# 119
Супер е. Над 4 см е идеална.
Моята за 1 седмица се промени с 1 см, което е много, а не съм се натоварвала.
По принцип е еластична и може да й скочат см, за което се надявам за моята при следващия преглед.
Иначе в хода на бременността е нормално да се скъси, защото бебето расте и започва да тежи. Влезна ли в 9-я месец, хич няма да я мисля вече тази шийка, но съм много далече още 😃

Общи условия

Активация на акаунт