Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 83

• 38 331
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
  • София
На всяка жена дължината на шийката е различна - генетично не сме еднакви просто. Средно се приема, че дължината е към 3 см. Има жени с малко по-къса или малко по-дълга, няма как да си ги сравняваме тук обаче! Не се гледа и само дължината, лекарите гледат и епителната тъкан как е, еластичността каква е и кой знае още какви неща.
Ето тук може да послушате.

# 121
Аз бях с ниска плацента,ранни контракции,много болки и хидронефроза 2 степен придобита по време на бремнността.Голям кошмар!  Бях в страх да не се скъси преждевремнно шийката ,но въпреки контракциите и болките не се скъси. Бебето ми беше над 4кг. Наистина си е явно до организъм. Само лежах и пих конски дози магнезий. От тогава го намразих!

# 122
Серклаж се прави до 20 седмица и пак е рисково и се води "на горещо".След това може да се сложи песар.Аз и с предишната и с тази бременност съм със скъсена шийка.При първата бременност бях със серклаж,сега бях с песар,сложен в 26 седмица.Махнаха ми го преди  1 седмица и сега всеки момент съм в очакване да родя.

# 123
Важното е, че имаме опции. Само трябва да се следим по-често, за да се вземат мерки при нужда.
Успешно раждане на теб ❤

# 124
Серклаж "на горещо" се казва, когато околоплодния сак е пролабирал в поразтворената шийка и има опасност да бъде спукан при самата процедура, няма общо със седмицата обаче. До колкото съм чувала може и в 24г.с. да се направи, но е по преценка на лекаря и индивидуалното състояние на пациента. Обикновено в такива късни седмици се прави наистина "на горещо" и по спешност, а не превантивно.

Не си сравнявайте шийките,  положението е малко като с мъжките достойнства - всичко е х**, ама всеки е различен Joy Joy

# 125
Забравила съм как се публикува тема отдавна не съм влизала имам нужда от малко помощ и съвет. След 4 дни ми предстои секцио,а аз за пореден 4 ти път за 4 месеца съм отново болна. Имунитета ми е сринат със земята каката не спря да носи вируси и аз лепвам всичко. Много сериозно се притеснявам вече хем заради антибиотика,хем защото се притеснявам от тази кашлица. На пристъпи е,но като почна да кашлям не спирам. Снощи едва 4 часа спах и се събудих от кашлицата. Пратиха ме на екг преди 2 дена беше пълно с болни и станах още по зле. Наистина не мога да вземе решение как да постъпя остават ми 2 дни до края на АБ а аз имам чувството,че няма да успея да се оправя. Пия АБ,пробиотик,стодал,инхалации с физиологичен р-р и не знам вече. Категорично отхвърлям чайовете с мед и лимон предните 3 пъти изобщо не ми повлияха. Има ли риск да се отвори операцията,ако имам някаква остатъчна кашлица или да отложим,но в моя случай е опасно ако бебо тръгне сам. Последните 2 пъти боледувах цял месец не мисля,че има шанс да съм напълно здрава за раждането  време нямам никакво.

# 126
Ако се притесняват да не тръгне раждане няма да ви отложат операцията. За вас ще е най-добре да се възстановите възможно най-много, все пак и секциото си е сериозна операция. Ако не се чувствате въобще добре а дойде време може да ви приемат и да полежите някой ден преди секциото, до подобрение, говорете с АГ. Стискам палци да оздравеете още преди това и всичко да е наред!

# 127
Вземете си витамин Д да пиете. Поне по 5000 IU на ден, помага много за имунитета.

# 128
Здравейте! В 16г.с съм и ми взеха цервикален секрет. На следващия ден забелязах малко лепкаво течение беше колкото грахово зърно. Възможно ли е да е тапата? Много се притесних.

# 129
Не , няма страшно !
Здравейте! В 16г.с съм и ми взеха цервикален секрет. На следващия ден забелязах малко лепкаво течение беше колкото грахово зърно. Възможно ли е да е тапата? Много се притесних.

# 130
Сърбящ обрив между гърдите някоя лекувала ли е? Мисля че ми стана от тесни сутиени и изпотяване, вече от 2-3 седмици го мъча само със Судокрем и не минава, продължава и да ме сърби. Сега имам вкъщи Клотримазол, мога ли да мажа него?

# 131
  • София
Клотримазол е противогъбично. Може да не помогне. Аз също страдам от такива сърбежи и леки обривчета, които се причиняват от потене и топло. След първото раждане като започна едно обилно потене и постоянни топли вълни, заради хормоните се задълбочиха нещата. Общо взето нищо не помогна особено до нормализиране нивата на бушуващите хормони. По-ниска температура в стаята, често преобличане и ако вече стане непоносимо - дерматолог.

# 132
Здравейте, някой от вас приемал ли е Липоферилак (желязо) по време на бременност?

# 133
Аз приемам желязо, но не това.

# 134
И аз приемам желязо, но не е това. Заедно с него пия и витамин Ц за по-пълноценно усвояване.

Общи условия

Активация на акаунт