Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 83

• 38 290
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
В 16 г.с. съм и от седмица някъде имам болки (тип менструални) в кръста. Не спират и се засилват вечер и нощем. Не ме боли единствено в легнало положение. Преди четири дни бях на преглед и всичко беше наред. Доктора ми каза да се мажа с един лосион и ако не помогне (а той май не помага), ще мисли друго.
Някоя от вас минала ли е през това и как се е справила? Адски е неприятно, чак притеснително.

# 526
За запека - круши или сушени сливи, много и всеки ден сушени сливи или си взимате глицеринови свещички ( по-малко се “рекламират” от лекарите защото преди бяха по_евтини от Ева Кю);
За храната- има бременни на които им се яде всичко и по всяко време, така че лекар ми е казвал че нищо няма да му стане на човек от една хапка/лъжица.
Спазвах само без суши и четох етикетите за пастьоризираните млечни продукти, салами и подобни не се ядат вкъщи по принцип така че нямаше драма, и ако е телешко месо да е добре изпечено. И не експериментирах с неща, които до тогава не бях яла;
За менструалните болки в началото на 2 триместър, проверете с друг лекар, може да е всичко или нищо. Обикновено са контракции и се пие магнезии

# 527
Звучи ми и на мен като контракции.

# 528
Като заговорихте за храна, знаете ли дали миди на пара могат да се ядат?
От както е свършило миналото лято чакам да дойде отново почивката в Гърция и любимите ми миди Joy

# 529
Преди две години така се натрових, че стигнах до болница. Не бих рискувала.

# 530
Ям ги точно от определено място и със сигурност не са стари, а се консумират често, особено в сезон. По скоро въпроса ми е като са на пара дали минава за достатъчна термична обработка.
Иначе и аз съм повръщала преди години от миди, но панирани и на нашето черноморие , кой знае от кой фризер бяха Rolling Eyes

# 531
  • София
С първата бременност изкарах 3тия триместър лятото. И аз не си позволих да ям миди, а на няколко пъти исках много. Август пак ми се бяха дояли, но реших да пропусна, че в начална бременност не ми се рискуваше да ям по заведения. Като цяло много ограничени морски храни ядох и ям. Единствено калмари си позволявах или някоя пъстърва, ципура. Сега пак тези морски ям. Не знам на пара колко биха се сготвили ок и колко добре се обработват. Аз на пара само зеленчуци се чувствам спокойна да ям.

# 532
  • София
А морските дарове съдържат много Б12 и желязо, които са важни. Аз миди не ядох, защото няма пресни зимата, но риба се скъсах да ям - предимно сьомга и паламуд.

Последна редакция: пт, 23 фев 2024, 12:29 от ToniShu

# 533
Записвам се за темата и се включвам с въпрос Simple Smile). Знаете ли къде мога да намеря филе от дива сьомга? Масово продаваната наскоро научих как се отглежда и не ми се иска да ям такава, а много обичам.

# 534
  • София
Наскоро гледах в сайтовете на Balkan fish и на Alex fish. Имаше всякакви риби. Цените не са никак приятни, но ако са качествени може и да си заслужава (не сме поръчвали още от там). Ние взимаме риба от Метро като им я доставят прясна (2 пъти седмично).

# 535
  • Пловдив
Миди на пара не съм яла, но миди хапвах и то в Пловдив в заведение, май 2020г, точно като вдигнаха ковид мерките и отвориха заведенията. С такъв апетит за 9 месеца друго не съм изяждала. След това на морето вече и на рапани се отядох.
Риба не обичам и много рядко ям.
Сега открих една сьомга със средиземноморски подправки в Лидл взимам от нея чат-пат.
На 14.02 исках да ям миди, но в заведението, в което бяхме нямаше налични.

# 536
  • София
Записвам се за темата и се включвам с въпрос Simple Smile). Знаете ли къде мога да намеря филе от дива сьомга? Масово продаваната наскоро научих как се отглежда и не ми се иска да ям такава, а много обичам.
Ако не е нещо по морални съображения, от здравословна гледна точка не е проблем, ако не прекаляваш - веднъж-два пъти седмично е окей.

# 537
В руските магазини Берьозка има дива пушена сьомга и е много хубава. Цената, естествено, е доста дебела.
Конвенционалното отглеждане на сьомга е като това на бройлерите, масово химия, антибиотици, хормони, ГМО храна и тн.

Миди и аз много обичам и бих хапвала, ако съм сигурна, че са пресни. Според мен на пара приготвени са ОК, то си е като варене.

# 538
Здравейте, имате ли този матрак, спрях се на него, прочетох само едно мнение, има ли други с това матраче?

# 539
Здравейте , утре влизам в 36 седмица и при последния преглед казах , че имам страшни крампи. Докторът ми изписа Магнерот 500 - 3x2. Вие приемали ли сте го по този начин и добре ли се чувствахте? 😊

Общи условия

Активация на акаунт