Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 92

• 5 915
  • 182
  •   1
Отговори
  • Телиш/Плевен
Добре дошли в новата тема за бързи въпроси и отговори, свързани с бременността!

Щастлива, лека и успешна бременност на всички!

Предишната тема

# 1
Да продължа темата за БХС, аз ходих в болница Щерев като преди това бях и на АГ прегледа и там ме разпитаха на колко съм години, дали съм пушач и т.н.

Кръвните е добре да се направят ден преди прегледа като ти препоръчват най-добре да е пак в болница Щерев.Мисля, че може да се направят и същия ден, но рано сутринта, а прегледа да се направи следобед, когато вече са излезли резултати от кръвните. Изследването го правих при д-р Калев, който беше изключително мили и любезен, обясняваше всичко, разпита ме как се чувствам по време на бременността, дали пия витамини, даде ми препоръки за мен и как да се храня. Също даде предположение за пола на бебето и се оказа прав. 🩷

Накрая ти дават няколко листа с информация за изследването и резултатите. Както и разяснение дали всичко с бебето и бременност върви добре.

# 2
При мен БХС също беше в Щерев при д-р Калев. Към него ме насочи репродуктивният специалист (доц. Юнакова), също тя ми даде лист, какви кръвни изследвания са необходими. Правят се деня преди прегледа. Феталните морфологии и трите ми  бяха при доц. Чавеева само че във Фемиклиник. Препоръчвам МЦ Щерев. Там следящият АГ ти казва всичко своевременно (какво следва, какво е необходимо) без да се налага да се чудиш, да се луташ и да имаш 100 въпроса без отговор в главата. Дори и да имаш въпроси, винаги са отзивчиви дори и по телефон или имейл.

# 3
Скоро чух за тези гелове против сраствания след секцио. Питах АГ, той каза, че няма нужда. Какво мислите? Единия е 500лв, другия 200 и нещо.  Ползвахте ли?

# 4
Здравейте! Пиша след втора фетална морфология. Казаха, че има “Ехогенен фокус на лява камера” (по-просто ни обясниха калций, който уж не пречил). Няма признаци за “Синдром на Даун” и резултата от БХС е добър. Единственото притеснително е това. Препоръчаха фетална ехокардиография и вече имам записан час. Търся дали някой се е сблъсквал с това и как е минало за мое спокойствие. Благодаря!

# 5
Здравейте ,имам 4 положителни теста за бременност и бета чхг близо 800mUl  ..Та преди дни бях при гинеколога ми и каза че е открита бременност в матката при което след няколко часа прокървях кафеникаво,но по скоро зацапвах с болки влязох в болница и ми казаха че имам голямо отлепване при което се почна лечение венозно и утогестан през устата 2×2 та в болницата ме оплашиха че не съм бременна а тестовете и уж други гинеколози казват че съм в шеста седмица имам и снимка а едва се вижда на нея че има нещо

# 6
  • село в ямболско
Бременна си . Иначе защо си в аг нали за задържане

# 7
Аз също прокървих кафеникаво, което за минути стана ясна кръв в деня след като гинекологът ми потвърди бременност в матката с ембрион и пулс в шеста седмица. При кървенето отидох в спешното и ме приеха - пулс вече не се засичаше, казаха ми, че най-вероятно правя аборт и ме приеха в болницата с думите, че очакват всичко да приключи. Пуснаха ми все пак венозно но-шпа + утрогестан 3 таблетки по 100. На сутринта кървенето спря, но кафеникавото зацапване остана, отново ме гледаха на ехограф - пуснаха и доплер и видяха, че пулс има и бременността е запазена, назначиха ми терапия в болницата венозно Но-шпа (след изписването 3х2), Алеракт веднъж дневно и Утрогестан 3х2 през устата. След изписването от болницата ходих при гинекологът, който установи бременността - видя се, че имам отлепване над 30%.
На снимка е нормално едвам да се вижда нещо в тази седмица. Сакчето по принцип е 1-2см, а ембрионът е най-вероятно точка, която е няколко милиметра все още. Щом се е установила вътрематочна бременност, чхг е с положителна стойност и в болницата са ти назначили терапия за задържане. Ако не беше бременна нямаше да ти кажат, че имаш отлепване и да ти дават Утрогестан за задържане (а щом са видяли отлепване, то са видяли поне околоплоден сак).

# 8
  • София
Важното е чхг да се удвоява на 48 ч.
Дано се закрепи ,много жени кървят в началото и после всичко си е наред.

# 9
Мами някой приемал ли е зинат или зенат не знам по време на бремнеост понеже имам хематом от 9 седмица и сега съм 16 и не се е махнал остава едно и също ?

# 10
Преживях кървене в 6-7 седмица. При мен нямаше отлепване (по думите на следящата ме АГ и още двама в спешното). Имам теория, че може и бебетата да са били 2 (имаме близнаци в рода). Започна с ярка червена кръв, като веднага започнах с Утрогестан (2х2, сутрин и вечер) и нош па (3х2) и кръвоспиращо (с рецепта е и няма да пиша името). Най-страшният момент беше, когато се изправих и текна много алена кръв и въпреки, че бяхме на лекар преди часове, отидох пак в паника. Лекарката каза, че видимо отлепване нямам, бебето си имаше пулс и ходихме през ден(по мое желание). Вече съм в 22 седмица + 3дни. Надявам се и при вас нещата да се развият добре и да прегръщате здрави бебчета!

# 11
Аз също съм с кървене от вече 2 седмици, когато съм била в 6г.с. Първо ходих в спешното в Надежда при първото кървене, понеже беше около 9 вечерта, не видяха никакво отлепване, чухме пулс и казаха да пия само но шпа, понеже имах постоянни болки като при цикъл. След това на другия ден ходих при АГ, която каза, че има хематом и отлепване, изписа ми Утрогестан 2х2 и да продължавам с но шпа. Вчера бях на преглед в Щерев като най-сигурна в моите очи болница, където ме прегледаха, показаха ми отлепването, казаха че хематом няма и ми увеличиха дозата Утрогестан на 3х2 и но шпа 80мг 3х1. Също така ме посъветваха да пия витамин Ц и магнезий, защото най-вероятно правя контракции, които не усещам. Утрогестанът го приемам през устата докато има кървене, но ми става много лошо от него и когато не кървя го слагам вагинално. Кървенето ми е вече 2 седмици горе долу през ден. Лекарката каза, че не може да даде прогноза и било Божа работа дали ще се задържи бебето. Лежа и си почивам повече, в болничен съм от работа и забелязвам как при навеждане, приклякване веднага започва кървене, така че препоръчвам и на вас повече почивка.

# 12
Мами някой приемал ли е зинат или зенат не знам по време на бремнеост понеже имам хематом от 9 седмица и сега съм 16 и не се е махнал остава едно и също ?
АГ ли Ви го изписа? Заради хематома или заради нещо друго? Зинат е антибиотик.

# 13
  • София
Да, пила съм Зинат по време на бременност.

# 14
Аз също съм с кървене от вече 2 седмици, когато съм била в 6г.с. Първо ходих в спешното в Надежда при първото кървене, понеже беше около 9 вечерта, не видяха никакво отлепване, чухме пулс и казаха да пия само но шпа, понеже имах постоянни болки като при цикъл. След това на другия ден ходих при АГ, която каза, че има хематом и отлепване, изписа ми Утрогестан 2х2 и да продължавам с но шпа. Вчера бях на преглед в Щерев като най-сигурна в моите очи болница, където ме прегледаха, показаха ми отлепването, казаха че хематом няма и ми увеличиха дозата Утрогестан на 3х2 и но шпа 80мг 3х1. Също така ме посъветваха да пия витамин Ц и магнезий, защото най-вероятно правя контракции, които не усещам. Утрогестанът го приемам през устата докато има кървене, но ми става много лошо от него и когато не кървя го слагам вагинално. Кървенето ми е вече 2 седмици горе долу през ден. Лекарката каза, че не може да даде прогноза и било Божа работа дали ще се задържи бебето. Лежа и си почивам повече, в болничен съм от работа и забелязвам как при навеждане, приклякване веднага започва кървене, така че препоръчвам и на вас повече почивка.

Видяха ли ви за полип на шийката на матката? Не се установява с ехографа.
При мен беше точно така, както описахте, мисля, че пак от 6-та седмица. Чак в 9-та една докторка се сети да погледне да не кървя от уретрата, и установи, че всъщност имам полип, и се налага лежане.

Общи условия

Активация на акаунт