👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 3

• 26 024
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Цената е за 2бр в комплект, така че идват по-изгодни да се заменят само бибероните. Аз също смених моите с 6+, както и купих преходна чаша, първо на нук, но е мн твърд силикона и миналата седмица взех пак на филипс.

# 106
Аз нещо не съм доволна от преходната чаша на авент защото дръжките са на едно с накрайника и си ги отвива сам и се полива. Препоръчайте хубава преходна чаша с мек накрайник, на която дръжките са отделно. Нук не ми харесва.

# 107
Здравейте, мами! Чета, че и при някои от вас го има проблема бебчето да се буди посред нощта и да иска да яде. Вече един месец това продължава при нас. Направо не знам какво да правя и не мога да разбера на какво се дължи. Вчера говорих с педиатър и тя ми каза, че може и от зъбките да е… Силно се надявам в най-скоро време да си оправи режима.
Бях споделила, че захранването при нас е пълна катастрофа и, че хич не иска да яде нито пюре от тиква, нито пюре от морков. Та, в крайна сметка направих пауза от г/д седмица и сега мисля да започна наново. Този път ще дам готово пюре, няма аз да го приготвям. Пак ще започна с тиква още утре. Иначе съм си купила и от морков. Говорих с няколко жени и всичките ми казаха, че си е трудничко захранването.
Като започне да си хапва пюрета пак ще започна аз да ги приготвям.

# 108
Аз въведох до момента - тиква,морков,каша на Слънчо и днес картоф - домашно направени.
И нашият тази нощ се буди 3 пъти.

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 16:52 от малката лисичка

# 109
Момичета, как минава при вас никненето на първите зъбки? Малката е много кисела от няколко дни, вечер се буди често (преди спеше от 21:00 до 07:00), мрънка дори на ръце, вдигна малко температура… направо в чудо се виждаме. С баткото не беше така. Мисля, че дентокинд малко помогна. Та при вас как са нещата?
Заради зъбките отказва и да яде пюре, с имаше две заместени хранения.

# 110
дентокинд ще го започвам и аз - и таблетки, и гел. И нашата бебка съвсем промени режима. Буди се на 2 часа през нощта! Скапана съм … и като заспи я доприспивам поне още 2 пъти след 30,40 мин. Също и сега е транзишън от 4 към 3 дремки…

# 111
Дентокинд и аз давам.
Днес взех и гел на Бочко.

Относно шишета поръчах от Хиполенд - 3 броя на Авент Natural response - около 39 лв и още едно с динозавърче на около 15 лв.
Биберони си имам взети от Лили дрогерие - 2 броя около 18 лв , не помня с точност.

# 112
И при нас има будене през нощта. Тази нощ реши в 3ч да си играе 🤦♀
Има вече 2 зъбчета.
Затвърди ми се предположението, че иска да има парченца в пюретата. Всичко гладко пюрирано плюе. Мисля да предложа и глутен.

# 113
Sladkishi как ще въведеш глутена?
quote author=Sladkishi link=topic=1621606.msg47557720#msg47557720 date=1706790690]
И при нас има будене през нощта. Тази нощ реши в 3ч да си играе 🤦♀
Има вече 2 зъбчета.
Затвърди ми се предположението, че иска да има парченца в пюретата. Всичко гладко пюрирано плюе. Мисля да предложа и глутен.
[/quote]

# 114
Здравейте! Днес започнах отново захранването след пауза от 10 дни. Започнах пак с тиква, но този път готово пюре на Гербер. За моя изненада изяде 60гр., а цялото съдържание на бурканчето е 80гр. Този път не плюеше пюрето, хапна си добре. Надявам се и утре да хапне като днес.

Момичета, имам въпрос с дохранването. Сега си яде по 150мл АМ. Колко мляко трябва да му давам при изядено количество 80гр. пюре? Днес при 60гр пюре изяде около 110мл АМ.

# 115
Mikin95, с домашен хляб. Колкото да опита. С този отказ от гладки пюрета не мога да прилъжа с каши. Когато въвеждах оризовата каша ядеше само където има и парченце банан. Смачкан ли е банана го плюеше.

# 116
Нашата будаличка скоро не го виждам да яде парчета,та той с млякото и водата се дави още.

Гелът на Бочко май има временно облекчение.

# 117
След като изби първия зъб и имаше ден спокойствие, започна втория зъб да го мъчи. Следобяд е супер кисел и реве, търка си очите, носа, даже и сополи има през нощта. През нощта също е трудно, буди си се да яде но след това поне час го доприспивам.
Дентокинт давам от месец, но не забелязвам нещо. Дентинокс давам в най- кофти моментите. Днес хич не помогна и той.
Захранването също много се забавя заради тия зъби, не иска нищо да му докосва устата.
Вода започнах да давам от малко шише засега. Купих стъклено от ДМ. По-натам ще взема голямо с биберон за 6+.

# 118
Аз имам ето от тази серия шишета на Авент, които не съм използвала до сега. Та въпроса ми беше дали мога да използвам тях или да купя преходната чаша или друго шише? 🤷🏻♀
Тези са с опцията: “ Биберонът има уникален отвор, който пуска мляко само, когато бебето засмуква активно. Така че, когато спре, за да преглътне и диша, млякото също спира.”
ПП: Каква вода давате?

# 119
Ние сме на Бебелан.
Вчера му готвихме тиква , мм стана професионалист в домашните пюрета.

Може да го пробваш с тези шишета докато свикне.
И аз съм с тях,вчера ги смених,само сменям и бибероните според възрастта.

Общи условия

Активация на акаунт