👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 3

• 26 040
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
spring_queen, нашето момче е 5 ден на захранване, като днес въведох втори зеленчук към тиквата. Изяде около 60 грама тиква като съдя по останалото в бурканчето (същото, което си дала и ти) и няколко лъжици броколи. Дохраних с 80мл мляко, но не веднага, а след като обядвахме ние с баткото.

Шишета като новороден ползвахме на Филипс Авент и ние, пластмасовите от комплекта. (Големите все още не съм ги ползвала, но идните месеци ще влязат в употреба) Сменях ги може би два пъти и сега ползваме от ДМ. Много съм доволна от качеството. Не подлизват, за тази цена са супер. За мляко съм взела две шишета еднакви на цвят. А за вода е синьо.

Бибероните също са от ДМ вече. Иначе и те бяха на Авент.
Между другото в сряда пуснаха някакъв лайв за 20 минути и който го гледа получава 30% отстъпка на марките DMbio, babylove и alverde. Възползвах се и си взех памперси, мокри кърпи, пюрета, млека и каши.
Следете, ще пускат отново.

Ходихте ли на изследвания на бебето? На 6 месеца ли се правеха?

# 121
Ние ги минахме в 5 месец, защото си бяхме в България тогава . Минахме коремен ехограф , ехограф на тазобедрени стави и кръвни изследвания.  
Казаха ни,че само това се прави за сега , а вече на 1 годинка пак се пускат профилактично кръвни.
Аз също захранвам, но е много трудно… правих му аз пюретата, пробвах и с купени, пробва няколко лъжички и почва да писка и не иска да ги яде…
С кашите положението е по-добре.
Днес му дадох бебешко сухарче( съдържа глутен) и много му хареса. Може би,защото не е като пюре. Може би и аз трябва да пробвам да има малки парченца в пюрето 🤷♀
Вие кога мислите да давате попарка със сухар и обезсолено сирене?
Моята майка всеки ден ми казва ,че вече трябва да му правя попарка.
Също и да попитам след раждането имате ли менструация и редовна ли ви е ?
Аз имам, но ми идва през много дълги интервали..

Последна редакция: пт, 02 фев 2024, 15:56 от Mikin95

# 122
Мами, имам въпрос, грапави и леко зачервени бузки от какво се получават? Преди излизане ги мажа с cold cream. Чудя се дали не е от лиги? Имате ли идея с какво да ги третирам?

# 123
аз мажа с един крем на wooden spoon и веднага минават. може да е от студ, от лиги, от зъби..

# 124
На 6м се правят,да. Дава се кръв,урина и ехограф на коремните органи се прави.
spring_queen, нашето момче е 5 ден на захранване, като днес въведох втори зеленчук към тиквата. Изяде около 60 грама тиква като съдя по останалото в бурканчето (същото, което си дала и ти) и няколко лъжици броколи. Дохраних с 80мл мляко, но не веднага, а след като обядвахме ние с баткото.

Шишета като новороден ползвахме на Филипс Авент и ние, пластмасовите от комплекта. (Големите все още не съм ги ползвала, но идните месеци ще влязат в употреба) Сменях ги може би два пъти и сега ползваме от ДМ. Много съм доволна от качеството. Не подлизват, за тази цена са супер. За мляко съм взела две шишета еднакви на цвят. А за вода е синьо.

Бибероните също са от ДМ вече. Иначе и те бяха на Авент.
Между другото в сряда пуснаха някакъв лайв за 20 минути и който го гледа получава 30% отстъпка на марките DMbio, babylove и alverde. Възползвах се и си взех памперси, мокри кърпи, пюрета, млека и каши.
Следете, ще пускат отново.

Ходихте ли на изследвания на бебето? На 6 месеца ли се правеха?

# 125
Здравейте, момичета! Минавам само да се похваля… и оплача. Днес също беше успешно захранването, пак му дадох 60гр. тиква и дохраних с около 90мл АМ.
Нощните пробуждания са нещо кошмарно при нас. Мине ли 2 часа и се започва едно въртене, мрънкане… абе чудо е. Вчера вечерта се пробуди в 3 часа, като станах да го потупам леко по крачето и пак заспа. Лошото е, че това се повтаряше на всеки г/д 30 минути до към 5 часа, когато го и нахраних. Тотално се бях разсънила и после до към 7 часа сън не ме хвана. Днес през целия ден съм като блъснат самолет. Не мога да разбера на зъби ли се дължи или е някаква сънна регресия?

# 126
Spring_queen, тъкмо четох за регресията на съня в 6м. За поредна нощ стоим будни в 3 през нощта… Май ще трябва да правя корекции по режима.

# 127
аз мажа с един крем на wooden spoon и веднага минават. може да е от студ, от лиги, от зъби..

Кое е кремчето?

# 128
https://woodenspoon.eu/en/produkt/oatmeal-acream-eng/

https://woodenspoon.eu/en/produkt/organic-winter-balm-lips-cheeks/

Тези двете.

Иначе бебка е на 5м и се случва често да будува през нощта и вече не издържаме с таткото. Какво ли не опитахме. Уж регресията беше в 4м.

# 129
По повод бузките. Имайте едно наум за този крем.

Нашите бузки са така подсечени, от лиги, студ и че е може би и с много бяла кожа.
Купих го в четвъртък вечер и точно след две минути бузите и пламнаха където намазах. Явно ми направи реакция.
Пиша само да сте с едно наум. Вероятно има и много доволни от козметиката.
Успокоиха се след няколко часа.

# 130
И аз съм в темата с моя въпрос. На малкия му избиха двата долни зъба, но мъката не свършва. По цял ден е едно мрънкане, мучене, но вечер е ужас. От 12 часа започва едно реване, досега не съм му чула толкова гласа. Няма успокояване. И тук идва странното за мен. Само през нощта има сополи, гъсти, каквито тотално му запушват носа. Не може да диша изобщо. Трета вечер прочистваме с физиологичен към 2 през нощта.
През деня спи в същата стая, няма нищо. Ни едно подсмърчане, ни нищо. Сутрин като стане цялото му лице е в засъхнали сополи, но нищо в носа. Какво е това? Още ли е от зъбите и така ли ще е докато не избият всички? Мисля, че ще се побъркаме.
Плюс захранването хич не върви така. След хапка две отказва и става страшен рев.
За сухите бузки при нас беше от лиги. Мажа с Липобаза.

# 131
Някоя от вас ползвала ли е такава лъжичка? Четох много позитивни отзиви за тях. Реших и аз да поръчам.

# 132
за пръв път я виждам, каква е функцията

# 133
Момичета, по кое време на деня давате каша? Аз досега съм дала всякакви видове зеленчукови пюрета и комбинации от тях. Дадох пюре от банан и пюре от банан с ябълка. Плодовите изобщо не са й по вкуса. Преди малко дадох пюре банан с ябълка и мисля по - късно да пробвам да направя оризова каша на Хип. Дали би било удачно да ги комбинирам в един ден?
Бузките на дъщеря ми също са една идея по - грапави и леко зачервени, но според мен е от лигите. Мажа с Колд крем на Мустела. Онзи ден бяхме на контролен преглед на ортопед. Посъветва ни да не използваме проходилки и бънджита. Да си я носим в ергораницата. Каза, че ако решим е допустимо да й купим уокър. Вече можело да я слагаме да сяда за кратко с възглавници около нея. Тя е на 6 месеца и близо седмица. Не е пропълзяла напълно, но е страшно шугава, когато е на земята или леглото. Може ли да препоръчате килимче, на което да я слагаме на земята? Има страшно много видове, вие от кое сте доволни?

# 134
Аз ще напиша един дълъг коментар по повод нощните будения с ясното съзнание, че може да получа доста негативни отговори, но пък може и да помогна на някой. Бебето ставаше да яде в 2, после в 5 и спеше до към 9. Януари месец обаче започна да се буди на час, час и половина, търсеше си биберона, буташе го с ръка, после пак го търсеше, разсънваше се, плачеше, люшкахме я, започваше пак да плаче като я оставим в леглото. Излишно е да казвам, че нито тя се наспиваше, нито ние. В търсене на решение по един или друг начин стигнах до така наречения sleep training. Идеята е, че бебетата си създават асоциации за сън (биберон, хранене, люшкане, галкане и т.н.), и когато асоциацията не присъства при естествените нощни пробуждания между циклите, бебето си я търси, за да заспи пак. Аналогията при възрастните е да се събудиш между циклите и да ти няма възглавницата или завивката примерно - няма да се върнеш да спиш без тях, а ще си ги търсиш, което ще доведе до допълнително разсънване и по-трудно заспиване после. Та идеята на sleep training е да създадеш такива асоциации за сън на бебето, които да са константа през нощта - бял шум, тъмнина, чувалче, играчка. Без рев обаче не минава. Стане ли време за сън, изпълняваме си ритуала, малко гушкане, в чувалчето, белия шум, в леглото и лека нощ. Първите 3 вечери плака по половин час, влиза се на определени интервали да се успокои бебето. След трите вечери започна да заспива за около 6-8 минути с малко сърдене. Нощем се буди все още, но я чувам, че за около минутка си се успокоява сама и заспива пак, съответно ние спим като бели хора също. Става да яде веднъж и пак заспива. Ако някой се интересува по-подробно, методът се нарича Ferber sleep training.

Общи условия

Активация на акаунт