Гука, смеесе и плаче ФЕВРУАРСКО пеленаче!

• 14 540
  • 303
  •   1
Отговори
# 195
Ренка, според мен по-добре не си взимай кантар и още повече пък да ги мериш всеки ден. Само ще се шашкаш още повече с мисли от сорта "вчера беше качил 60 гр, а днес пък е свалил 10...".  Аз съм чувала, че най-често на 1 седмица има смисъл да се мерят. А ти като ги гледаш не ти ли се струва, че наддават и растат? Оформят ли бузи, кълчици? А за будуването - нормално е вече да не спят постоянно - вече са "големи" Wink И аз гледам като не й се спи да я разхождам изкъщи поне, като не излизаме навън още. И зяпаме през прозореца, към лампата... И така хем не й е скучно и добива впечатления, хем не стои легнала постоянно, хем се поизморява малко и после да спи по-добре.

# 196
     Здравейте мами Simple Smile,

И аз да се добера до компютъра.Не знам какво правя, но все не ми остава време да пиша, но иначе чета всеки ден Simple Smile
Ние онази вечер сме спали на пресекулки заради колики.Отидох при доки и тя ми изписа ЕСПУМИЗАН та да ви кажа сега е спокойничка.Днес пък ни се появиха и гъбички в устата Weary та сега даваме и ФУНГОСТАТИН.Това за акането и аз се бях притеснила, че малката мишка не беше акала за малко да станат 48 часа.Пробвахме с термометър, но тя пак не се изходи, коремчето и не се беше подуло и втвърдило и майка ми ми каза, че ако детенце се е запекло коремчето става твърдо.И няма след няколко часа се изакахме  Hug олекна ми направо се бях притеснила.Да кажа и аз моето мнение за погачата.Аз знам че се прави последната неделя преди четиредесетия ден / на всякаде е различно / на масата се слагат сладки за папане, сладко за пиене и се чупи сладка погача върху майката докато кърми бебчето.А преди това върху питката се слагат подаръците на бебо и най - отгоре една носна кърпа / нова / в която се слагат парички  стотинки може и книжни от всички присъстващи / който трябва да са жени и млади момичета.Мъжете или в другата стая или навън на кафенце Simple Smile.Присъствала съм на няколко и така направихме и нашата.Е, не беше последната неделя преди четиредесет, защото Яни беше още в болница, но я направихме преди 40 ден.Знам че не се прави нито на 40 нито след това, но който както иска и както знае я прави newsm12.На 40 ден се ходи на църква за " чиста молитва " ние още не сме ходили, защото се падаше 2- 3 дена след като ни изписаха и ще отидем по - натък.
Всички бебчета са много хубави Hug -  пу да не са им уроки .Ние чак на 14 сме за ваксинка за втората противохепатитна.А другите личната каза, че ще ги слагаме към 3 - 4 месец, при нас нещата нали са малко по - така и ще отложим ваксините за по - късно така каза доки !!! newsm12
Пожелавам на всички ви спокойна вечер, а на малките мишлека да спинкат и да не ги болят коремчетата newsm51

# 197
Здравейте, мамчета!
Искаме и ние с малкия Деян да се запишем  Hug Той се роди на 20.02., въпреки че тармина ми беше за 10.03. Simple Smile
Изчетох малко от постингите Ви - намерих доста полезни неща, сред това, в това число и вълнението да споделяш радостите и тревогите си покрай бебето!
Той засега е много кротък - спи и хапва. Изцяло сме на кърмене, така че не се налага да се изцеждам и на давам адаптирано мляко, а само вода по малко /въпреки официалното становище Rolling Eyes/ Ака си добре-отначало беше зеленикаво, но вече е жълтеникаво Confused Между другото по този и по много други въпроси чета книгата на д-р Спок и ми действа успокояващо. Подариха ми я наскоро и ми харесва начина, по който е поднесена информацията.
Ще спирам засега и вероятно ще пиша все в по-късните часове, за което моля да не ми се сърдите 
Целувки на всички бебета и спокоен сън на тях и на майкте им   bouquet

# 198
Здравейте мамчета  Simple Smile
бързам да се запиша и аз в темата . Вчера ни изписаха . Нашият малчуган се казва Борислав - тежи 3150 кг. и е дълъг 49 см.
За сега се кърмим и акаме по 7-8 пъти на денонощие ShockedНо горкото вечер плаче по два часа, непрестанно. Нищо не го успокоява, въпреки , че е нахранен. Замислям се дали не са колики , но ми се струва като че ли рано , все пак той е още на 7 дни. Но се чува как му къркорят чревцата , оригва се , пръцка , мята ръце, крачета свива. С баткото сме нямали такива преживявания , толкова рано.
И аз се замислях дали да не давам по-малко преварена вода. Все пак от остатъците от кърмата може да се получат гъбички Confused

# 199
bopsi най вероятно са колики...Никол всяка вечер я къпя в 7 часа преди това акаме с термометър щотот корема и е камък и акото и е като пластелин едно твърдо Sad
та селд баня в 7 и е часа за ядене и тогава се почват и коликите нито капки помагат нито чайчета пищи 2 часа носиме се с коремчето надолу, слагам топличко не спира Sad, цялата се пъне червенее и направо се дави явно много я боли, към 9 часа се успокоява и заспива обикновено даже без да яде. Надявам се скоро да минат тия колики защото не си е работа.
Момичета къде ще ходите на ортопед мен ми казаха за горна баня ама не знам как да се свържа да запазя час сега ще ровя в нета да намеря някакъв телефон.
а за разходките колко градуса трябва да е минимално за да си позволим да излезем защото днес има слънчице ама май е студ

# 200
Добре дошли на bopsi  и svetlan4o! Да са ви живи и здрави момъците, и много послушни! Ето, че со имаме и мартенско февруарче... Или по-скоро февруарско мартенче?!
joya, хвърли ме в размисъл сега. Тъкмо бях решила, че днес вече ще излезем и ти сега като питаш дали не е студено и верно ми се стори и на мен студено. Все пак се надявам, че към 13ч. ще е поомекнало времето и ще направим една 5минутка пред блока. Че е срамота- вече е на 21 дена, а има само едно излизане до поликлиниката (т.е. от входа до колата).

# 201
28.02.2007г. СЕ РОДИ НАШАТА ПРЕЛЕСТНА ПРИНЦЕСА ЙОАНА!!Аз съм щастливия татко и предварително се извинявам,че ползвам ника на мамчето.Обаче преливам от щастие и надявам се ще ме разберете!!!  Hug Flutter Crazy

# 202
Честито на щастливия татко, естествено и на мама chikita също! Да им е жива и здрава дъщеричката! (Ама какъв бързак е тоя татко - кога се роди бебката, кога ни съобщи, че чак и лентичката й направил! Е, това е оправен татко  Laughing)
joya, ние все пак излязохме малко на слънчице в двора и не беше толкова студено. Има лек вятър, но само на моменти. Определено ни хареса на чист въздух! Искам ощеееееее!!! Crazy

# 203
  • София
Здравейте и от нас!
Честито на chikita и таткото   bouquet
Запланувала съм разходка днес, вчера я раходих на снега до поликлиниката за консултация и добре го понесе (проспа всичко).  отидохме пеша с кошчето за новородено, а сега мисля да разходим количката  Grinning . Времето е доста по-хубаво  1stroller

# 204
Добре дошли но новородените бебоци и техните майчета при нас. Hug Hug Hug
Хей мамчета, къде отиде албумчето със снимките на нашите беборани?  Rolling Eyes Така бях се наточила да гледам муцунки...
Галастра, малкия ти е одрал кожата, поне доколкото виждам от снимката на тикерчето Wink Пу-Пу!!!
Виждам, че не сме единствените дето не сме почнали вит.Д- надявам се за 1 месец другата седмица да го дадат.
Нашия бузанко го мием всеки ден с косичката с пяна за вана на Себа Мед. Само, че като свърши ще си взема шампоан дето си се маже на бебчо, щото това се разтваря във ваничката и нещо не ми се струва добро като идея. Но олиото и крема за подсичане са им супер. Аз мажа дупе на всяка смяна, понякога пропускам когато има опастност от "миниране със златна течност" Laughing Laughing
Ние имаме на едното краче подутинка-топчеста, до свивката. Педито каза, че било мускулче и ще изчезне- ДАНО!!! Даде ни направление за ортопед- Драганов във Военна. Записахме час чак за 21.03- ще пусна телефона по късно, но съм сигурна, че и с търсачката ще го има.
Питахме в църквата за погачата- самото тържество не е църковно така, че може да се направи когато си пожелаете. Важното е църковния празник да се почете с молитвата точно на 40-ия ден. А у дома ще има и сладко и соленко, на кой каквото му душа иска. Grinning
И накрая да се оплача, че за 1 седмица сме качили САМО 80гр. #Crazy Прибрах се и реших да се изцедя, ами със зор от 2-те гърди 80мл., а той суче само от 1-та на ядене.Ми, че той си е перманентно гладен...А как спинка спокойно тогава и ака редовно, ей т'ва не ми е ясно, че и връща понякога  newsm78 Сега продължавам така, пия лактогонен чай, дано се усили кърмата, ако не -съм подготвила фризолака.
И моето мишле спи на рамо в момента, разписка се и го взех. През нощта се залъгваме с бибата, но той е адски неспокоен, а дъвчейки бибата поне не реве. Ама не ми се иска все с тоя биберон да сме и незнам какво да направя.
Софи, малкия го кърмя със силиконово зърно, понякога от цица, но рядко. Вчера изцедих кърма и яде от биберон, после пак от гърда- нямаше проблем, но определено от цица му е трудно, не захапва добре и джвака зърното.
Аз се отплеснах, ще извинявате...
Хубав ден!

# 205
Здравейте момичета,
Цветелинка сега като чета какво си писала незнам дали и на нас ни е достатъчно. Аз не съм спирала да пия чая на хип и кърмата ми е доста, но съм с широки канали и писето като почне да суче и направо се дави и се уморява и заспива. Иначе когато не го боли коремчето от коликите спи, но още не сме го мерили трябваше днес да сме на консултация, но я отложихме за другата сряда, че има грипна епидемия обявена. И аз се притеснявам дали се храни добре. Иначе подарачето е пълно на всяка смяна и е златничко.  Ще видим другата седмица колко сме пораснали.  Сега спи изтощен от нощното безсъние. И ние сме на еспумизан ама май от днеска ще давам чай на хип и на него с 3те билки да видим дали ще помогне и дали ще го пие защото до сега вода не сме пили само на кърма го карахме.
Тук е слъчево но студено навън, мисля да го разходя из стаите само, а като се постопли другата седмица тогава да излезем.
Лек ден от мен на всички мами и бебчета.

# 206
Цвети,това,което си изцедила,след като е ял ли е??? Защото и Руслан "яде" само по една цица - и докато я нагъва и от другата пуска  Joy ... След което спи като пън около 3 4аса... Ако тръгна и да се цедя-ще има манджа за още едно бебе!

Миш,ако не иска той да пие-пий ти-ще му "влезне" през кърмата!

# 207
  • Велико Търново
Здравейте момичета, такъв вихър ме е завъртял, че много рядко имам време да чета, пък какво остава и да пиша. Но имам един проблем и искам да ви питам как е при вас. По колко минути на кърмене трябва да суче бебето ми - в момента е на 11 дни. Обикновено като захапе гърдата суче активно 7-8 минути после все по нарядко и така едва едва до 14 минути и заспива. дали е достатъчно за нея. Притеснявам се дали се е нахранила, защото после като се доизцедя изцеждам някой път и по 80 милилитра, дали останалото и стига и всъщност как да разбера колко мляко произвеждам. Иначе е сравнително спокойна - спинка си и ака добре. Докторката пък каза, че трябвало да суче по 20-30 минути всеки пък и че 15 минути са малко. Вие как мислите? Благодаря предварително.

# 208
Не се притеснявай - мисля, че това е достатъчно. Моята бебка отначало сучеше по 10ина минути, а ми бяха казали, че трябва по 20 минути и аз я щипах ли щипах да се събуди. И резултатът беше, че качи доста над нормалното - 520 гр. за 8 дни. Но постепенно се нормализира и сега напр. по-често яде по 20 минути. Споко - ще се регулират нещата.  Peace Мисля, че прекалено много се връзваме на съветите и препоръките, следим цифрите и сравняваме, а пък те бебчовците са мънички още и не разбират от числа, съотв. минути, милилитри, грамове, че да изпълняват стриктно...  Wink 

# 209
моето слънце пък заради дохранването, вече не иска да суче от мен ... Затова се налага да цедя и да давам с бибЕРОН.... Първо ми беше много гузно , но пък после се успокоих - и това си има предимства .. Например като сучеше от въртенето и мятането докато захапе повръщаше макар и малкото количество кърма, която имам. С биберона всичко си остава в стомахчето. Освен това винаги знам колко е ял и  съм спокойна, че не е гладен... Само ме е страх ,че като не суче, може и да ми спре кърмата, затова я изцеждам много старателно всеки път, но не знам дали това е достатъчно ... Също пия лактогонен чай, но български от билковата аптека... Не знам още има ли ефект, купих го вчера... Смята да пробвам и Рицинус Комунис на Боарон, има добри отзиви

Общи условия

Активация на акаунт