На море в Китен - 2024/2025 г.!

• 36 042
  • 492
  •   1
Отговори
# 120
Това с камъните и на мен ми попадна, добре че си ходим на Южния плаж главно, но някой беше казал, че нещо се е подкопал плажа и на места има доста ями, дали е вярно, ние ходим на чадърите до бар Шестицата, ако някой има информация дали има ями някакви ще съм благодарна.

В края на юни и началото на юли бяхме за 7 дни. От скалите на пристанището до шестицата със сигурност ями нямаше. Но водата е чай - много е топла. Не помня друга година в края на юни още към 10 часа да не можеш да стъпваш върху пясъка.  Водата за мен между 7 ч и 9 ч сутрин е най-приятна след това почти не влизах да плувам. Кристално бистра и чиста. След обяд няма как при тази висока температура течението да не донесе водорасли и медузи. Плажът от шестицата в посока реката се е е смалил  - особено когата има прилив пясъчната ивица към къмпинга е много по-тясна. Реката беше много пълноводна в сравнение с предишни години,  ако не плуваш не можеш да отидеш до скалите. (но пък е рай за патиците и имаше току що изплюпили се малки) И поредното бетонно безумие - между Славини и стълбите към плажа изниква  бетонен бункер -  за други е инвестиция. Веротяно плажът ще е на две , три нива като паркингите за да поеме повече хора.

# 121
  • Буркина Фасо
там ще са апартаменти за продан. и хотел Русалка в близост до читалището го преустройват на апартаменти за продан. и един строеж в близост до Слънце вече е с готови апартаменти за продан.

# 122
В китен има ли приятни улички,алеи, център, морски алеи за разходки, магазинчета?

# 123
  • Буркина Фасо
има. отвори картата и виж.Simple Smile
5 улици на кръст, това е.

# 124
Да, това и направих, но все се надявах, че може нещо да съм изтървала. В Ахтопол по-добре ли е ?

# 125
В Китен е най-добре, все пак сме в групата на Китен Grinning Има си и крайбрежни алеи, и магазинчета и капанчета, и на центъра им има приятна градинка за сядане с фонтанче. За мен по-приятно курортно градче няма.

# 126
В Китен е най-добре, все пак сме в групата на Китен Grinning Има си и крайбрежни алеи, и магазинчета и капанчета, и на центъра им има приятна градинка за сядане с фонтанче. За мен по-приятно курортно градче няма.
Само разходката да не е района с концентрация на чалга кръчми. Не съм сноб, обаче направо не се търпи.
Най-покъртително беше как мощна дама вее байрак с надпис "Сбобода или смърт", водейки хорото от заведението и излизайки на улицата. Хоро ли казах? Посетителите бяха се хванали на нещо, наподобяващо хоро, но музиката свиреше нещо средно между хоро и кючек, с преобладаване на последния.
От това по-гадни са само пронизващите техно звуци в 2-3 през нощта, с които понякога биват тероризирани спящите в хотелите край плажа.
Като изключим горните недостатъци, Китен не го давам за друг курорт.

# 127
  • Сф
Е, бъдете по широко строени, все пак хората се веселят по различни начини! Доколкото знам живата  музика в кръчмите тип чалга спира в 23 часа. И да има някакъв фон е поносим.
Има компании, младежи, балкони, басейни и дворове, събират се хората понякога, все нещо може да те събуди , ако не ти се спи 😁 по морето , където и да си. Прозорците, климатика и готово!
Весело море на всички!

# 128
Широко скроен съм, затова и тези неща не са ме отказали толкова години. Предупреждавам какво може да ги очаква хората.
Кръчмите по принцип затварят след 23 часа, но понякога по плажните заведения до малките и не толкова малките часове думти някакво непоносимо техно, въпреки че вътре се виждат 7-8 човека. Шумът е такъв, че затваряне на прозореца не решава проблема.
Но сега е по-добре. Преди години едно от заведенията на входа генерираше такъв шум през нощта, че сградите наколо се тресяха. Хотелиерите бяха се видяли в чудо. Подавали жалби, обаче някаква важна клечка го държала и нямаше резултат.
Добре че на следващата година го преустроиха.

По дворовете шумът от компаниите е по-скоро рядкост, даже е непривично тихо вечер. Самите собственици следят, за да не си навлекат проблеми.

# 129
Това "хоро" да не би да е от Петела, веднъж минавахме покрай него и имаше някакви байраци веещи се навън. Мен толкова не ме дразнят музиките, колкото смесените миризми от всякъде, ту на кебапчета, ту на захарен памук, ту на нещо друго тежко. Не че съм спряла да се разхождам с децата, но понякога ми идва в повече. И пак да доложа - не заменям за нищо курорта 🤗🤗🤗

# 130
  • София
Тази година си купувахме риба от "Капитан Крис". Предлагат и хубава рибена чорба. Даже беше по-хубава от тази в ресторанта, където обикновено се хранехме. Е, вярно, сервират я в пластмасова купичка.
Цените на някои риби бяха с малко по-ниски цени от на капанчето отстреща. (Сафрид 3,50 лв. срещу 3,70 лв. за 100 гр, ако не ме лъже паметта.)
Доколкото разбрах, до по-миналата година хората от "Капитан Крис" били наематели именно на отстрещното капаче, обаче после собствениците решили да си го работят сами.
След Вашия отзив се втурнах да пробвам рибената супа. Продадоха ми развалена Sad(

# 131
Тази година си купувахме риба от "Капитан Крис". Предлагат и хубава рибена чорба. Даже беше по-хубава от тази в ресторанта, където обикновено се хранехме. Е, вярно, сервират я в пластмасова купичка.
Цените на някои риби бяха с малко по-ниски цени от на капанчето отстреща. (Сафрид 3,50 лв. срещу 3,70 лв. за 100 гр, ако не ме лъже паметта.)
Доколкото разбрах, до по-миналата година хората от "Капитан Крис" били наематели именно на отстрещното капаче, обаче после собствениците решили да си го работят сами.
След Вашия отзив се втурнах да пробвам рибената супа. Продадоха ми развалена Sad(
Много съжалявам. Препоръчах го с най-добри намерения. Дано поне за здравето не е имало последствия.

# 132
Ужас, явно лош късмет ли не знам и аз, иначе кой би си рискувал бизнеса така, ние миналата година попаднахме на вмирисани пилешки хапки в Лагуна, на ул. Атлиман е, позачудихме се как да реагираме, но все пак ги върнахме, извиниха ни се най-културно и ни донесоха нови за тяхна сметка. Случват се такива неща, важното е да не ни се провали почивката както каза bashtatko, да няма последици за здравето ни.

# 133
  • Буркина Фасо
оставих ви чисто море. чисто го оставете и вие.Smiley

навсякъде ми даваха касови бележки. само в Лагуната се изложиха, но бързо след това се коригираха.
пак там вероятно рипкват готвачи. бавят се поръчки, а и не се изпълняват както са поръчани.

добро място е рибарския при пристанището. само че трябва предварително да си запазите място по телефона.

# 134
Тази година по някакво стечение на обстоятелствата нито веднъж не седнахме в Лагуна. Децата обичат спагетите там. Пиците им също са много вкусни. Приатели чужденци пък я посещават редовно, заради някои български гозби, в които са влюбени.
Веднъж само не ни хареса рибата. Беше прясно наловена. След толкова години се познаваме със собственика и лично той ни я предложи. Казвам го, защото едва ли е искал да ни "мине". Обаче нещо не ни хареса. Имаше особен дъх, който по-скоро идваше от съда или мазнината, в която е приготвяна. Казахме му, извини се и нареди да я извадят от сметката.
А пък за продукти, които идват от майната си, рискът да стане гаф, особено лятото, е много голям.
Представи си само с какво ги хранят тия пилета, с какво инжектират месото, как ги разфасофат и цялата тая маса преминава дълъг път от кланицата през складове и разносвачи до хладилниците на заведението, като уж през цялото това време се спазват някакви стандарти.
Достатъчно е дистрибуторът докато разтоварва, спрял малко по-надалеч от заведението, да остави за известно време пакета на слънце докато носи другите продукти и клиентът на заведението ще получи миризлива чиния.

Общи условия

Активация на акаунт