На море в Китен - 2024/2025 г.!

• 36 037
  • 492
  •   1
Отговори
# 420
  • загубено
Китен не е Гърция, обсъждахме слабият сезон по Бг черноморието.
Аз бях в Китен краят на август мин година за 2 дни беше си ок времето. После слязох до Синеморец и там беше ок. Вечерно време захладняваше имаше нужда от връхна дреха.

# 421
Ние почти всяка година почиваме към края на август и съм нямала проблеми нито с водата (в смисъл топличка си е и морето е спокойно), нито с навалицата по плажа.
По повод дали сезона е слаб или силен, моето мнение е че няма еднакъв аршин за всички, да, Министерствата излизат с някакви цифри, но аз виждам еднакво количество хора всеки път като ида, това количество е отседнало някъде все пак, яде, пие, купува си разни неща, така че не знам какво се има предвид "слаб сезон".
Все още не съм ходила тази година, но доста обекти ли има затворени?
Лично за нашето семейство, Гърция не е опция, да, всеки втори се е тагнал я от Гърция я от някой гръцки остров, но не смятам, че имаме по-малко привлекателни плажове и хотели.

# 422
... не смятам, че имаме по-малко привлекателни плажове и хотели.
Определено са по-малко. Много по-малко...Smile

# 423
  • Буркина Фасо
Аз предпочитам квартири и свобода на хранене.
украинци има, но не много. руснаците бяха много и платежоспособни. имаше и детски лагер и всички
водеха пари.
днес една идея бяха повечко хората. обслужването по заведенията никак не ми харесва, а там където е
по-добро явно са се наденици с кухнята.  не смогват и се чака.

# 424
Всяка година (последните 20+) сме в Китен след 20 август, до 5-6 септември. Има и дъждовни дни, но става. Не успяваме по-рано да приключим и да почиваме на спокойствие.

# 425
Да, определено детските лагери са държали курорта, не оспорвам. Нямаме държавна политика, която да работи за туризма, хората от пустиня правят оазис, ние май наобратно. Жалко, защото имаме опции много, имаме райски кътчета, имаме и места, които сме длъжни да опазим. Скоро ми попадна статия за Перперикон, и главния археолог коментираше, че в другите страни държавата работи към културния туризъм много, а тук не се набляга грам на тази насока.

# 426
Да, определено детските лагери са държали курорта, не оспорвам. Нямаме държавна политика, която да работи за туризма, хората от пустиня правят оазис, ние май наобратно. Жалко, защото имаме опции много, имаме райски кътчета, имаме и места, които сме длъжни да опазим. Скоро ми попадна статия за Перперикон, и главния археолог коментираше, че в другите страни държавата работи към културния туризъм много, а тук не се набляга грам на тази насока.
Има Министерство на туризма. Претенциите към него.
Думите на главния археолог на Перперикон да се разбират: "Дайте ми пари".

# 427
  • Буркина Фасо
атракционите, джунджурийките се купуваха от русначетата,
а те правеха и калабалъка. сега видимо хората са по-малко.
добре е, че има няколко влакнеста до Приморско - поне 6 броя са.

# 428
  • В.Търново
Нали държавата обяви, че разпродава над 4000 държавни имота, включително и такива детски лагери. Всичко ще продадат.... Дори и обществени тоалетни са обявени за продан.

# 429
  • Буркина Фасо
това какво общо има с Китен?

# 430
  • В.Търново
Горе се спомена за детски лагери.
Та се сетих, че част от държавните обекти, които ще се пордават са и детски лагери. Вместо да се вложат пари и да се ремонтират, те продават. За съжаление.

# 431
Ми на мен ми е било чудно винаги, защо трябва и плажовете и къмпингите да се дават на концесионери за без пари, вместо общините да си ги поддържат. Така или иначе много местни си търсят работа, дори и сезонна. Те тука всичко станции се взимат така или иначе от един човек, та нищо чудно и държавните да пробави към "портфолиото"  с хотели 😃

# 432
  • Буркина Фасо
понапълни се градчето.
в китайският ресторант не издават касови бележки.

# 433
Ми на мен ми е било чудно винаги, защо трябва и плажовете и къмпингите да се дават на концесионери за без пари, вместо общините да си ги поддържат. Така или иначе много местни си търсят работа, дори и сезонна. Те тука всичко станции се взимат така или иначе от един човек, та нищо чудно и държавните да пробави към "портфолиото"  с хотели 😃
Защото плажните ивици по Черноморието не са на общините, а са излючителна държавна собственост, която може само да се отдава на концесия за 15 - 20 години или под наем за по-кратък период 1 - 2 години, като за целта може всякакви фирми и хотели да кандидатстват за такива договори, като заплащат концесионни такси или такси за наем. В този смисъл, само който може да си позволи тези такси се наема и да управлява даден плаж. Като изключим дългогодишните концесионери, които имат договори от над 20 г., най-често такива наематели или нови концесионери са големи хотели, работещи на база ол инклюлузив, които в цената на пакетите им за почивка е включено ползването на чадър и шезлонги. Другите нямат дим за да осигурят такива услуги и да плащат такива такси, включително и общините с мижавите си бюджети.  Някои хотели пък прибягват към слючване на договор с концесионерите на плажа и на тях плащат част от чадърите и шезлонгите, за да може гостите им да ползват плажни принадлежности пред хотелите. И кои точно местни си търсят работа, че нещо не виждам да работят нито по хотелите, нито по плажа при концесионерите, освен някой ман...ли?! Не случайно персоналът почти навсякъде вече е от чужденци или някой друг синкав.

# 434
... защо трябва плажовете...да се дават на концесионери ... вместо общините да си ги поддържат.
Ако бъдат дадени на общините, ще разбереш що е то презастрояване и ще разбереш (от някой експерт-общински съветник, например), че дюните не са всъщност дюни. Wink

Общи условия

Активация на акаунт