На море в Китен - 2024/2025 г.!

• 34 810
  • 491
  •   1
Отговори
# 480
На южния плаж има ли широки свободни зони между платените сектори?

# 481
  • Буркина Фасо
има. в момента всичко е свободно  Smiley
погледни на камерата.

# 482
  • София
Бях за 4 нощувки в Китен и се отчаях... Хотелът ни беше много близо до Атлиман и не сме ходили с колата по други далечни плажове, но толкова сигани на едно място не бях виждала. Не съм си и помисляла да плащам за шезлонг с мърляво шалте, на което преди това се е търкалял потен, мазен бей.. На свободната зона с чадър, постелки, и кърпи ни беше по-добре. Във водата беше не по-малко гнусно..до мен един се храчи, друг се секне, страшна тарапана, хората се побутват, заради недостатъчното място, като на китайски плаж бяхме..
На брега беше пълен кошмар, от заведението/Краун/ дъни чалга- естествено съобразена с контингента, до нас легнаха тумба закъсняли за шезлонгите сигани, които решиха да си пуснат тяхната уредба с маанета, а крещящите мургави продавачи на царррревици и гевреци само допълваха тази идилия. Да дремнеш на плажа...няма шанс..
От Сръбската скара на ъгъла, се опушваш на пърлено пиле и ребърца, още преди да си стигнал мазната морска вода и да се изкъпеш.
2 от 4те дни отидохме на южния плаж, но и двата дни беше червен флаг, докато на Атлиман беше зелен. Плажът иначе е мноого хубав, с фин като пудра захар бял пясък, тихо заливче с много зеленина, но контингента е потресаващ...жалко..

# 483
  • В.Търново
Така е навсякъде.  Не сте ли ходили на други места?
И в Приморско е така, Сл.Бряг, Варна, Св.Влас и др.места. Само, където има чужденци без румънци, без албанци, без украинци, пропускам някои, е така.

# 484
  • Резерват "Северозапад"
Абсолютно подкрепям мнението за Атлиман.
Южния плаж е страхотен и няма нищо общо с контингента на Атлиман.

# 485
  • София
Така е навсякъде.  Не сте ли ходили на други места?
И в Приморско е така, Сл.Бряг, Варна, Св.Влас и др.места. Само, където има чужденци без румънци, без албанци, без украинци, пропускам някои, е така.
Ако ходя в Б-я предпочитам Северното, Албена, Златните... Там няма или поне не са мнозинство.. Подлъгани,  че на Южното е по-евтино, затова се изсипват там. А хич не е , едната вечер ходихме във "Воденицата"- бирата беше 7лв, миди 300гр-17лв.
Знам, че и на любимото ми Приморско е същото, но поне плажовете са по-големи и не се натрупват така, както на Атлиман. Обичам да има живот и да не е дивотия, но това ми беше прекалено.Ето малко от атмосферата..
Скрит текст:

# 486
  • Бургас
Бях питала преди време за мнения за хотел "Елмар", сега вече мога да дам отзиви - съвсем прилично е хотелчето, работеше на пълен капацитет и край басейна беше доста пренаселено, но може да се ползва басейна на съседния хотел, до който се стига съвсем лесно. Персоналът е учтив, не сме имали проблеми.
От циганите на плажа - и ние бяхме потресени, нагли, шумни и на тумби Scream

Здравейте! Прочетох голяма част от коментарите в темата и не срещнах нито думичка за хотел "Елмар". Може ли почивалите там да споделят мнения - как е като локация, обстановка, обслужване? Никога не съм ходила в Китен и силно се надявам да ме очакват приятни емоции в градчето. Благодаря предварително!

# 487
  • В.Търново
Как е храната в Елмар?

# 488
  • Бургас
Само закуска сме ползвали при тях - съвсем стандартна им е; плюс е, че правеха гофрети.

# 489
Хубаво фрапе правят на второто плажно заведение след "Барът на гущера". Към него има малък детски кът от едната страна, а от другата продават плажни принадлежности. Държат го 2 мъже. 5 поредна година все от тях си взимам и досега не са ме разочаровали. Цена-6 лв.
Това на кой плаж?

# 490
  • Пловдив
Хубаво фрапе правят на второто плажно заведение след "Барът на гущера". Към него има малък детски кът от едната страна, а от другата продават плажни принадлежности. Държат го 2 мъже. 5 поредна година все от тях си взимам и досега не са ме разочаровали. Цена-6 лв.
Това на кой плаж?

Южния

# 491
Ние се върнахме от Китен вчера, ходихме на южния плаж, не съм срещала тумби от сигани, нито на платените места, нито по свободната зона, един ден пред нас на шезлонгите дойде едно семейство, но бяха прилични, кротки, нормално семейство. Явно повечето (шумните) предпочитат Атлиман. Но на лунапарка едната вечер беше ужас, имаше една компания от около десетина мъже и жени с деца, нямаше такъв шум просто, крясъци от единия край на лунапарка иска да извика на братовчед си, който е на другия край и се почва едно: Ааааааммееееет еййй Аааамееет...
Моето мнение от тази ни почивка е, че Китен си е същото хубаво място, което посещаваме всяка година, плажа си е този, който си го знам, и на който ходим всяко лято. Отново добре прекарани 7дни имах със семейството си. Сякаш тази година малко в повече ми дойде блъсканицата по главните улици, но тя си я има всяка година, просто на мен не ми се буташе сред тълпата, предпочитах да си стоим в двора на хотела. Друго което ми направи впечатление, е че тази година навсякъде имаше от тези машинки, с висящите в тях Стич и разни други плюшки, дето пускаш монета и трябва да спреш ножицата върху въжето, за да се среже и да падне играчката, и още много подобни зарибяващи машини има на всяка крачка, чак са със жетони направени. Едната вечер видях един господин как блъскаше едната машина и викаше на жена си: Дай още един лев да го пръсна тоя!! Явно е нова мода по курортите.

Общи условия

Активация на акаунт