На море в Гърция 2024 - I

• 65 233
  • 769
  •   1
Отговори
# 270
То не е гаранция и по друго време дали ще е топла:-) за Корфу. Миналата година бяхме юли, в първите дни имаше юнашки вятър, който явно донесе студена вода. Един-два дни след спирането му водата се ядваше вече.

# 271
Параход, идеята ни е да правим разходки из острова през деня (с кола) и в следобедните часове да си почиваме на хубав плаж. Може да предложиш и друга дестинация в Гърция подходяща за подобен род екскурзия, по възможност не много далечна. Благодаря ти! Flowers Hibiscus

# 272
Скиатос, но там възможностите за разходка са по-малко.

# 273
  • София
Корфу е идеален за целта, представям си каква наслада за окото ще са гледките, когато всичко е избуяло със зеленина и цветове.

# 274
  • Пловдив
Абсолютно! Два пъти сме били на Корфу по 24 май- разкошно е. Няма тълпи, свежо, зелено, а на някои плажове и ставаше за къпане даже.

# 275
Съгласна съм с Йованка и Джул. И ние сме били по 24 май в Корфу, времето беше топ, даже твърде горещо за обедни разходки. Аз по това време на годината в морето не влизам, но мъжът и детето се къпаха всеки ден. И за разглеждане има много (то това важи за Корфу целогодишно, но лятото трафикът по тесните пътчета е доста по-натоварен).
По това време на годината е много хубав и съседния Паксос, който в сезона е малко прекалено туристически. Но там пясъчни плажове няма, с 1 изключение (и 1 на съседния остров).
На Пелион също е приятно през май, ама не е остров. От вътрешната страна водата е с поносима температура.

# 276
Здравейте, в търсене съм на апартамент или хотел в района на Парга. До колкото прочетох в града е проблем с паркирането. А не намирам много места с паркинг. Как се справихте с паркирането? Защото сигурно е много изнервящо да мръднеш с колата и после да се чудиш къде да я паркираш. А определено колата ще я ползваме всекидневно, за да обикаляме наоколо. В тази връзка гледах и разни хотелчета около плаж Лихнос, където е по ОК за коли. От там има ли някакви автобусчета или влакче, с което да отидеш до града за вечеря например или да се разходиш и да се прибереш?

# 277
Паркирахме в началото на града, до МЕД Парга и от там-пеша. И да успеете да паркирате някъде, едва ли ще искате да си причините шофирането в града. Друг вариант е да търсите настаняване в по-крайни райони.

# 278
Около Валтос е ОК - хем е в града, хем не е в голямата гмеч. Около 20-30 минути пеша е до центъра, като се минава през крепостта, тоест има качване и слизане през тях - но не е нещо проблематично, нашето дете беше тогава на 4 г.
Има и водни таксита от плажа до пристанището в центъра на Парга. Доста въртят и нормални таксита - коли, но никога не сме ползвали.

Близо до центъра - ето този парцел е паркинг в момента. https://maps.app.goo.gl/4dnBdzthLiXgGh2L6

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 18:28 от Параход

# 279
Всичко казано е точно така, ама важи за Валтос Wink
До Лихнос може и да има пътечка, но е през баира и със сигурност не е подходяща за  преходи по тъмно. Иначе като локация, Лихнос е подходяща отправна точка за обикаляна на района. До Парга се ходи с кола, за 5 мин. Ние паркирахме около стадиона.

# 280
Оххх, адски съм завеяна. Да. Валтос имах предвид, извинете.

Оправих, да не се седи резилът за поколенията, ама пак съм травмирана от тази новина. Който обича Гърция и гръцкото море, ще разбере с какви размери е катастрофата Simple Smile
https://greekreporter.com/2024/02/22/greek-beaches-new-bill-allo … w2Dj7Kw04ERXUTqR0

# 281
Е не, дано това не се случи!

Параход, честна дума, сащиса ме с разказа си за Лихнос, викам си аз съм такъв кашкавал! Дете на 4 годинки е ходело пеша, а на мен ми се виждаше твърде далече да ходим без кола Joy

# 282
Ама казвайте ги тия неща! Чак сега при забележката сгрях, че е питано за Лихнос Simple Smile То там такава е денивелацията, че и за възрастен не е добре!
Явно трябва да преговарям района. Съжалявам, ако съм подвела авторката на поста, дано чете корекциите.

За законодателните промени  - като гледам, вървят по нашия път с бързи стъпки. Изравнени за крайбрежно строителство дюни вече видях, още преди 2 г. (за огромно съжаление). Не знам как е било регламентирано.

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 18:43 от Параход

# 283
  • София
Здравейте, в търсене съм на апартамент или хотел в района на Парга. До колкото прочетох в града е проблем с паркирането. А не намирам много места с паркинг. Как се справихте с паркирането? Защото сигурно е много изнервящо да мръднеш с колата и после да се чудиш къде да я паркираш. А определено колата ще я ползваме всекидневно, за да обикаляме наоколо. В тази връзка гледах и разни хотелчета около плаж Лихнос, където е по ОК за коли. От там има ли някакви автобусчета или влакче, с което да отидеш до града за вечеря например или да се разходиш и да се прибереш?

Били сме в тази част на градчето. Не помня в кой от апартаментите. Просто сложих средното предложение. Улицата е леко стръмна, но това е единственото изкачване. Имаше места за паркиране, а до центъра на градчето се ходи лесно и по равно. Е, до крепостта или за разходки из кривите улички на стария град има изкачване, но до крайбрежната улица е равно. Предполагам, че улицата в дясно, която е леко "къдрава", но е почти успоредна на посочената (хотели Маргарита, Петрино, Паргас Дрийм и т.н.) положението е почти същото. Гледки към морето няма, но за мен мястото беше добро за отсядане.

# 284
  • Под Сините камъни
Здравейте и от мен. Отдавна чета темата тая година за първи път ще летуваме в Гърция. Избрахме си Аспровалта от 22 юни.
Четох на първа страница за новите такси по магистралите. Но нищо не разбрах. Някой може ли да помогне?
Ще излизаме от Маказа. Колко ще ми струва магистралата до Аспровалта и къде трябва да си заплатим таксата?
Благодаря много на отзовалите се!

Общи условия

Активация на акаунт