На море в Гърция 2024 - I

• 65 217
  • 769
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, със съпруга ми си избрахме дестинация за втората половина на май и това са Скиатос, Скопелос и Алонисос. В тази връзка бихте ли ме насочили на кой от островите ще е най-добре да отседнем, желанието ни е през деня да се разхождаме из островите, а следобед , по възможност,  да почиваме на  пясъчен плаж? Също ще съм благодарна за съвети за фериботите на отиване и после за разходките из островите, има ли тънкости, онлайн предварително ли да запазя или как е по-добре? Благодаря!

# 331
Ако искате да видите като хората всички изброени острови, идеалният вариант е да отседнете и на трите - бих казала поне 3 дни на всеки, в зависимост от това с колко време разполагате за цялото пътуване.
Ние ги правихме в ред Волос-Скопелос-Алонисос-Скиатос-Волос (отделно веднъж и само на Скиатос съм била).

Скиатос е най-развит туристически, най-пясъчен и има дневни екскурзии от него до другите два (мисля, че има такава и от Скопелос до Алонисос), но са за няколко часа и няма да видите кой знае какво.
Пак той е и най-подходящ за плаж, но втората половина за май не става за къпане на Спорадите.
Фериботите ги има на 1-ва страница, но ако нещо по-конкретно ви интересува, питайте. Може да ви се наложи нощувка във Волос преди плаването, тъй като обикновено към островите са рано сутрин. Въпреки че е нисък сезон, с кола е добре да се букнат билетите поне 3-4 дни предварително. 
За екскурзиите - просто отивате на пристанището и разглеждате офертите.

# 332
Здравейте, организирам Пелопонес тази година, преди пак писах. Ще деля пътуванет на две. Вече запазих три нощувки в Монемвасия, но искам другите 8-9 да са на Мани. В тази връзка се чудя от коя страна е по-добре да се позиционира човек, предвид интересни и живописни плажове (не държа на пясъчни), по-малко туристически, лазурна вода, но и места, които да се посетят - от западната или от източната страна е по-добре? Все пак ще гледаме да посетим Спарта и Мистра, но нямаме против и да пътуваме. Пещерите Дирос явно ще пропуснем, че сме с куче, но разходки по други интересни места/ селища ще си правим.

# 333
Да препоръчате къмпинг на Тасос? ММ иска да ходи с приятел с мотори и хич не са им читави сайтовете откъм инфо.

# 334
  • някъде ... тук ...
Ползвали сме къмпинг Пефкари. Като къмпинг е ОК - до плажа, чисти санитарни възли и място за готвене и хранене. Наблизо има Масутис. Цената е за място и гледам, че в момента е 32е, а на 1ва линия -  50е (поне така пише в сайта им). Ние бяхме 5 човека с бус и палатка миналият май и тогава цената беше 25е за буса + 5е за доп. палатка.

# 335
Здравейте, организирам Пелопонес тази година, преди пак писах. Ще деля пътуванет на две. Вече запазих три нощувки в Монемвасия, но искам другите 8-9 да са на Мани. В тази връзка се чудя от коя страна е по-добре да се позиционира човек, предвид интересни и живописни плажове (не държа на пясъчни), по-малко туристически, лазурна вода, но и места, които да се посетят - от западната или от източната страна е по-добре?
От западната е всичко по-интересно. Но доколкото има пясъчни плажове, повечето са на изток. На запад са само на Ступа и на Мармари.

# 336
Много благодаря, Параход. Ще бъде на запад тогава. Харесала съм 2 нещица по-нависоко, едното направо в планината, в Tseria, другото по-близо до Каламата и по-надолу, в Megáli Mandíniaта, та се чудя. И с жестоки гледки...

Би ли споделила интересни места за разходки в тази част? Също и ресторанти в тези райони, ако имаш препоръки.

# 337
Привет, благодаря на змия и Параход за отговорите за фериботите до Кефалония, ще ми са полезни за следващо пътуване.

В края на краищата, другото семейство, с което ще сме, предпочетоха да спестим ферибота и сменихме локацията със Сивота.

# 338
Алиа, да нямаш предвид Мегали Мантинеа? В района на Каламата, малко по в източната част препоръчвам един страхотен ресторант, задължително трябва резервация за него - Kastraki-Meteoro. Гледката към залива на Каламата е невероятна.
В най-югозападната част на Пелопонес също е много красиво- Пилос, Метони. В Метони има византийска крепост с гледка към съседния остров Сапиенца. Самата крепост е сравнително добре поддържана.

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 12:51 от Лурдес

# 339
Здравейте, тази година сме решили да посетим района Епир и Парга, отворени сме за предложения къде да резервираме нощувки?

# 340
Момичета, някой помни ли какви бяха часовете миналото лято на ферибота от Василики до Фискардо?
Няма още разписание, а искам да нахвърлям грубо една програма.
Надявам се да успея да направя 7 нощувки на  Кефалония. Знам, че са малко, но нямаме отпуска за повече.
И предложение за междинна нощувка на връщане м/у Кефалония и Варна, като прибирането го мисля да е през Маказа. В Солун и Кавала сме били многократно.

# 341
July 1th To Sep. 18th 2023
Vasiliki – Fiscardo :
Daily 10:00, 13:30 & 16:30
Fiskardo – Vasiliki :
Daily : 11:30, 15:00 & 18:00

През юни са същите, но без обедния.

# 342
Благодаря, Параход, за началото на септември го планувам, така като гледам и в двете посоки ще е със сутрешните фериботи.
Чета от няколко дни старите теми, но още не мога да си  поизбистря как точно да го подредя - за сега мисля да е с нощувки на две места - около Агростоли и в Диварата, но не мога да преценя къде да са три и къде четири нощувки. На отиване ще трябва да направим и една нощувка в/около Василики.
Надявам се някой да се включи с идея къде да направим междинната нощувка на прибиране.

# 343
Средата на пътя е около Кавала. За да разгледате някое интересно място в континентална Гърция (Янина, Мецово, Вергина/Верия), ще трябва да оставите по-голямата част от километрите за втория ден.
Ако искате да сте по-близо до БГ, може плажче някъде из Тракия или пък градска нощувка в Ксанти.

# 344
Ние взехме първия ферибот, разходихме се и обядвахме в Лефкес и спахме в Мецово, като имахме достатъчно време за разходка и вечеря там.

Допълвам се - не видях, че пътувате от Варна. В този случай нашият вариант няма да ви е удобен.

Общи условия

Активация на акаунт