На море в Гърция 2024 - I

• 65 205
  • 769
  •   1
Отговори
# 390
Параход, не знаех, че и преди е имало Лаврио-Кавала. Два пъти сме ходили до Лимнос и не съм попадала на такава линия, не знам кой я е изпълнявал.

Връщали сме се от Лимнос до Кавала с Aqua Jewel на Seajets, сигурна съм, че идваше от други острови, защото отпред се върятаха надписи откъде е минал. Пристигна в 1 сутринта и беше пълен с хора, а всички каюти и седалки бяха заети, беше кошмар. В момента обаче Seajets нямат нищо, което да пътува до Кавала.

# 391
А линията от Александруполи до Лемнос по кое време я пускат?
Занте имат разсписание до май за фериботите за Самотраки, но за Лемнос нищо.

# 392
А линията от Александруполи до Лемнос по кое време я пускат?
Занте имат разписание до май за фериботите за Самотраки, но за Лемнос нищо.
Следете Zante Ferries, би трябвало да я има. Но тя е само във висок сезон, от някой късен юни, юли и август, за началото на септември не съм сигурна. Zante са малка компания само с два кораба и много късно си дават разписанията, и с другия им на Цикладите е така.

Миленка_д,
на Додеканисос са скъпи бързите катамарани - Pride и Express. Ама както всички от този клас, де, независимо от превозвача.
Те имат едно конвенционално фериботче Panagia Skiadeni, което е на много прилични цени, но вероятно не е удобно за вашите дни и маршрути. Ние 2 от 3 пътувания м.г. успяхме да направим с него, третото ме заболя сърцето да платя 100 евро за 45 минути плаване Simple Smile Но пък бяхме атракцията "единствена кола в катамарана", въпреки че по спецификация единият уж събирал 6, а другият 9. Освен нас имаше само 1-2 мотора.

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 14:24 от Параход

# 393
  • София
Параход, тези 100 евро само за колата ли бяха?

# 394
За двама души и кола - 110 евро, сега проверих. На калпак е било по 22е.

# 395
В сайта на blue star се появи и ферибот в петък вечерта Кавала-Лесбос. По отношение на цената - за четиричленно семейство (деца до 10г.) с автомобил и кабина двупосочно 570 евро, от които за кола 144 на посока.

# 396
Здравейте! Моля за препоръки за къмпинг в Северна Гърция, подходящ за почивка с дете на 1 година и няколко месеца. Представям си каравана или бунгало почти на плажа с добри хигиенни условия. Да не трябва да шофираш до плажа, да мъкнеш 5 чанти с багаж, а вечерно време като заспи детето с мъжа ми да си отворим едно вино пред караваната. Големи оптимисти ли сме?  😃 Били сме само веднъж в Гърция, на Тасос, но без дете. Нашето не обича много да се вози така че търся място, което е по-близо от Тасос, не е твърде пренаселено и е чисто на плажа. Не търсим лукс и забавления.

# 397
Puppybee,
има доста такива места, проблемът е, че за лято 2024 най-вероятно отдавна са заети. За следващи години може да видите Талата, Арменистис, Арети, Акти Ониру. Тези са на Ситония, Халкидики. Не са по-близо от Тасос обаче.

Ако пътувате от София - по-близо са къмпингът на Епаноми, след Солун, и този на Аспровалта. И за двете нямам представа какви условия предлагат обаче. Имаше сякаш и около Неа Каликратия един къмпинг, съфорумка беше наскоро там, надявам се да се включи.

# 398
  • Sofia
Ние бяхме до Неа Каликратия в https://www.aigeas-camp.gr/root.en.aspx
Чисто е, плажа е от другата страна на улицата, но точно пред къмпинга не беше най-хубавия плаж. На малко повече от 5мин с пеша имаше хубав плаж, пак на толкова с кола е Сахара бийч. Мобилните къщи са на първа линия с гледка към плажа.
За деца е разкошно. Всякакъв калибър щъкат из къмпинга и се забавляват. Има басейн и детски кът в къмпинга. Имате шанс за места това лято.

# 399
Здравейте, може ли мнение за Торони на Ситония? Заслужава ли си да се настаним там? Плажът изглежда добре. Интересува ме по-скоро района, селището. Има ли хубави заведения? Не търсим лудница, но да има все пак някакъв живот.

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 21:56 от BettyBoop

# 400
  • София
Напишете какво искате, за да получите отговор. Това, което за вас си заслужава, за мен не си заслужава примерно.

# 401
Здравейте! Ще ми се да направя едно "допитване"Wink Планирате ли Гърция по великденските празници и ако да, към кои дестинации сте се ориентирали?

# 402
  • Пловдив
Планирали сме Гърция по Великден,но католическия(31.03.-01.04.),ММ е католик.Искахме о-вите Лимнос и Самотраки с фери от Александропули,но по това време пътували само до о-в Самотраки,за о-в Лимнос-от Кавала.Ще отидем до Самотраки само.

# 403
  • софия
Планирали и резервирали сме близка дестинация. Тъпото е, че Великден се гони с Гергьовден и работен ден и ще се връщаме на един от празничните дни, но това е.

# 404
  • София
Планирали и резервирали сме близка дестинация. Тъпото е, че Великден се гони с Гергьовден и работен ден и ще се връщаме на един от празничните дни, но това е.
Това не го разбрах.
Ние този път ще изневерим на любимата Гърция.

Общи условия

Активация на акаунт