На море в Гърция 2024 - I

• 65 132
  • 769
  •   2
Отговори
# 630
Няма каюта за трима - същата е, просто не ползвате едното легло.
Сумата не е ли само разликата при отпадането на семейното намаление? Не би трябвало да има друга такса...

# 631
  • В средата на времето
Не, двупосочен детски билет на сайта им е 64 Е. Като ги попитах от къде идва разликата до 82 Е, ми отговориха това:

We would like to inform you that the price difference of 82€ occurs due to the accommodation amendment (from a 4-berth t a 3-berth).

# 632
Много неприятно отношение наистина...

# 633
Здравейте незнам въпроса дали ми е за тук но все пак да попитам освен букинг друг сайт за резервации в Гърция интересуват ме само нощувки в къща за гости или апартаменти.

# 634
Има доста такива сайтове на 1-ва страница на темата.

# 635
  • София
liu jo, 9-часов дневен преход може да се изкара спокойно без каюта, зависи си от конфигурацията - дали сте с малки деца и как те биха издържали. За възрастни според мен не е никакъв проблем, ние сме пътували 16 часа - правих слънчеви бани, четох книга, пих кафе, хапнах и гледах как товарят и разтоварват кораба на междинните спирки и времето мина. А и вълнението от пътуването към желаната дестинация помага.

# 636
И аз бих казала, че зависи от децата. Дълго и досадно е, но за възрастни е съвсем ОК. Никога не съм резервирала каюта само за през деня, колкото и да е дълго, а само ако пътуването включва нощта.

# 637
  • София
16 часа наистина си беше дълго пътуване, дори за моя ентусиазъм от пристигане на Икария. През 2022г. пътувахме от Иос до Пирея - беше 6 часа и 45 минути - изглежда дълго, но мина почти неусетно, въпреки че беше на финала на почивката ни.

# 638
Сетих се нещо, което прави каютата удобство, ако парите не са проблем - ако има по-силно вълнение и хора в групата, на които им става лошо. Вестибуларният апарат така работи, че в легнало положение със затворени очи нещата са най-добре.
Но това са някакви хипотетични варианти все пак.
Също така шофьорът е добре да си прецени силите за обратното пътуване до България след акостирането, в зависимост от часовете на ферибота - ако е късно вечерта, пак може да му е добре да дремне. Та, премислете си ги тия неща според вашите нужди и график - доколкото си спомням, за Лесбос ставаше дума.

# 639
  • София
Параход, на повечето кораби има и диванчета в общите помещения, където може да си полегнеш, ако имаш нужда. Зависи си кога се пътува и колко ще е пълен корабът - ако е пик сезон и всичко е пълно, може би каютата ще си заслужава. Аз не съм случавала на вълнение, то май е по-вероятно от края на септември нататък, така че отново зависи кога се пътува. Големите фериботи возят супер гладко, изобщо няма клатене. Катамараните (бързите) се влияят повече от вятъра.

# 640
Като гледам колко са нарядко курсовете тая година, се съмнявам да не са претъпкани. Както е по принцип през лятото напоследък. Диваните обикновено ги окупират гръцките кирии, като се качват два часа преди разписанието на първата спирка. По някои линии даже и столове за трима-четирима на едно място е трудно да се намерят.

Ние имахме 7 бофора вълнение на 8-9 септември м.г. точно по този маршрут и повярвай ми, чудесно си ги клати големите фериботи с по 300 коли, всичко скърца и се тресе. Нямаме хора със сериозно прилошаване в семейството, но има и такива и предполагам, за тях не е весело.
Иначе като цяло в зимния сезон са големите бури и вълнения, да, но не е като да е изключено и през лятото.

Последна редакция: нд, 31 мар 2024, 22:34 от Параход

# 641
Благодаря за отговорите,не сме пътували толкова дълго с ферибот досега и исках да чуя опита на хора,които да го правили.Малки деца няма,синът ми е на 16,не му става лошо,ще се почудя още малко,заради пътя след това и ще реша.За Лесбос става дума,миналата година е имало още някакъв курс от Кавала,на SeaJet,тази година още не е обявен,дали ще има или са само тези трите на Блу стар...

# 642
Синът ако е зареден с неограничен мобилен интернет, явно няма да има проблеми Simple Smile
иначе Сийджетът по спомени беше само до Лимнос и А. Ефстратиос, до Лесбос не е ходил, но може и да бъркам.

# 643
  • София
Параход, и ние като бяхме на Патмос началото на септември 2020 г. имаше силен вятър, май беше 8 по Бофорт, но извадихме късмет и в деня на заминаването ни стихна. Но ние бяхме с фери само до Самос - някакъв стар кораб беше, вече даже съм му забравила името, пътуването беше 3 часа, но морето се беше успокоило. Предният ден катамараните на Додаеканисос бяха спрени заради вятъра, но само за ден.
Чела съм обаче по новините как в края на септември, когато има още доста туристи по островите, се е случвало да излезе силен вятър и да спрат всички ферита, даже и самолетите, и хората не могат да си тръгнат

# 644
Може и аз да бъркам,значи да не чакам други ,а да купувам за тези,дето има.Дано морето е спокойно,че половинът с голяма неохота се съгласи на такъв трип с фери.

Общи условия

Активация на акаунт