На море в Гърция 2024 - I

• 65 125
  • 769
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Leila, съдейки по тази новина, увеличението от 30-35% ще е типично за това лято:

https://www.dnevnik.bg/burzi-novini/2024/03/31/4607673_burzi_nov … _31_mart/#4607928

# 661
  • София
veka, увеличението на пътните такси няма нищо общо с цените на фериботните билети. Явно не си прочела какво написах по-горе. Става въпрос за едно конкретно увеличение на пасажерските билети от една компания (не всички) и то в рамките на вече обявено разписание. Когато има общо поскъпване, по гръцките медии има съобщения. От години пътувам с фериботи и не мисля, че ситуацията е обичайна. За съжаление и в Гърция има корупция и разпределение на пазара между големите играчи, което може да е в основата на промените. Ние, обаче, само предполагаме за причините.

# 662
Мисля да отидем на кратка почивка по Великденските празници в Тасос. По това време дали ще  има работещи таверни? Има вариант да запазя хотела и с включена вечеря, но идеята всяка вечер да е на едно и също място не ми харесва особено. Но пък да не останем гладни? 😀 Гледам места за настаняване в града Тасос и в Лименария.

# 663
Не си купувайте билети за септември толкова рано, може да са набримчили цената и да тестват дали ще се купуват и ако не вървят - ще я свалят предполагам.
Никога не се е случвало това в последните 20 г., не знам на какво се базира този съвет Simple Smile

АфРоДиЗиаЧкА,
да, в Лименас и Лименария ще има достатъчно работещи. На другите места - спорадично.
Обаче за събота вечерта (Великден), неделя на обяд и понеделник трябва да си проверите предварително какво работи. И евентуално да направите резервации. Повечето магазини почиват в неделя-понеделник на Великден, а и някои ресторанти.

# 664
  • София
veka, Вие също пишете след мои постове и то неща, които нямат пряка връзка с коментирания въпрос, като например увеличението на пътните такси и то с някакви центове. На фона на 100 евро увеличение на разходите за ферибот на потребителката, което наистина си е съществено. Аз лично се въздържам да съветвам някого да купува или не и кога, защото не знам реално какво може да се случи с цените и не искам да съм причина за грешен избор.

Параход, миналото лято, ако не се лъжа, се правиха опити за намаляване на цените на фериботите от страна на правителството и то от август посредством някакви отстъпки, но не си спомням подробности, защото не съм ползвала гръцко фери през 2023г.

# 665
Да, за определени маршрути, с доста условия - така и не се квалифицирахме за тях.

Впрочем, самолетните билети София-Скиатос за седмицата 22-29 юни в момента са по 70 евро двупосочно. Както и да го гледаш, значително по-изгодно е от ферибота.

# 666
  • гр. София
Така е за самолетните билети- изгодни са. Ние мислехме в началото да сме със самолет, но сметнахме, че за 4 човека с една кола може би ще ни е по-удобно, тъй като няма да бързаме, да се съобразяваме с багаж, пък и ще разполагаме на място с кола. Към онзи момент разходите бяха еднакви. Сега нещата започват да стоят по друг начин май....

# 667
  • София
Здравейте,  тъкмо защото темата за Тасос не е много активна,  пратформата за резервации https://www.go-thassos.gr доколко е надеждна? Как става резервация през нея и има ли нещо притеснително, за което да следя ако намеря подходящ апартамент?

# 668
Таази платформа по-скоро насочва към контакт с реалните собственици, защото резервацията става след попълване на заявка и след това се уточнявате с имейли. Имаха много добри last minute оферти преди, но търсенето на Тасос вече е толкова голямо, че е много рисковано да се оставя за последния момент.
Може да ми пишете и на лични, ако имате някакви въпроси. Предишни години сме изкарвали по един месец на острова.

# 669
Някой няма ли да пусне пролетна снимка от Гърция? Ваканция е Simple Smile

# 670
  • някъде ... тук ...
Ваканция за който има малки деца Simple Smile
И все пак ето една снимка от 22.03

Горе-долу от най-близкото Бяло море.

# 671
Готово Параход!
Съботно

# 672
# 673
  • Стара Загора
Здравейте, чудя се за Наксос 10-14 дни с кола ли да ходим или самолет. Как са  цените на колите под наем там? Мъжа ми миналото лято му писна от фериботи и се чудя какъв транспорт да изберем. Ще посетим до 1-2-3 острова там поне.

# 674
Здравейте 🙂 Ще ходим на Крит през юни със самолет, бебо ще бъде на 6 месеца тогава. С коя вода препоръчвате да му правя АМ? В хотела имаме минерална вода от месни марки, обаче могат да ни обзаведът и с други марки ако имаме желание. Ако има някой тук със опит моля да ми прероръчате коя вода найдобре се понася от бебетата и мога да я употребявам за АМ. Хотела е много добър за бебета ще си имаме всички нужни неща, включително и бебешки пюрета свежо подготвени. И тук не съм сигурна дали е подобре да взимам готови пюрета от магазина или от ресторанта? Какви са вашите опити?
Вие имате ли опит с това и какво бихте ми препоръчале?
Задължително ще нося пробиотик за малкия също.

Ние доста често ходим за Гърция но никога със дете и не съм обърщала внимание за тези неща па затова ако има тук опитни мами моля за съвет. 🙂
Не успях да намеря актуална тема за пътуване с деца за тези въпроси, ако има моля посочете🙂

Общи условия

Активация на акаунт