На море в Гърция 2024 - I

• 65 272
  • 769
  •   1
Отговори
# 135
Солун, Атина, Кавала, Волос.

# 136
  • Sofia
За момент си представих как автобуса минава покрай едни алеи с тавернички и разкошни плажове, с малки къщички на тях и не се изсипва целия автобус точно там .

# 137
  • Бургас
Това ми напомни за първи грешни впечатления от снимки на хотела в Лимнос. Пъро ходене на острова 2017г. на снимките една мадама на тераса, а отсреща морето. Първо морето беше на около 200-300м.по права линия, но не ставаше за плаж, а най близкия Фанари на около километър от хотела. Преди това бяхме на Керос на едни брезентови палатки, всичко беше хубаво, и лукс вътре за палатка - голяма, военна с климатик, изградена тоалетна с душ, но палатка всичко от вън се чува през нощта. Вярвайте ми 6 дни не съм спала като хората, все ми се чуваха разни звуци и фантазията ми, и страха ме държаха будна. А плажа пак бе далеч по права линия около 200-300м. Не е като тук на нашето черноморие застроено и на самия плаж можеш да си наемеш лукс бунгало и си на плажа. Е може би има такива места и в Гърция,  не съм била на такива. Може би на Торони преди 10г., но не бяхме в хотела на плажа, а от другата страна на пътя близо до една бара, от която всяка вечер имаше концерт на жаби, бяхме и на приземен етаж и що буболечки и паяци видяхме и у..хме Confused

# 138
Значи добре ме разбирате Simple Smile
Параход, за Кавала знам,че няма близки хубави плажове, не е ли така?

# 139
  • Sofia
По-,скоро помислете за опцията с автобус до Солун, примерно, и после с КЕТЕЛ до нещо по-отдалечено.

# 140
  • някъде ... тук ...
Параход е писала до къде има от България. От тези градове после си хващате техните КТЕЛ или някакъв друг транспорт. Вижте и къде има спирки примерно автобусът за Солун.
Писали сме с Monadirs

# 141
Хотели, Вили, студа точно до плажа има в Неа Ираклица, Олимпиаки акти, Керамоти, на Голдън бийч на Тасос (Скала Панагия и Скала Потамя), и на още доста места в Северна Гърция.
Последно миналия септември (04-07, по време на бурите, наводненията и спрените фериботи) бяхме във вила на плажа с 3 спални, огромна дневна и барбекю в Скала Панагия.
С автобус - до Кавала и от там - ферибот до Тасос или автобус до Керамоти и от там ферибот.
Между другото, проверете Солвекс. Возят до доста дестинации в Гърция. Майка ми с приятелки пътува с тях до Лименария на Тасос преди няколко години. Превозиха ги и ги прибраха с малък бус.

Да питам за Лефкада - около самия град Лефкада има ли плажове за по-мързеливички туристи? Ние нямаме проблем с шофирането и пешеходните преходи, но в компанията имаме и такива, които не обичат да се натоварват. По възможност - от хотела до организиран плаж с минимум преход.... Аз хубаво запазих, но вече взех да се притеснявам за част от групата и предусещам 10 дни мрънкане.... До Агиос Йоанис сме най-близо, но там ще ги отвее, опасявам се... (като Шабла и Крапец си го представям).
И още нещо - пътят до Егремни след земетресението през 2015 много ли е екстремен? Ако - да, да търсим лодки-таксита, че в групата имаме и такива, на които им прилошава по пътища с голяма денивелация и завои.

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 20:41 от Light Beam

# 142
Повече, отколкото Шабла и Крапец, духа на Агиос Йоанис. Е не е 365 дни, де, може и късмет, но не става за плаж много там.
Катизма е най-близо до столицата от хубавите плажове, но там пък е г*з до г*з, скъпи чадъри и шезлонги и въобще. Като цяло на Лефкада има две селища, в които може да се ходи пеша на плаж: Василики и Агиос Никитас.

# 143
Пътят до Егремни е асфалтов и по-скоро стръмен, но не екстремен. За мен проблем бяха стъпалата в последната отсечка.

# 144
Аз не си спомням нещо екстремно по пътя за Егремни, ако не броиш самите стълби 🤣 Те всъщност не са екстремни, а много цивилизовано направени, но просто са много. Трябва да добавиш и пешеходния преход от паркинга до стълбите, който май беше около 2 км. по асфалтиран път, но със завои и наклон, а после и обратно. Ние се справихме без много затруднения с 3-годишно дете, но като цяло не е за мързеливци. С корабчетата ще ви е по-лесно, но когато разпитвах във Василики, ми казаха, че престоят на Егремни е между час и два часа, което преценихме, че не е достатъчно, за да се порадваме на воля на този красив плаж. А и гледките отгоре не са за изпускане.

# 145
Благодаря, момичета! Аз за по-мързеливичките туристи питах.
Сега се чудя да им споделям ли какво да очакват или да ги оставя да се изненадат на място No Mouth

# 146
Ще се озорят със стълбите мързеливите туристи Joy Ние незнайно защо оставихме колата мнооооого далече от платения паркинг, навигацията нещо ни обърка, че това е края и по-надолу не може, след това като видяхме, че може пък не ни се връщаше за колата, та удължихме пътя с още километър. Аз нямам проблем попринцип с височини, слизане и качване, но на слизане по стълбите ми се зави свят. Иначе си заслужава, но за мен любим плаж на Лефкада си остава Мегали Петра.
Скрит текст:

# 147
  • София
Лефкада не е за  туристи които искат плажа  да им е на  една ръка разстояние. До всички плажове се пътува , а някои са трудно достъпни. Единственото място което може би до някъде  е с плаж близо до хотели е Василики и по-точно от към страната на Понди. Плажа на Василики става за мързелуване , но определено не бих стоя с дни на него. Лесно достъпните са Катизма , Гялос и Порто Кацики от западната страна на острова. От тях честно казано   само Гялос ми хареса, другите два са твърде комерсиални за моя вкус. Много си заслужава да се посетят разбира се Егремни, Милос който е достъпен с водно такси от Агиос Николас или по пътеката през хълма ( гледката от там си заслужава). Най-любим ми е Мегали Петра, сърцето ми остана там. Определено ми е в топ 3  любими плажове в Гърция.

# 148
Не мога да се сетя кой плаж беше Мегали Петра. Иначе от Милос имам много сладък спомен, как мъкнехме едни чадъри, плажни чанти и раници с вода и храна (там няма нищо) по пътеката, защотот такситата не работеха поради вълнение. Моят мъж беше като шерпа, уникална гледка... Обаче плажът си заслужава, наистина. Порто Кацики ми е в топ 2 на плажовете там. Има хора, но ние като сме били, никога не било претъпкано. Ако се отиде в далечния край си е много поносимо, много по-добре от много други плажове, ама всички се трупат около стълбите, затова е такова усещането. Не им се върви на хората...а пък и гледките отгоре са убийствени. ОСобено около Panorama view ли се казваше ресторантчето преди спускането надолу.

# 149
  • гр. Варна
На нас най-много ни хареса плаж Пефкуля, който беше близо до мястото, където бяхме отседнали - село Агиос Никитас. На Мегали Петра не ни хареса плажа с големите камъчета, както и близката среща със змии. Най-фотогеничен е Егремни, иначе за плаж не ни допадна. Лефкада е повече гледки и природа, а не толкова хубави, в смисъл пясъчни плажове.

Общи условия

Активация на акаунт