На море в Гърция 2024 - I

• 65 265
  • 769
  •   1
Отговори
# 150
  • София
На нас най-много ни хареса плаж Пефкуля, който беше близо до мястото, където бяхме отседнали - село Агиос Никитас. На Мегали Петра не ни хареса плажа с големите камъчета, както и близката среща със змии. Най-фотогеничен е Егремни, иначе за плаж не ни допадна. Лефкада е повече гледки и природа, а не толкова хубави, в смисъл пясъчни плажове.
Да не бъркаш Мегали Петра с Каваликефта? Те са един до друг.
Каваликефта
Скрит текст:
Мегали Петра
Скрит текст:

Пефкулия  и на мен ми хареса.

Да попитам тези които са били в Атина  дали са ходили до Schinias Beach ?Заслужава ли си да се види?
https://maps.app.goo.gl/FHqP8ox3CWtUbFbUA

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 12:41 от nellyli

# 151
Аз наистина не разбрах защо на всички останали плажове беше страшен гъч, а на Gialos имаше 5 семейства на кръст. И на мен той най-много ми хареса от всички. Слизането е по доста стръмен път със завои, но си е напълно проходимо с кола. Следващият по харесване, но и с повече хора е Пефкуля.
И принципно Лефкада нещо не успя да ме грабне. Няма чар този остров, въпреки природно забележителните плажове. И хубави ресторанти няма. Със зор намерихме една таверна горе в Exanthia,

# 152
  • София
Съгласна съм, че Лефкада няма особен чар, присъщ на други острови. Но това ослепително синьо на водата по западния бряг го няма другаде, дори на съседните Закинтос и Кефалония. Порто Кацики, Егремни и Милос - 3 звезди на един и същ остров, дори не си приличат.  За мен това са невероятни плажове, нищо че двата са с камъчета. А има и други прекрасни.

# 153
На мен пък Лефкада много ми хареса - не само заради безобразно красивия цвят на водата, но и защото е много зелен. Освен това във Василики навсякъде попадахме на прилична към хубава храна, а в една таверна край пътя над Егремни за първи път ядох клефтико и много ми хареса (до този момент изобщо не ядях агнешко).
Понеже бях скептична дали островът ще ни хареса и най-вече - дали ще става за къпане от западната страна, му отделихме само 4 дни на път за Кефалония, но определено бихме се върнали там за цяла почивка.

# 154
Заслужава си поне веднъж човек да види синьото. Вече дали бих повторила….не знам. За тази година планирам Крит и Кефалония може би, не съм решила още със сигурност.

# 155
  • София
Лефкада успяхме да я посетим през лятото на 2020г. след първия локдаун и беше невероятно преживяване за цялото семейство. Видяхме острова ужасно красив и див. Хора имаше единствено на Порто Кацики, Катизма и Агиофили. Такава синя вода  виждах за първи път в живота си на живо. На Кефалония дори на Миртос не беше такъв цвета . За мен Лефкада има много чар, ужасно много даже. Любим остров. Не мога да ви опиша какво вълнение изпитах когато видях  Егремни за първи път от високо, направо ми се подкосиха краката. Наистина много ме впечатли гледката, много повече от Миртос например. Не знам дали заради това затваряне което преживяхме и страха от Ковид 19, но там се почувствах отново свободна и безгрижна, щастлива.
Да, няма исторически забележителности , но природата е неповторима. Не можем да сравним Аргостоли с Лефкада таун , но въпреки това е прекрасен остров.
Доста по компактен е от Кефалония, спокойно можеш да отседнеш в единия край и да отидеш до другия за около 40-50 мин. Плажовете от западния бряг са кой от кой по-хубав. На лоша храна не сме попадали там. Не на всякъде беше уау, но винаги прясна и вкусна.

Егремни :

По пътя за Нидри:

# 156
  • София

Да попитам тези които са били в Атина  дали са ходили до Schinias Beach ?Заслужава ли си да се види?
https://maps.app.goo.gl/FHqP8ox3CWtUbFbUA

О, да. Разкошна борова гора и грамаден пясъчен плаж.
Скрит текст:

# 157
Аз тоя въпрос за Схинияс не го виждам насред оживените дискусии за Лефкада Simple Smile
Но да се обадя, че е най-свестният плаж в Атика и е доста хубав. Няма заведения, защото е резерват, отзад зад шосето са.

# 158
аз се влюбих в Лефкада, въпреки че бях за един ден там - заради зеленината, заради невероятните цветове на морето, заради това, че пътят минава нависоко и разкрива разкошни гледки.
Егремни беше невероятно преживяване, макар че на отиване мислех, че ще погина по пътя Grinning Но единственото, което ме държеше, е желанието да стигна до морето и да вляза в него, пък каквото ще да става после Grinning Тоя момент, в който влязох, беше вече 7 вечерта, плажът беше почти пуст, морето - млечно синьо, камъчетата толкова красиви - незабравим е за мен. Някак си страшно ме докосна тоя остров и със сигурност някой ден пак ще отида.

# 159
Интересно неща разказвате,местата са много красиви,наистина!
Да попитам нещо друго -проверявам фериботите до Лесбос от Кавала и ми излиза веднъж седмично.Това ли е разписанието,аз ли не търся правилно,или лятото ще има друго?

# 160
През лятото обикновено са 3 седмично. Поне така беше последните две години. Има и 1x седмично от Солун, но по-дълго и неудобно според мен.

# 161
Благодаря ,Параход!Към ходилите на Лесбос -Тавари как е като място за отсядане?

# 162
Отдалечено е от всичко с изключение на Скала Ересос (в нея има и плаж, и заведения бол). Но това важи за всяко място на острова с изключение на района Моливос-Петра, където е по-оживено. Просто Лесбос е голям и се пътува бавно по повечето пътища.

В самото Тавари не съм била и не знам какво представлява.

# 163
Благодаря,ще потърся в блога на Мат какво пише.

# 164
Здравейте,препоръчайте място за настаняване близо до Вурвуру!

Общи условия

Активация на акаунт