На море в Гърция 2024 - I

• 65 224
  • 769
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, за пръв път влизам в темата.
Никога не сме ходили в Гърция, мъжът ми много иска да ходим там на море, аз не съвсем 😁
Та по тази тема, някой може ли да препоръча хотел, който да е Олинклузив (ако има такива) и да е близо до България, тоест да можем са си отидем с колата.
Благодаря предварително!

# 361
ForestFairy13,
това е темата за настаняване с изхранване в Гърция https://www.bg-mamma.com/?topic=1024434

# 362
  • гр. София
Здравейте, за първи път ще ходим до Скиатос. Бихте ли препоръчали място за отсядане на добро съотношение цена/удобства/местонахождение, в което да можем и да си приготвим нещо? Не държа да е в града, даже по-добре ще е да е извън него. Благодаря!

# 363
Aspa Victoria в Troulos.

# 364
Здравейте, за първи път ще ходим до Скиатос. Бихте ли препоръчали място за отсядане на добро съотношение цена/удобства/местонахождение, в което да можем и да си приготвим нещо? Не държа да е в града, даже по-добре ще е да е извън него. Благодаря!
Antonia house Skiathos town

# 365
Здравейте, купих самолетни билети до Крит- Каня за 7 нощувки. Смятаме да обиколим с кола поднаем 4 дена и 3 дена по-лежерно. Чудя се за нощувките някъде около селцата до Каня да бъдат. Ако някой има предложение моля да сподели. Искам да попитам как стои въпроса с трансфера летище хотел? Благодаря!

# 366
  • София
Ханя с ударение на Я.

# 367
Здравейте, вероятно е обсъждано многократно, но... Искаме да отидем с родителите ни някъде по ръкавите на Халкидики, но искат пясъчен, плитък плаж, а на мен тази част на Гърция ми е тотално непозната. Започнахме да я изследваме от по-далечни дестинации и още не сме стигнали до там. Ще се радвам да ме насочите къде да търся.
Здравейте, купих самолетни билети до Крит- Каня за 7 нощувки. Смятаме да обиколим с кола поднаем 4 дена и 3 дена по-лежерно. Чудя се за нощувките някъде около селцата до Каня да бъдат. Ако някой има предложение моля да сподели. Искам да попитам как стои въпроса с трансфера летище хотел? Благодаря!
Ние също бяхме с кола под наем, директно от летището. 7 нощувки разделихме на 5 в Ханя и 2 в Ретимно. От там обикаляхме. Не бих заменила Ханя със съседни села. Вечер е страхотно за разходки в града. Ние бяхме отседнали в старата част в много готино Airbnb.

Последна редакция: нд, 10 мар 2024, 19:15 от BettyBoop

# 368
Е какво пречи да нощуваш в една от безбройните вили около Ханя и да се разхождаш всяка вечер, без да е нужно да търпиш шума и навалицата? Аз пък не бих нощувала в Ханя, ако не е разбира се за 1 или макс 2 нощувки. Цяла почивка там не бих издържала.

Избягвайте силно туристическата част на запад от Ханя. Иначе на хълмовете над града има безброй вили и студия за всеки джоб.

# 369
Здравейте, знаете ли в кой сайт за фериботи е най-добре да се следи за лятното разписание до Лесбос от Кавала? Следя няколко сайта, но не знам в кой от тях е най-удачно да се проверява за актуална информация? Благодаря Simple Smile

# 370
В който и от сайтовете на 1-ва страница да следите, е ОК. Във всичките няма да се появи преди април (по-вероятно края, но не пречи да си поглеждате и преди това).
Пет-шест поста по-назад съм отговаряла как приблизително е изглеждало разписанието в предишните две години.

# 371
  • София
Може и по-рано да излезе. При мен за Додеканезите има вече лятно разписание на Blue Star (тази компания обслужва и Кавала-Лесбос) и на Dodekanisos Seaways. Чакам още Saos и малките Alko Ferries. За последните вероятно ще чакам най-много.
Иначе при Блу Стар няма промени спрямо май - не ми харесват особено часовете на неделното фери от Родос до Карпатос, но нямам избор. Ще трябва да намеря някъде в Родос Таун да оставим куфарите за 4-5 часа и да отидем на плаж, защото корабът тръгва чак в 14.00 часа. Най-добре ще е ако можем да ги оставим в къщата, в която ще спим, но за целта трябва да има някакъв персонал там. Колкото и да е странно, в нета пише, че на пристанището нямало място за съхранение на багаж, само на летището.
Иначе вече е почти сигурно, че запазените нощувки ще могат да се реализират с публикуваните фериботни разписания. Запазила съм 5,5 дни на Карпатос, 2 - на Халки, 1 - на Нисирос и остават 2 х 1 дни на Родос. За последния ден се надявам да намеря кола под наем за един ден, което няма да е лесно, но би направило последният ни ден по-приятен, а и няма да се наложи отново да се чудя къде да оставим багажа до полета. За съжаление повечето компании дават минимален срок - 2 или 3 дни.
Но всичко това са "бели кахъри" - важното е да сме живи и здрави и да можем да почиваме, другото ще се нареди Simple Smile

# 372
Параход, благодаря, гледах вече за миналата година в сайта от предните страници, но не е сигурно дали ще е в същите дни.. Simple Smile Явно в последния момент ще се напасват нощувките и променят резервации, защото и Лимнос евентуално ще се включи в маршрута.

миленка_д благодаря за информацията и за Blue Star, за съжаление за Лесбос все още е само до май, но в техния сайт вероятно е най-добре да се следи Simple Smile Ship Родос беше другият основен вариант от гръцките острови, който обмисляхме (с полет), но се разколебах заради липсата на кола при този вариант (изключвам рент а кар). За оставяне на багаж - бях попадала на различни варианти в Родос за около 10 евро.

# 373
  • София
Marilinaa, най-вероятно разписанието на Блу Стар по вашия маршрут ще излезе до дни. Още през 2018 г., когато пътувахме от Кавала до Икария, излезе през март. Аз лично мисля, че Блу Стар Миконос ще си остане в сряда през нощта и ще има още 1 или 2 курса, напр. Диагорас в понеделник, но той е много бавен. Ако срядата те устройва, можеш да запазиш нощувки с право на безплатно анулиране. Блу Стар Миконос е много комфортен кораб, няма клатене и се движи бързо.

# 374
Пътувала съм 4 пъти с Диагорас и нямам забележки. 10 часа е до Лесбос. Трикът е, че той има много каюти, докато на Блу Стар Миконос (ако не се лъжа) са 15. Т.е. ако искате да пътувате комфортно през нощта, особено с деца, трябва много, много бързо да резервирате. С около 1.5 часа е по-бавен Диагорас за тази отсечка, което не е кой знае какво. М.г. пътувахме с него и 17 ч. до Самос. Удобният за начало на ваканция курс е в петък вечер от Кавала, т.е. събота сутринта сте си на Лесбос. Дано и тази година го запазят така.

Иначе на острови, до които няма ежедневен ферибот, хазяите обикновено са толерантни към разместване на резервацията с 1-2 дни.

Общи условия

Активация на акаунт