Чакането ще приключи, чудото вече ще се случи. ~бебеправене 427~

• 34 410
  • 934
  •   1
Отговори
# 825
Честито, dream! Всичко да бъде наред с теб и малкото човече. 🍀

# 826
Честито , Дрийм ❤ 🤞🤞🤞

# 827
Честито Dream и успешна бременност. Heart

# 828
Dream, прекрасна новина, честито!!! Всичко да е наред до успешен финал ти пожелавам! ❤️

# 829
Честито, Дрийм! Heart Успешна бременност пожелавам!

# 830
Честито, dream! Лека бременност и прекрасно, здраво бебче!
Наистина хубав завършек на темата.
До АА, а и не само - редуване на дози от Еутирокс 1-5 ден на седмицата 25 мг, събота и неделя 50 мг за сваляне на ТСХ, какво мислиш?
И може ли да ми обясните защо трябва да е между 1-2? Търсих инфо, но не открих.
Момичета, моля да не ми сърдите понякога на глупави въпроси.Не ми се е налагало да ходя по лекари и репродуктивни специалисти и нямам вашия натрупан опит и знания, които биха ми били от полза.
При стимулация на О с Кломид, трябва ли да се мине през изследване за проходимост на тръбите?
Всъщност няма особено много време за проба-грешка, та всеки съвет и насока са ми важни.
Не на последно място СГ кога е удачно да се направи-една сега ако има нещо да се коригира и една като пусна контрола на ТСХ-преди консунсулта с репродуктивния специалист?

# 831
  • На изток от Ада
Dream90 браво!

# 832
  • Замък сред облаците
Belma, при тсх между 1 и 2 функционира оптимално ЩЖ и поддържа фТ4 между 17 и 20, което е най-добрият вариант.
При забременяване първи триместър бебето черпи хормони от майката и ако са в недостиг може да увреди мозъка му. А ако има недостиг втори и трети триместър се рискува недоразвитост и ниско тегло.

За редуването на дози мисля че е редно в случай че регулярния прием на доза идва в повече или по-малко. Реално обаче ЩЖ не секретира всеки ден еднакво и е ок. Хормонът действа с натрупване така или иначе. Сумарно дозата ти е 225мкг седмично, което е средно 32мкг на ден. Друг вариант е да пиеш хапче и половина всеки ден - тогава идва 37,5мкг.

# 833
Dream, Честити чертички! Лека и безпроблемна бременност и до ревлив финал!🍀🍀🍀

Belma, аз също съм пила Еутирокс по такава схема и всичко си беше наред. Бях успяла да го сваля ТСХ от 4, 1 до под 1.
Миналия месец го тествах без никакви медикаменти беше 1, 2. Друрия месец пак ще го тествам да видя дали е така все още.

# 834
belma, аз лично смятам, че преди каквато и да е стимулация, трябва да се направи проверка на тръбите.
Относно спермограмата - една не е много добър ориентир, за да се прецени дали отклоненията са реално такива е добре да са две през 3м (или поне 2 и нещо). Ако до срещата ви с репродуктивен специалист има по-малко от 3 месеца, няма смисъл от 2 спермограми в това време.

# 835
Честито, Дрийм! Лека бременност и пухкав финал ти желая! Heart

# 836
Предложение за мартенската тема :
Мартенски щъркели идват от юг и носят на всички ни бебенца тук!
Дай Боже до тогава всички да сме се изнесли в отчетни теми!
А тук да се споделят само успехи за постигнати положителни резултати!
Канелена бисквитке, нивото ми е 2.42 на ТСХ, и трябва да се свали още, но се чудех каква е връзката между ниското ниво под 2 за забременяване.
АА в известен смисъл ми даде отговор.
2402, и аз това си мислех иначе ще напразен и глупав опит да си хабя ценните яйца. Ще си запиша час-да видим къде.
Има поне месец и половина до контролните изследвания за ТСХ, така че около тях и проверката на проходимостта да се пусне СГ, че ММ е достатъчно стресиран вече - ходи на зъболекар, на работа, на лекции, февруари ще учи за изпити пък и зодията и асцендент - все в огнени знаци. Няма да повреждаме със стрес ценния материал.
Благодаря, момичета!
Хубав ден!

Последна редакция: ср, 31 яну 2024, 11:51 от belma

# 837
  • София
днес аз ще измрънкам... миналата седмица ме хвана гадна хрема - по-скоро зпаушване на носа, и пих ибупром синус, два дена по-късно ми се разбута червото, ама докато се усетя, че може да е от лекарствтото мина ден-два... от снощи имам болка ниско в ляво и специфично щастие, хубаво пих си всички неща за стомах ама приложенията мрънкат, че днес е О....

# 838
  • Замък сред облаците
Значи, много съм доволна от изследванията си, въпреки 2 месеца пауза.
Пуснах и един профилактичен пакет в Кандиларов, че имаше и желязо и вит Д, наред с другите неща и беше намален от 99 на 49лв (днес изтича). И допълнително Б12 и щитовидните. Остана ТСХ да излезе, но го чакам да е около 2; преди 2 месеца беше 3 и фТ4 беше 14. EDIT: 0,76 изскочи ТСХ, май ще разредя дозата.
Скрит текст:

Сега възнамерявам да продължа с неофолик мета всеки ден х1; б12 от 1000мкг през ден; инозитол х500мг всеки ден; вит Д от 3000iu всеки ден; омега 3 х2 ден, магнезий х1 ден; цинк 15мг и селен 100мкг по 1 ден. Бетакаротен 10000iu преди О и вит Е от 67мг след О.
И имам тотхема половин опаковка, ще я доизпия и нея да вдигна още желязото.

Последна редакция: ср, 31 яну 2024, 12:16 от АА

# 839
Честито, Дрийм ☺️🍀🍀🍀

Общи условия

Активация на акаунт