Чакането ще приключи, чудото вече ще се случи. ~бебеправене 427~

• 34 482
  • 934
  •   1
Отговори
# 555
  • Замък сред облаците
Да, тръбата се движи, може да улови яйцеклетка и от другия яйчник.

# 556
Да и аз съм чувала за успешни бременностти даже, ама ми се струва голям късмет.
Тъй като няма много информация за истмоцелето все още, а явно е доста често срещано, мисля да напиша по подробно какво разбрах.
Първо има доста раждания секцио в България, а около 15-30% от жените родили секцио имат истмоцеле. При някои няма проблем, но при мен явно се получава някакъв вид инфекция, токсична среда и от там липса на имплантация. Не мисля, че при всички жени с истмоцеле се случва същото, но явно при мен.. Като цяло доктора се ядоса, че за пореден път жени се насочват към секцио без особена причина, но както и да е. Сега ще прави микробиом, за да види средата в матката през февруари, а после ще се разберем кога ще е хистероскопията. Надявам се да е през март, за да приключи по-бързо всичко вече. Аз доста се притеснявам като чета, че при него е без упойка, той нищо не е обяснявал, ама доста често го пише. Ще видим.

# 557
Аз за първи път съм на стимулация с летрозол и не виждам намаляване на ЦС. Единствено по време на приема му ми беше доста сухо, но след това си се появи.

Не знаех, че стимулациите влиаят на лигавицата, но това ме обнадеждава, тъй като доста дебела ми става по- принцип и Калчев ми е казвал, че това може да е проблем.

# 558
Момичета, пуснах изследванията, които препоръча Ковачев. Изглеждат ми Ок, даже се изненадах от ТСХ и фт4. Виждате ли нещо притеснително?

Скрит текст:

# 559
  • Замък сред облаците
След 30 дни виж пак ЩЖ, ако се повишава значи хиперфункция. Но ТСХ за момента не сочи такъв проблем.

Вит Д е нисък, трябва да е над 80nmol.

За глюкозата бих пуснала и инсулин. 4.2 може да е симптом на ИР (не е задължително, но може).

# 560
И на мен всичко ей това ми казаха да си пусна, само се чудя кое може да е с направление и кое не. За Пкк знам, но за другите хич

# 561
  • На изток от Ада
Аз нямам изследвания на тафи и вегфа.

# 562
Аз много препоръчвам спрейчетата на better you, взимам си Д+К комбинацията, за месец от 69 си вдигнах витамин Д-то на 120 нмол с шест впръсквания, преди изследванията не съм приемала една седмица.
Единствено при дефицит нали трябва да се правят повече впръсквания и съответно бързо свършват, а не са никак евтини. Но само от тях имаше толкова бърз ефект, ползвала съм преди oilesen иии изобщо нямаха ефект, разни други витамини- същата работа. Вигантола ще свърши хубава работа също.
Относно изследванията, в Геника тези за тромбофилия не минават по каса, всичко се плаща. Личния лекар ще може да пусне за кръвна картина, но, ако не се лъжа, витамините, фибриногена, Ддимер и тн май пак си се плащаха отделно, но нищо не пречи да попиташ дали няма да ти даде направление поне за още нещо. Аз отдавна спрях да ползвам “услугите” на моята лична, защото всеки път чакам с часове за едно направление, понякога я издирвам с дни, а онлайн не иска да ми даде дори и за ПКК, трябвало да отида да ме прегледа, за да ми даде направление… та, да, стигна се до това да ходя сама да си пускам изследванията  и да си плащам всичко 😅

# 563
Ако имате допълнително здравно осигуряване, тогава може да отидете на специалист, който да назначи изследванията. Прегледът минава през допълнителното здравно, после изследванията се покриват също.

# 564
  • Замък сред облаците
И пак зависи от пакета ДЗО. Невинаги покриват всичко назначено и понякога има лимит за годишните изследвания (колко пъти).

# 565
И пак зависи от пакета ДЗО. Невинаги покриват всичко назначено и понякога има лимит за годишните изследвания (колко пъти).

О, да. Генетични изследвания никъде май не покриват. Аз обикновено пускам щитовидна и витамини и там нямам проблеми. Но да - зависи и какъв е конкретният пакет.

# 566
  • София
на какво може да се дължи удължено зацапване... днес ми е 9ти ден и на няколко пъти имаше зацапване по хартията.... все нещо изниква...

# 567
Полип, миома, хормонално може да е. Поне за тези се сещам аз. Предполагам, че е гледано на ехограф и най-вероятно е хормонално. Ти не беше ли на стимулация за инвитро или се бъркам?
Аз имам такова зацапване, но при мен е веднага след приключване на М и продължава до 10ти 11ти ден. Но не се случва изведнъж от нищото.
Шантал правили ли сте хистероскопия и биопсия, просто питам?

# 568
Докато си чакам кръвния тест в понеделник се чудя дали да почвам Утрогестан. Бяха ми казали да започна при положителен тест, но два дни не мога да открия лекаря си да го питам нужно ли е при сегашните нива. Краткото ми проучване не дава кой знае колко категорична информация. Вие какво мислите?

# 569
  • Замък сред облаците
Аз бих изчакала и утрешния (не знам защо снощи реших че е неделя) понеделнишния тест и пак бих пуснала прогестерон. И тогава утрогестана евентуално. ЧХГ отговаряше на няма и 48ч след имплантация в петък, така че не закъсняваш. Днес-утре ли ти е датата за М принципно?

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 09:40 от АА

Общи условия

Активация на акаунт