Чакането ще приключи, чудото вече ще се случи. ~бебеправене 427~

• 34 474
  • 934
  •   1
Отговори
# 585
Аа, видяхме как моите престо дадоха фалшиви надежди Grinning, което все пак не означава, че при някоя друга ще е така!

# 586
Аз харесвам ранните на Clearblue, ма май трудно се намират.

# 587
Easy@home също са чувствителни, но там минусът е, че трябва да ги поръчваш предварително.

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 12:19 от Moonlit

# 588
Аз се разписвам с Ц от днес. Ще съм на преглед на 3ти ден, защото графика за утре бил препълнен. Ще обсъдя какво приемам в момента и трябва ли да променям нещо (като например да мина на чиста фолиева вместо инофолик след трансфера), ще питам кога да направим микробилогия, да не стане като при предния трансфер: микробилогия в деня на трансфера и после- коки, ще си напомня изричното желание за трансфер само на 1Е и май това е.
Отделно ще гледам да отида до Геника тази седмица. Смятам да си пусна пакета им Антифосполипиден синдром (май така се водеше) и я кажете - след като нямам мутации от основните, има ли смисъл да пускам ACE, Factor XIII, VEGFA, TAFI или каквото и да било друго от възможните мутации?

# 589
Здравейте, според вас има ли ИР ?
Уж са в референтни граници..., но има ли повод за притеснение?

# 590
emiliq, на база тези стойности - едва ли. Но всеки път се ядосвам като видя ОГТТ без стойности на инсулин на 1ви и 2ри час. То целия смисъл на изследването е да се види колко се покачва инсулина и с това покачване какви са стойностите на КЗ. Без инсулин е напълно безсмислено обременяването...

# 591
  • Замък сред облаците
Аз се разписвам с Ц от днес. Ще съм на преглед на 3ти ден, защото графика за утре бил препълнен. Ще обсъдя какво приемам в момента и трябва ли да променям нещо (като например да мина на чиста фолиева вместо инофолик след трансфера), ще питам кога да направим микробилогия, да не стане като при предния трансфер: микробилогия в деня на трансфера и после- коки, ще си напомня изричното желание за трансфер само на 1Е и май това е.
Отделно ще гледам да отида до Геника тази седмица. Смятам да си пусна пакета им Антифосполипиден синдром (май така се водеше) и я кажете - след като нямам мутации от основните, има ли смисъл да пускам ACE, Factor XIII, VEGFA, TAFI или каквото и да било друго от възможните мутации?

За мен има смисъл, защото vegfa и tafi също имат роля и в органогенезата. А хомозиготните АСЕ и ф13 също правят проблеми самостоятелно.

# 592
emiliq, на база тези стойности - едва ли. Но всеки път се ядосвам като видя ОГТТ без стойности на инсулин на 1ви и 2ри час. То целия смисъл на изследването е да се види колко се покачва инсулина и с това покачване какви са стойностите на КЗ. Без инсулин е напълно безсмислено обременяването...

Доколкото разбирам искаш да кажеш да го повторя? Т.е да искам и допълнително изследване на инсулин по часове?
За първи път пускам такова и не ми е много ясно 😄, извинете невежеството ми.

# 593
  • Замък сред облаците
Не можеш да го повториш, обременяване се прави по веднъж в годината защото товари организма. Просто лабораториите са неадекватни, на това се възмущава 2402.

Кръвните проби се пазят 5 дни. Обади се да питаш дали могат да изследват инсулина от пробите на 60 и 120 минута.

# 594
AA ме изпревари. Най-много може да се направи 2 пъти годишно през 6м, ама това само ако лекар каже, че е необходимо. На своя глава не се прави често обременяване.

# 595
АА, благодаря за разясненията. Ще се обадя.

# 596
  • Замък сред облаците
Срещу допълнително плащане, все пак нали 😅
Само исках да уточня - може да се случи при ИР инсулинът на гладно е приемлив и на 120 обаче е висок. Ако и на гладно е висок отива на преддиабет или диабет. Та оттам и тънкостите да се гледа на 60 и 120мин как се движи, но много лекари го игнорират, назначават само на гладно и ако е ок - нема проблеми. Ама стане ли висок е късно за корекции, ама те нали си назначават лечение, какво ги брига че е можело да го предотвратят… Та и лекаря е важно да е читав.

# 597
Само исках да уточня - може да се случи при ИР инсулинът на гладно е приемлив и на 120 обаче е висок. Ако и на гладно е висок отива на преддиабет или диабет. Та оттам и тънкостите да се гледа на 60 и 120мин как се движи, но много лекари го игнорират, назначават само на гладно и ако е ок - нема проблеми. Ама стане ли висок е късно за корекции, ама те нали си назначават лечение, какво ги брига че е можело да го предотвратят… Та и лекаря е важно да е читав.

А колко трябва да е инсулина на гладно, съответно на 60 и 120 мин?

# 598

Момичета добре, че сте вие... Толкова много неща научавам и се радвам, че ви има.

# 599
Влизам с въпрос за добавките. При витамин Б12 на горна граница (497) при референтни 140-570, би ли навредил или помогнал допълнителен прием на витамин Б12? Странно ми стана, защото Ковачев ми каза да взимам Б комплекс + Б12 отделно. Другите неща, които ми е изпратил ми се струват ок - антиоксиданти и омега. Нищо друго не е коментирал по изследванията ми.

И още нещо се чудя - инозитол на своя глава да пия би ли спомогнало за регулиране на овулацията? Нямам доказано ИР или СПКЯ.

Общи условия

Активация на акаунт