Чакането ще приключи, чудото вече ще се случи. ~бебеправене 427~

• 34 433
  • 934
  •   1
Отговори
# 720
  • Замък сред облаците
О, хич не претендирам, че съм мила. Обаче си трябва малко здрав разум, за да станеш майка. И както се вижда не “сритвам отзад” никого, когато е в моментна емоция, но има план и действа по него при обективни препятствия.

А тук червени флагове много - като се почне от липса на комуникация между партньори до затваряне на очите за проблеми, които медицината е доказала за лесно решими. Ами, не всяка жена е дорасла до отговорността да стане майка и твърдо заставам зад думите си щом по-предния ми пост беше разбран така.

П.п. Чувствайте се свободни да ме рипортнете, ако ви идва свръх. ❤ имате това право и не ви го отричам.

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 11:37 от АА

# 721
  • гр. София
Изчетох постовете назад, грубо отношение не видях. Само факти. Лоталната фаза под 12 дни ли е, под 12. Случва ли се повече от един път, случва се. За мен това е взаимопомощта, да се алармира че почти сигурно има проблем. Останалото е безпочвено мрънкане. Не че нямам нужда да мрънкам безпочвено и аз понякога, ама в повечето случаи това ми пречи да се реалния проблем и съм благодарна на такива отговори като от АА!
Ей на ,вече съм на такава възраст че е читала яйцеклетка няма всеки месец. В събота пункция, две яйцеклетки даже успяха да смъкнат високия яйчник с цената на син корем, ама едната куха , другата не се оплоди. И ако преди години някой ми беше казал да не чакам пет години и тайно да се надявам, вършейки хиляди други неща -работа... къща ...и подобно, а направо да се захващам с репродукцията вярвам че нещата щяха да са други. Освен всичко друго, онзи ден ги смятах откакто сме стартирали с болници до момента сме изплатили  половин апартамент в София... Ама няма да се откажа, не и докато не съм изпитала всички варианти а пък имам поне три-четири в главата си. И знам че ще стане, ще стане и с всички тук във форума, сигурна съм

# 722
  • На изток от Ада
Рейна разбирам те . Аз винаги рева около МЦ. В момента съм в кофти настроение
На мен винаги можеш да ми пишеш на ЛС.

# 723
Понякога наистина ни трябва някой, който малко да ни свали на земята и да ни смъкне розовите очила. Тази група е за взаимопомощ и всички тук са готови да съдействат било то със съвет или с препоръка, но и аз лично смятам, че понякога помощта се изразява в това да разтърсиш малко човека отсреща, за да се успокои, да се замисли и да започне да действа. Хубавото в днешно време е, че имаме достъп до информация и до мнооого процедури, по един или друг начин ще се стигне до заветната цел.
В крайна сметка никой не е длъжен да слуша какво му казват другите, но и трябва да умее да приема фактите такива, каквито са.

Малко различно е, но имам една приятелка, която постоянно ми се оплакваше от любовните си несгоди, в началото се опитвах да бъда мила и да я изслушвам, но след поредния такъв разговор, просто леко промених тона и директно и казах, ако иска да ми се сърди, ама “кой каквото си надроби” и аз спирам да и говоря само нещата, които тя иска да чуе, и като истински приятел започвам да говоря истини, колкото и болезнени да бъдат. Слава Богу, разговорът и подейства малко като събуждаща плесница и успя да вземе правилните решения, за да подобри живота си.😅

# 724
Petufin , това все едно аз съм го писала ! Толкова съжалявам , че по-рано не стартирахме инвитро процедура . Тепърва се впускам в това начинание , а трябваше мноогооо по-рано да се случи . Кой знае и моите яйцеклетки на какво мязат 🫣 Другата седмица подаваме документите към фонда . Не мога да ви опиша колко съм бясна на самата себе си .

# 725
Съгласна съм Kactus, това е група и за морална подкрепа,  но и с АА, Heart всеки има право на мнение, понякога то не ни харесва, малко е остро за нашите разбирания, но и затова сме различни личности.
Всяка от нас решава сама как да действа за себе си, колко да плаче, какви и дали изобщо да си прави изследвания.
П.П. Така и така е по темата, искам само да вметна ( не помня дали е писано тук или в друга тема), че " страх ме е да направя тест, за да не е отрицателен" е най-безумното нещо, което чета, защото не знам какво ще правят тези жени цяла бременност, като има толкова много неща за страх, да не говорим с дете вече, за което ще се притесняваме цял живот! И ей тук, АА е много права " да си дорасла за отговорността да станеш майка".

# 726
  • На изток от Ада
💐💐 Sunshine_00 💐💐, по -добре късно отколкото никога! Не се дразни на себе си. Успех ти желая!

# 727
Sunshine като минеш една процедура няма да си казваш ех защо не побързах . Ако може да стане без ин витро - доста по-добре.

# 728
Empathy , явно не съм се изразила правилно . Имам предвид , че когато не става естествено едно известно време , е хубаво човек да започне да търси причината . Аз пет години съм се надявала на естествено забременяване , но съжалявам , защото очевидно не се получава и загубих страшно много време в напразни надежди .

# 729
Аз лично, когато имам нужда от емоционална подкрепа, винаги искам да споделя тук в групата, но понякога се притеснявам, точно заради това🙃 наистина АА знае много от нещата, които ни интересуват, но и понякога си е доста рязка😄 тук сме жени все с различни характери и считам за нормално, понякога да има някакви разногласия, та така да се каже, ако свикнем с динамиката една на друга, ще ни е по-добре. АА предпочита да ми се "скара", за да я разбера по-добре- приемам го😃 някоя иска да изкаже чувствата си- пак го приемам, все пак и това мисля, че е част от бебеправенето, неслучайно казват, че като не го мислиш и си спокоен, става по-лесно. Така че, всеки съвет на мен ми е от полза, пък и понякога независимо от начина, по който е поднесен

# 730
  • На изток от Ада
На мен АА,никога не ми се е карала. Скоро пак й досадих на ЛС...

# 731
Това е красотата на тази група, че докато накой ти набие леко отрезвително круше, в ъгъла на ринга ще има и друг да ти избърше потта и сълзите, трети да те изправи с мотивация и да те върне на крака. Има от всичко - и информация, и споделен опит и мотивиращо наритване за действие и окуражителни думи и вдъхновяващи лични истории. Аз бих избрала това всеки ден, пред лекарското “нищо ти няма” и другото “това и онова няма да стане, почвай инвитро”. Без да е огледана цялата картинка и тн.

# 732
  • София
Ако-то е лоша дума и мирише... ако такова ако онакова... каквото станало станало тук сме сега и действаме какво можем... докато можем...
АА е била рязка и с мен, но признавам й това ме накара да чета още, че не с промените, които направих имаме резултат ама каквото такова.... Знаете от кога вися в темата и през какво сме минали, и знаете, че съм на ръба да се откажа вече, но групата ми е помогнала много с информацията, която съм получила.
И аз ако знаех, че ще стигнем до тук и ще открием такива проблеми още 2019та щях да съм отишла на репродуктивен... ама не съм и съм тук...
едитвам: стува ми, че алисън се губи нещо напоследък

# 733
Момичета, със сигурност всички изпадаме в емоционални моменти, но е важно да са “моменти”, а не перманентно състояние. Трябва да сме здравомислещи през 95% от времето, колкото и да е трудно. На мен също групата ми помогна много и психически, освен с неща, свързани със здравето 🙂

Ще разчупя темата за емоциите с конкретен въпрос, извинете ме! Днес ми е 9ти ден, О последните месеци е на 13ти ден. Днес най-големия фоликул беше 14мм, според вас има ли шанс изобщо този месец да порастне достатъчно за О, реално има още 4 дни, може и повече? След няколко дни ме викат пак, но док. каза, че може и да не го бъде този месец.. Нямам наблюдения колко бързо растат фоликулите, едва за втори път съм на фоликуметрия. Ако някой има наблюдения, некс сподели 🙂

# 734
  • На изток от Ада
Времето някой не може да върне.. Аз ако знаех щях да ида при Калчев

Общи условия

Активация на акаунт